Telian Liiga-tuotteet: Näin valitset sopivan TV-paketin

Telia Liiga-passi

Odotettu Liiga-kausi käynnistyy vihdoin 14.9. perjantaina, joten moni kiekkofani on viimeistään nyt siirtymässä sarjan TV-kumppanina aloittavan Telian asiakkaaksi. 


VERTAILE TUOTTEITA

Liigan ja Telian yhteistyö merkitsee monipuolisempaa tarjontaa sekä uudenlaista hinnoittelua. Aiemmin kuluttajalla ei jäänyt juuri valinnanvaraa, kun Ruutu+ tarjosi yhden kiinteähintaisen kuukausitilauksen, johon sisältyi kaikki Liigan pelit sekä kanavan muut urheilusisällöt. Telialla hinnoittelu on joustavampaa ja asiakas maksaa vain jääkiekosta. 

Telian kiekkotuotteet: 

1.    Joukkuepassi 19,90 € / kk → tilaa tästä
2.    Liigapassi 24,90  € / kk → tilaa tästä
3.    All Stars –passi 34,90 € / kk → tilaa tästä
4.    Pelipassi 9,90 € / ottelu →
Lue alta lisää tästä vaihtehdosta

Lue alta kuvaukset kaikista passeista.

Joukkuepassi 

Joukkuepassi on melko varmasti odotetuin Telian tuote. Nimensä mukaisesti joukkuepassilla näkee kaikki valitun joukkueen pelit. Jokaiselle Liiga-seuralle kertyy 60 peliä 27 viikon mittaisen runkosarjan aikana, joten oman joukkueen otteita pääsee seuraamaan vähintään kahtena iltana viikossa. Tilaus katkeaa automaattiseesti, jos oma joukkue ei selviä 14. maaliskuuta alkaviin pudutospeleihin. Joukkuepassin voi tilata hintaan 24,90 € / kk → täältä.

Liigapassi 

Liigapassi vastaa viime kauden Ruutu+ tuotetta. Liiga-passilla voi katsoa kaikkien joukkueiden kaikki pelit runkosarjassa ja pudotuspeleissä. Runkosarjassa pelataan yhteensä 450 peliä, joista 61 % ajoittuu perjantaille ja lauantaille. Liigapassin voi tilata hintaan 24,90 € / kk  → täältä.

All Stars –passi

All Starts -passi on suurkuluttajan valinta. Pakettiin sisältyy koko Liigan lisäksi myös NHL:n ja KHL:n tärkeimmät ottelut. All Stars –passilla voi esimerkiksi katsoa kaikki Jokerien KHL-pelit. KHL kausi alkoi 1. syyskuuta, ja NHL pyörähtää käyntiin 3. lokakuuta. All Stars -passin voi tilata hintaan 34,90 € / kk → täältä.
 

Pelipassi (Saatavissa vain Telia TV-sovelluksesta)

On joustavin tapa katsoa Liiga-peli. Kohtuullisen hintava tuote tarjoaa vaihtoehdon kuluttajalle, joka haluaa  katsoa yksittäisen pelin. Ostetun matsin voi katsoa myös tallenteena 48 tuntia lähetyksen alkamisen jälkeen. Pelipassin voi tilata hintaan 9,90 € / ottelu Telia TV-sovelluksesta.

Liiga-kaudella 2018-19 arkisin pelattavat ottelut alkavat lähes poikkeuksetta klo 18.30. Lauantaisin yleisin alkamisaika on klo 17.00, mutta kauden aikana kahdeksan peliä käynnistyy jo klo 16.00 ja pari vasta klo 18.30 jälkeen.


TILAAMINEN

Liiga-paketin tilaaminen käy helpoiten Telian Liiga-sivuilta. Vaihtoehtoja on kolme jatkuvaa passia sekä pelikohtainen passi, joista on kerrottu edellä. 


MITEN KATSOA

Liigan siirtyminen Telialle vaikuttaa jonkin verran lähetysten saatavuuten eri laitteilla. Katso suosituksemme ja valitse sinulle parhaiten sopiva ratkaisu alla olevalta listalta.

Katso myös: Ei tuetut laitteet ja ohjelmistot.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Z0v4k7X1r-g

Telia TV -sovelluksen käyttöönotto.

 

Älypuhelin ja tabletti (Telia TV -sovellus)

Telia TV -sovelluksella voi katsoa Liigaa missä ja milloin joko älypuhelimella tai tabletilla. Mobiililaitteen kuvan voi "peilata" Chromecastilla tai Apple TV:llä TV:n ruudulle.
 

Tietokone

Telian lähetyksiä voi katsoa tietokoneella osoitteesta tv.telia.fi. Telia suositus selaimeksi on Chrome.
 

Apple TV ja Chromecast

 • Apple TV: Telia tarjoaa Apple TV -laitteen 4. ja uudemmille versiolle natiivisovelluksena laitteeseen. Apple TV:tä on kehuttu käyttäjien keskuudessa erinomaiseksi vaihtoehdoksi pyörittää Liiga-otteluita. Noin nyrkinkokoisen Apple TV hinta on 150 – 200 euroa, ja laite kiinnitetään TV:n HDMI-paikkaan.
 • Chromecast: Google Chromecast -mediasoittimella voi siirtää Android-laitteelta Telia TV-sovelluksen sisällön television ruudulle. Apple TV:stä poiketen Chromecastille ei löydy omaa sovellusta, vaan sisältö "peilataan"  joko Andrord-mobiililaitteen näytöltä telkkariin. Chromecast maksaa noin 40 euroa, ja se kiinnitetään TV:n HDML-paikkaan.

