YLE näyttää Salibandyn Superfinaalit 2017 suorana

YLE näyttää Salibandyn Superfinaalit 2017 suorana

Tänä vuonna luvassa todellinen Superfinaali

Salibandyn Suomen mestaruudet ratkotaan tänä lauantaina Hartwall Areenalla. Miesten finaalissa ovat vastakkain kaksi sarjan ehdottomasti parasta joukkuetta Classic ja EräViikingit. Tamperelaisilla on edustus myös naisten finaalissa, jossa Classic kohtaa SB-Pron.

Viime kaudella salibandyssä siirryttiin uuteen loppuotteluformaattiin, kun kerrasta poikki periaatteella ratkeava Superfinaali korvasi neljä voittoa vaatineen finaalisarjan. Vaikka enimmillään neljän kotiottelun järjestäminen finaalisarjassa, saattaisi olla yhdelle joukkueelle tuottoisampaa kuin osuus Superfinaalin lippumyynnistä, on uusi malli parempi koko salibandyliigan kannalta. Suurista harrastajamääristä huolimatta salibandy ei ole onnistunut houkuttelemaan katsomoihin tai TV:n ääreen suuria yleisöjä. Kun yhdessä ottelussa on panoksena mestaruus, on tapahtumalla huomattavasti parempi mahdollisuus tavoittaa ns satunnaiskatsojat. Vuoden 2017 Superfinaali keräsi Hartwall Arenalle 10087 katsojaa, mikä on lähellä Suomessa järjestettyjen MM-kisojen finaalin katsojalukuja.

Vuoden 2016 Superfinaali päättyy Classicin 8-2 voittoon Espoon Oilersista. Ottelu oli avauserää lukuunottamatta valitettavan epätasainen, eikä se onnistunut sähköistämään halllin tunnelmaa. Tämän vuoden finaali voi nousta todelliseksi spektaakkeliksi, sillä vastakkain ovat kaksi sarjan ylivoimaisesti parasta joukkuetta. Mukana yhteensä 13 pelaajaa viime vuoden marraskuussa MM-kultaa voittaneesta ryhmästä.

 

Superfinaalit TV:ssä

YLE TV2 ja Areena esittävät Miesten ja Naisten Superfinaalit suorana 22.4. Katso Superfinaali tästä

 

Superfinaalin ohjelma:

13:00 Naisten Superfinaali: Classic – SB-Pro

16:45 Miesten Superfinaali: Classic – EräViikingit

 

Katso viikonlopun muu urheilutarjonta.