Suomi kohtaa MM-avauksessaan heikkotasoisen Kanadan

Suomi – Kanada  MTV3:lta ja C Morelta kello 17:15.

Katso myös: Jääkiekon MM 2019 – täydellinen turnausopas

 

Suomen taival jääkiekon maailmanmestaruuskisoissa alkaa tänään kello 17:15. Avausottelussa Leijonat saa vastaansa Kanadan. Matsi on katsottavissa MTV3:lta ja sitä edeltää kymmenen minuutin MM-kisastudio.

Kanada on pelannut kisoja ennen ainoastaan yhden harjoitusottelun. Joukkue oli vaikeuksissa Itävallan kanssa ja voitti ottelun 7-6 lukemin.

 

Altavastaajien kohtaaminen

Suomelta tai Kanadalta ei asiantuntijoiden papereissa odoteta turnauksessa ihmeitä. Leijonat lähtee kisoihin ilman yhtäkään todellista NHL-vahvistusta, mutta vaahteranlehtipaitojenkin joukkue ei ole tutussa kunnossa. Kanada heikkeni entisestään, kun joukkueen ykköstähti John Tavares loukkaantui ja joutui palaamaan Pohjois-Amerikkaan.

Hyökkäyksestä Kanadalta löytyy silti muitakin isoja nimiä kuten Mark Stone ja Sean Couturier, mutta suurin osa pelaajistosta ei kuulu NHL:n kärkimiehiin tehopisteissä mitattuna. Maan suurin heikkous on kuitenkin puolustus, jonka ykköstähtenä häärii Ottawa Senatorsin nuori Thomas Chabot. Kiekollinen velho taituroi runkosarjassa 55 tehopistettä, mutta oman pään pelissä riittää runsaasti parannettavaa.

Leijonien etu otteluun lähtäessä on, että joukkue on ollut pitkään kasassa ja pelannut runsaasti yhdessä. Viimeiset harjoitusottelutkin ovat sujuneet voitokkaasti, joten Suomen pitäisi olla valmis jo heti, kun avauskiekko tippuu jäähän.

Kanadan joukkue ei ole ehtinyt harjoitella kauaa yhdessä, mutta pelaajilta ei löydy muutenkaan juuri yhteistä historiaa maajoukkueesta. Joukkueessa on tänä vuonna peräti 14 pelaajaa, joilla ei ole vyöllään ainuttakaan ottelua miesten maajoukkuetasolta. Kemiat siis tuskin tulevat luonnostaan.

Vaikka Kanada ei olekaan yhtä vaarallinen kuin yleensä, on Suomi paperilla selkeä altavastaaja. Jos Leijonat haluaa napata ottelusta tärkeät pisteet, täytyy ylivoiman ja maalivahtipelin olla samanlaisessa iskussa kuin voitokkaissa harjoitusotteluissakin.

 

Lue myös:
• Jääkiekon MM 2019 – täydellinen turnausopas
• F1-kausi 2019 – lähetykset ja kalenteri