Näistä kahdesta vaihdoehdosta Apple TV on parempi vaihto kuvanlaadun sekä natiivisovelluksen ansioista.

 

Telian digiboksi

Telia TV:n digiboksilla voi katsoa Liiga-kiekkoa TV:stä. Digiboksi vaatii vähintään 2,5 Mbit/s nettiyhteyden. Telian digiboksin laitesopimuksen kesto 24 kuukautta ja se maksaa 10 euroa kuukaudessa. Digiboksin laitesopimus ei edellytä Telian verkkosopimusta tai Liigapaketin tilausta.
 

Telian kanavakortti

Telian (entisen Soneran) kaapeli-TV alueella asuvat voivat katsoa Liigaa kanavakortilla, jonka voi hankkia Telia-kaupasta tai tilata Telian verkkosivuilta.  Telian Liiga-pakettia ei ole saatavilla Elisan tai DNA:n kaapeli-TV alueella.

Ei tuetut laitteet ja ohjelmistot

 • PC: Windows 7 -käyttöjärjestelmää vanhemmat versiot
 • Mac: Käyttöjärjestelmä: OS X 10.8 tai aikaisempi
 • Android: Käyttöjärjestelmä: 4.3 tai vanhempi
 • iPhone ja iPad: Käyttöjärjestelmä: iOS 9.2 tai vanhempi
 • Apple TV: 3. sukupolvi tai sitä aiemmat. Myös käyttöjärjestelmän versio 10. ja sitä aiemmat eivät toimi.
 • Android-mediatoistimet (TV-tikut, TV-laitteet)
 • Medialaitteiden sisäänrakennettu Chromecast
 • Windows RT -tabletit
 • Chromebook -tietokoneet
 • Tietokoneet, joissa on Linux-käyttöjärjestelmä
 • OnePlus One
 • Rootatut tai muutoin ohjelmallisesti muunnellut laitteet
 • Firefox on lopettanut Silverlight-laajennuksen tukemisen selainversiosta 52.x.x alkaen. Näin ollen Telia TV netti- ja mobiilipalvelua ei voi enää käyttää Firefox-selaimella. Alempaa tältä sivulta löydät tietokoneellesi sopivat vaihtoehtoiset selaimet.
 • Smart TV:t (Smart TV:t vaativat Apple TV:n tai Chromecastin, jotta lähetykset toimivat)


UUTTA KAUDELLE 2018-2019

Suorien ottelulähetysten lisäksi Telian tuottaa Liigailta– ja Liigaviikko-ohjelmat. Varsinaiset pelit alkavan puolen tunnin mittaisella Pre Game studio-osuudella ja erätauoilla seurataan Liiga-kierroksen etenemistä muilta paikkakunnilta. 

Telia tuo peleihin aiempaa enemmän kameroita ja mikrofoneja tavoitteenaan tuoda katsoja lähemmäksi ottelutapahtumia. Viime kaudella suuri osa otteluista kuvattiin neljällä kameralla ja vain osa playoffs-otteluista tuotettiin kahdeksalla kameralla. Kaudella 2018-19 kaikki Liiga-lähetykset tuotetaan vähintään kahdeksalla kameralla, ja parhaimmillaan käytössä on peräti 15 kameraa per matsi. Mikrofonien määrä monikertaistuu, mikä tarkoittaa sitä, että kaukalon äänimaailma välittyy tolpan kilahduksia myöten entistä paremmin kotikatsomoihin. Telialla voi halutessaan aloittaa jo alkaneen ottelun katsomisen alusta. Viime kaudella tätä vaihtoehtoa ei ollut olemassa, joten suoran ottelun katsominen oli ainoastaan mahdollista live-tilassa.  

Suoraan peliin vaikuttava uudistus on Liigan ja Telian yhteistyössä Helsingin Länsi-Pasilaan rakentama Tilannehuone. Alkavalla kaudella kaikki videotuomarointi hoidetaan keskitetysti tilannehuoneesta, jossa päivystävä asiantuntijatiimi avustaa otteluiden päätuomareita tuottamalla epäselvistä tilanteista videopätkiä tuomareiden käytössä oleville tableteille. Tilannehuoneessa ei kuitenkaan tehdä otteluita koskevia ratkaisuja, vaan päätuomari säilyttää viimeisen sanan. 

 


SELOSTAJAT, ASIANTUNTIJAT & JUONTAJAT

Selostajat

Kaudella 2018-2019 Telian päätoimisina selostajina toimivat:

 • Jani Alkio
 • Sebastian Waheeb
 • Oskari Saari
 • Olli Eronen

Lisäksi selostajatiimiin kuuluvat Tuomo Reponen Velja Engström, Juho Kokko, Juhopekka Pietilä, Toni Saukkola, Aleksis Ärje ja Arttu Hämäläinen

Asiantuntijat

 • Sean Bergenheim
 • Ismo Lehkonen
 • Saija Tarkki
 • Ari Vallin
 • Pekka Saravo
 • Tomi Kallio
   

Juontajat

 • Tuomas Nyholm
 • Hanna-Riikka Kaski
 • Suvi Puukangas.

 

 

Katso myös:
Tulevat liigan TV-lähetykset
Tulevat liigan TV-lähetykset