Näin hankit liput jalkapallon MM-kisoihin

Huom!

Paras mahdollisuus hankkia lippuja halutuimpiin peleihin on käytännössä jo mennyt, kun toisen myyntijakson lippuarvonta päättyi 31. tammikuuta 2018. Jos MM-kisoihin haluaa vielä hankkia liput, jää jälkimarkkina käytännössä ainoaksi vaihtoehdoksi. StubHub tarjoaa lippuja melkein kaikkiin otteluihin. Lippujen hintoihin voi käydä tutustumassa osoitteessa: StubHubin sivuilta.

Mistä voi ostaa MM-kisalippuja?

Lippuja jalkapallon MM-kisoihin voi ostaa vain verkosta Kansainvälisen jalkapalloliitto FIFA:n sivuilta. Lippujen hakeminen edellyttää kirjautumista FIFA:n lippujärjestelmään, johon vaaditaan perushenkilötietojen lisäksi myös passin tai muun kuvallisen henkilöllisyystodistuksen numero. Viimeiset liput tulevat huhtikuussa myyntiin kisakaupunkien lipunmyyntipisteisiin.

Milloin?

MM-kisaliput myydään kolmessa vaiheessa, joista kaksi ensimmäistä on jaettu arvontaan sekä first come first served -periaatteella tapahtuvaan myyntiin.

1 Vaihe:

 • Hakemusten jättäminen arvontaan 14.9.-12.10.2017
 • Suoramyynti 16.-28.11.2017

Ensimmäisessä vaiheessa lippuja voi hakea tai ostaa vain kaupungin ja päivämäärän perusteella. MM-turnauksen otteluohjelma selviää 1. joulukuuta 2017 suoritettavan lohkoarvonnan jälkeen. Nyt tiedetään vain se, että A-lohkoon sijoitettu Venäjä pelaa kisojen avausottelussa 14. kesäkuuta.

2. Vaihe:

 • Hakemusten jättäminen arvontaan 5.12.2017-31.1.2018
 • Suoramyynti 13.3.-3.4.2018. Lipunmyynin tarkka alkamisaika ei ole vielä tiedossa.

Toisessa vaiheessa lippua ei tarvitsee hakea tai ostaa sokkona, sillä ottelussa pelaavat joukkueet on tiedossa.

3. Vaihe:

 • Lippukaupan viimeinen vaihe alkaa 18. huhtikuuta ja päättyyn MM-finaalipäivään 15. heinäkuuta. Viimeiset liput myydään first come first served -periaatteella FIFA:n sivuilla sekä MM-kisakaupunkeihin perustettavien lippupisteiden kautta.

Hyvä tietää

Kaikki lippuarvontoihin lähetetyt hakemuksen ovat keskenään samanarvoisia riippumatta siitä onko hakemus jätetetty sisään ikkunan ensimmäisenä vai viimeisenä päivänä. Yhteen otteluun voi anoa enintään neljää lippua, eikä samalle päivälle voi hakea lippuja useampaan peliin.

Suoramyyntivaiheessa nopeus valttia, mutta sekään ei aina riitä. Oikeassa kaupungissa (Pietari tai Moskova) pelattavan ottelun, jossa on mukana oikea joukkue (Argentiina, Brasilia, Saksa jne.), kysyntä ylittää aina lippujen tarjonnan. Lippujen ohjelmallinen ostaminen bottien avulla jälkimarkkinoille on kasvanut räjähdysmäisesti, joten oikea-aikaisen keskiverto-ostajan mahdollisuus saada lippu first come first served kaupassa on valitettavan huono, ellei FIFA ole keksinyt keinoja bottien estämiseen.

Mikä on FAN ID?

Kaikki Venäjällä jalkapallon MM-kisoihin matkustavien on hankittava FAN ID, jota voi hakea sen jälkeen, kun on saanut vahvistuksen onnistuneesta lippuhakemuksesta. FAN ID:n saanut henkilö ei tarvitse Venäjälle matkustaessaan viisumia. FAN ID oikeuttaa matkustamaan MM-kisaturisteille tarkoitetuilla junilla. FAN ID:tä voi hakea osoitteesta www.fan-id.ru

Lipputyypit

MM-kisoihin on tarjolla neljä erilaista lipputyyppiä.
Ottelulippu (Individual match ticket)

Ottelulippuja voi ostaa valittuun otteluun. Saatavilla otteluihin 1-64. Saatavilla lipunmyynnin vaiheissa 1., 2., & 3.

Hinta: 88-176 EUR*

Jalkapallon MM-kisojen otteluohjelma

Stadionilippu (Venue Specific Ticket Series, VST)

VST on lippusarja valitulle stadionille. Sarjaan sisältyy kaikki kohteessa pelattavat alkusarjan ottelun sekä pudotuspelikierroksen ensimmäisen matsin. MM-kisojen avausottelu, puolivälierät, välierät ja finaali eivät kuulu VST-lippusarjaan.

Stadionilippuja voi ostaa varmuudella lipunmyynnin 1. vaiheessa sekä mahdollisesti vaiheissa 2. & 3.

Hinta: 3 alkulohkon ottelun sarja halvin: Jekaterinburg, Kaliningrad, Saransk ja Volgograd 352-704 EUR*, kallein: Pietari 596-1216 EUR*

Mario Götzen maali ratkaisi maailmanmestaruuden Saksalle

Joukkuelippu (Team Specific Ticket Series TST)

TST on lippusarja valitun joukkueen otteluihin. Sarjaan voi valita 3-7 ottelua. Kolmen lipun sarja sisältää alkusarjan ottelun, kun taas seitsämän lipun sarjalla voi katsoa alkusarjan, neljännesvälierät, puolivälierät, välierät sekä finaalin. Seitsämän ottelun sarjalippua ei palauttaa, vaikka valittu joukkue jäisi alkusarjaan. Jos valittu joukkue jää alkulohkoon, siirtyy TST-sarjan haltija seuraamaan lohkon voittaneen joukkueen pelejä. Siinää tapauksessa, että valittu joukkue putoa jatkopeleissä, pääsee TST-sarjalla seuraamaan oman joukkueen pudottaneen joukkueen pelejä.

TST-sarjan lippuja voi ostaa vain lipunmyynnin 1. vaiheessa. Jos valitsemasi joukkue ei selviä MM-kisoihin palauttaa FIFA lipuista perityn hinnan, josta on vähennetty 10 dollarin hallinnointikulu.

Hinnat:
TST3: (lohkovaiheen ottelut) 291-581 EUR*
TST4: 397-808 EUR*
TST5: 559-1144 EUR*
TST6: 821-1836 EUR*
TST7 1181-2851 EUR*

            * dollarihinta muutettu euroiksi 21.9.2017 vaihtokurssin mukaan.

Kannattajaliput (Supporter Tickets ST) ja Ehdolliset kannattajaliput (Conditional Supporter Tickets CST)

Maajoukkueiden kannattajayhdistyksille tarkoitettu lippuryhmä.

Lippujen hinnat

Hintakategorioita on neljä, joista edullisin (4) on varattu Venäjällä asuville Venäjän kansalaisille.

FIFA ilmoittaa sivuillaan lippujen hinnat vain dollareissa ja ruplissa.

 • Avausottelu: 550-220 USD
 • Lohkovaiheen ottelut:  210-105 USD
 • Neljännesvälierä: 245-115 USD
 • Puolivälierä: 365-175 USD
 • Välierä: 750-285 USD
 • Prossiottelu: 365-175 USD
 • Finaali: 1100-450 USD