Otteluennakko: Mountfield HK – TPS (CHL)

 

TPS kohtaa Mountfield HK:n CHL:n avauskierrokseen ottelussa torstaina 24.8. kello 18:00

Vastustaja

TPS aloittaa CHL-urakkansa torstai-iltana vieraspelillä Tšekin Hrádec Kralovéssa Mountfield HK:ta vastaan. Seuran englantilaistyyppinen nimi ei soita monenkaan kiekkofanin kelloja, mutta kysymyksessä on Tšekin Extraliigassa kolmanneksi sijoittunut ryhmä.

Vaikka on vasta 2013 perustettu seura on melko tuntematon, löytyy sen rosterista joitakin suomalaisille tuttuja pelaajia. Toista kauttaan Mountfieldiä valmentava kokenut Václav Sýkora luotsasi 1990-luvulla SM-liigassa Lukkoa ja  SaiPaa. Viimeisen Suomen komennus on Ilveksestä 2003-05. Pelaajista kenties tutuin on JYPissä ja HIFK:ssa vuosituhannen vaiheessa pyörähtänyt Jaroslav Bednar. Kokeneelle tšekkisentterille tulee syyskuussa ikään 41 vuotta. Tuttu mies on myös Jokerien pelätyssä Lokomo-ketjussa pelannut Petr Koukal.

 

TPS:n lähtökohdat otteluun

TPS hävisi viime viikonloppuna järjestetyn TPS Cupin ottelunsa Porin Ässiä ja Växjö Lakersia vastaan. Tappioista huolimatta TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen suhtautuu Keski-Euroopan reissuun luottavaisesti.

Tavoitteena oli iso viikko ja onnistuimme siinä lähestulkoon täydellisesti. Perjantain Växjö-peli antoi paljon uskoa ja näytti potentiaaliamme. Lauantain Ässät-peli oli vähän sellainen työtapaturma. Pojilla oli kroppa vielä hereillä, mutta pää ei ollut enää pelissä mukana. Viikko oli toki kova, emmekä herkistelleet pelejä varten lainkaan. Se oli meidän päätöksemme ja se ehkä söi lauantaina pelaamisestamme sen terävimmän kärjen.  /23.8.2017 TPS.fi
 

Arvio pelistä

TPS ei saa vastaansa pilipalijoukkuetta, vaan kokeneen ja melko isokokoisen ryhmän, jossa mukana on paljon Latvian, Tšekin ja Slovakian entisiä tai nykyisiä maajoukkuepelaajia. Keskushyökkääjät Koukal, Roman Kukumberg ja Andris Dzerins muodostavat luottettavan selkärangan, jonka varaan pystyy rakentamaan kolme toimivaa ketjua. Mountfieldin puolustus kestää vertailun TPS:n sekä samassa lohkossa pelaavan Bernin kanssa, mutta maalivahtiosasto on epävarmuustekijä. Ykkösveskariksi kaavaillun Patrik Rybárin loukkaannuttua seura tarjosi try-out sopimusta huonon kauden Riikan KHL-joukkueessa pelanneelle tšekkivahti Jakub Sedlacekille, joka on nyt kiinnitetty syyskuun lopppun asti. Pienikokoisen Sedlackin nykyvire on kysymysmerkki.

TPS:n valmentaja Kaskiselle Mountfieldin pelitapa on arvoitus, mutta ajatuksia torstai-illan vastustajan prässipelistä löytyy:

Tšekissä on uudenlainen pelikulttuuri tulossa pintaan, mutta minulla on sellainen fiilis, että kun heillä on niin kokenut joukkue, niin he eivät muihin Tšekin kärkijoukkueisiin verrattuna pelaa aivan niin kovaa painepeliä, vaan he pelaavat enemmän keskialueen träppiä. Meidän pitää olla valmiina siihen, olla huolellisia ja tulla yhdessä saletisti toiseen päähän, koska vastassa on vaaniva vastaiskujoukkue. / 23.8.2017 TPS.fi

Vedonlyönnissä TPS on vierasjäällä niukka suosikki 2.22 kertoimella, kun Nordicbet tarjoaa kotijoukkueen voitolle 2.75 kerrointa. Ottelun kokonaismaalimäärän linja kulkee 4,5 osumassa. 

TV-lähetykset ja Ilmaiset streamit

CHL näkyy kaudella 2017-18 C Moren maksukanavilla sekä suoratoistopalvelu C Moressa. C More Total -suoratoistopalvelun tilaus maksaa 24,95 €. C Morella on oikeudet myös SHL:ään, Jääkiekon MM- ja EHT-peleihin, Formuloihin, MotoGP:seen sekä joihinkin hiihto-, yleisurheilu- ja tennistapahtumiin. 

Ruotsissa pääpaikkaa pitävänä ja CHL:n virallinen yhteistyökumppani, vedonlyöntiyhtiö NordicBet, näyttää kaudella 2017-2018 suurimman osan CHL-otteluista keskittyen suomalaisjoukkeiden matseihin. Otteluiden katsominen NordicBetin palvelussa on maksutonta, mutta otteluiden katsomiseen vaaditaan yhtiön pelitili, jolla on vähintään 5 euroa rahaa. NordicBet TV:stä voit lukea lisää erillisestä artikkelistamme.

https://www.youtube.com/watch?v=7-rsAI6Asfs&t=8s

TPS:n CHL-esittelyvideo.

 

TPS:n ottelut CHL-liigassa

To 24.8.2017 Mountfield HK – TPS
La 26.8.2017 SC Bern – TPS
To 31.8.2017 TPS – SC Bern
La 2.9.2017 TPS – Mountfield HK
Ti 3.10.2017 Nottingham Panthers – TPS
Ti 10.10.2017 TPS – Nottingham Panthers
 

Lue lisää