Huuhkajat pelaa pudotuspelien kotiedusta

Unkari-voitto parantaisi huomattavasti Suomen mahdollisuuksia saada kotietu pudotuspelivaiheeseen. 

18.11. klo 21:45 Unkari – Suomi 
TV: Viasat Jalkapallo HD, Viaplay ja Viafree

Torstaina C-liigan lohkovoiton varmistanut Suomi kohtaa sunnuntai-iltana UEFA Nations Leaguen päätöskierroksella Unkarin, joka voi vielä kiilata Kreikan ohi kakkospaikalle. Kotijoukkueella on myös pieni vaara pudota huonoimpana C-liigan kolmosena D-liigaan. Suomi puolestaan tarvitsee pisteitä saadakseen kotiedun EM-karsintojen jälkeen pelattavaan pudotuspelivaiheeseen, josta voi irrota paikka 2020 EM-lopputurnaukseen.  

Päävalmentaja Markku Kanervan voidaan odottaa tekevän kokoonpanomuutoksia, koska palautumisaika Ateenan pelistä jää parin vuorokauteen. Esimerkiksi Kreikka-pelissä 74 minuuttia uurastanut Pyry Soiri saa melko varmasti lepovuoron takareisivaivan vuoksi. Osa joukkueesta on myös kärsinyt flunssasta.  

Panoksena kotietu – hankalaa matematiikkaa 

Kotiedulla on Suomen EM-haaveiden kannalta valtava merkitys, koska Kansojen liigan pudotuspelivaiheessa pelataan välierissä ja loppuottelussa vain yksi ottelu – eikä siis kahta osaottelua kuten UEFA:n kilpailuissa yleensä. Pudotuspelivaiheen ottelut pelataan 26.–31. maaliskuuta 2020.

Suomi on ainoa C-liigan joukkue, joka on jo varmistanut lohkovoiton ennen viimeistä pelipäivää. Suomen mahdolliset pudotuspelivastustajat: 

  • 1. lohko: Israel 6 pst. tai Skotlanti 6 pst. (lohkossa vain 3 maata)
  • 3. lohko: Norja 10 pst. tai Bulgaria 10 pst.
  • 4. lohko: Serbia 11 pst. tai Romania 9 pst.

Jos Suomi häviää Unkarille, olisimme lähes varmasti heikoin maa lohkovoittajien vertailussa. Tasapelikään ei parantaisi Huuhkajien mahdollisuuksia merkittävästi, mutta yhden pisteen myötä 3. lohkon voittaja (Norja tai Bulgaria) voisi jäädä taakse.  

Voittamalla Unkarin Suomi nousisi varmasti 4. lohkon voittajan edelle ja 3. lohkon voittaja jäisi taakse, jos Norja jää Kyprosta vastaan korkeintaan samaan tulokseen kuin Suomi Unkaria vastaan. Toinen Suomen kannalta edullinen vaihtoehto on, että Bulgaria ottaa C-lohkossa murskavoiton Sloveniasta. Suomi ohittaa 1. lohkon Israelin, jos Suomi voittaa Unkarin, jos Huuhkajat voittaa Unkarin suuremmalla maalierolla tai samalla erolla mutta usemmalla tehdyllä maalilla kuin Israel omassa ottelussan Skotlannin. Skotlannin voitto olisi Suomen kannalta huono vaihtoehto, sillä silloin Suomen pitäisi tehdä Unkarin verkkoon vähintään viisi maalia ja voittaa ottelua vähintän neljän maalin marginaalilla. Unkarin omissa käsissä.

UEFA Nations Leaguen lohkotilanteet ennen C-liigan viimeistä pelipäivää UEFA:n sivuilta