Kaikkien aikojen NBA-finaalit näkyvät ilmaiseksi

Suhdeluku 24-1 kertoo olennaisen NBA:n tämän vuoden pudotuspeleistä. Matkalla finaaliin Cleveland Cavaliers ja Golden State Warriors ovat voittaneet yhteensä 24 ottelua ja hävinneet vain yhden. Koskaan aikaisemmin ei ole nähty vastaavaa ylivoimaa. Joukkueet kohtaavat kolmannen kerran peräkkäin finaaleissa, joten alkava sarja on katkeamattoman trilogian kolmas osa. Viime kesän loppuottelusarja venyi eeppiseksi iskujenvaihdoksi, josta Cavaliers selviytyi lopulta voittajana siitä huolimatta, että Warriorsilla oli 3-1 -tilanteessa kolme tilaisuutta viedä sarja nimiinsä.

Betsafe tarjoaa streamin NBA finaaleihin

Vedonlyöntiyhtiö Betsafe tarjoaa live-vedonlyöntinsä kautta ilmaisen striimin kaikkiin NBA:n finaaleihin. Vertailussa Betsafen striimi on osoittautunut hiukan nopeammaksi kuin NBA:n oman League Passin välittämä lähetys, joten se soveltuu paremmin myös live-vedonlyöntiin. Otteluiden striimaus toimii sekä desktopissa että mobiililaitteella. Desktopilla streamia katsottaessa käyttöjärjestelmästä riippuen kuvan pystyy lajentamaan lähes koko näytön suuruiseksi cmd & + tai ctrl & + komennoilla.

Vedonlyöntiyhtiöiden striimeistä on hyvä tietää seuraavat asiat:

✅ Striimien katsominen vaatii rekisteröitymisen yhtiön paveluun.

✅ Ottelusta ei tarvitse lyödä vetoa voidakseen katsoa sen.

✅ Striimi ei käynnisty, jos pelitilin saldo on nolla. Älä siis pelaa koko kassaa, jos haluat katsoa ottelun. Usein striimi näkyy 0,1-0,2 eurolla – 5 € riittää varmasti.

 

NBA:n 2017 finaalien ohjelma

Game 1 Golden State – Cleveland: perjantai 2. kesäkuuta @04:00

Game 2 Golden State – Cleveland: maanantai 5. kesäkuuta @03:00

Game 3 Cleveland – Golden State: torstai 8. kesäkuuta @04:00

Game 4 Cleveland – Golden State  lauantai 10. kesäkuuta @04:00

Game 5 Golden State – Cleveland: tiistai 13. kesäkuuta @04:00 (tarvittaessa)

Game 6 Cleveland – Golden State  perjantai 16. kesäkuuta  @04:00 (tarvittaessa)

Game 7 Golden State – Cleveland: maanantai 19. kesäkuuta @03:00 (tarvittaessa)

 

Mitä on muuttunut 2015-16 finaaleista?

Urheilumedia ESPN:n mukaan tämän vuoden finaali on pelaajien All-Stars  -esiintymisillä mitattuna kaikkien aikojen tähtipitoisin. Suurin syy siihen on vuoden 2014 MVP:n Kevin Durantin liittyminen Warriorsin rosteriin. Sen sijaan Cleveland ei ole juurikaan muuttunut edellisestä kaudesta. Veteraanit Kyle Korver ja Deron Williams tai nuori Derrick Williams eivät merkittävästi vahvista joukkueetta, joten Durantin treidi on kallistanut ennakkoasetelman Golden Staten eduksi.  Vedonlyöntitoimistojen arvioissa Warriors on noin 70 % suosikki voittamaan sarjan.  

Seuraa tätä – ratkaisun paikat

Kuka puolustaa Kevin Durantia? On kysymys, johon Cavsin valmentaja Tyronne Luelta ei löydy hyvää vastausta. LeBron James tulee ensimmäisenä mieleen, mutta rasittava puolustustehtävä saattaisi heikentää Jamesin tehoja 32,5 pistettä ja 7 syöttöä hyökkäyspäässä. Takamiehet J.R. Smith (198 cm) ja Iman Schumpert (195 cm) ovat yleensä pystyneet puolustamaan myös small forwardia, mutta Durant on erikoistapaus. Virallisesti laiturin pituudeksi ilmoitetaan 206 senttiä, mutta todellisuudessa poikkeuksellisen sulavasti liikkuvan pelaajan mitta on peräti 211 senttiä. Vastaavasti Cavsin isot pelaajat Kevin Love ja Tristan Thompson ovat tehtävään liian hitaita. Jos James vapautetaan Durantin puolustusvastuusta, on kentällä  aina Clevelandin kannalta epäedullinen pari, jossa ominaisuuksiltaan ylivoimainen pelaaja kohtaa tehtävään huonosti sopivan puolustajan. Golden Statelle pallon pelaaminen Durantille tarjoaa aina ulospääsyn tukalasta tilanteesta.

Vedonlyönti: Durantin pudotuspelien pistekeskiarvo on 25,2 peliajan ollessa 33,4 minuuttia ottelua kohden. Clevelandia vastaan peliajan voi odottaa kasvavan ainakin viidella minuutilla, koska matseista tulee todennäköisesti tiukempia kuin aiemmissa sarjoissa.  Durantin henkilökohtaisista pisteistä tarjottuihin over/under kohteisiin voi harkita tarttumista, jos linja kulkee 26,5 tai 27,5 pisteessä.

Tylsyykö Clevelandin höykkäys? Kolmessa sarjassa Indianaa, Torontoa ja Bostonia vastaan Cavaliers on tehnyt 120.7 pistettä sataa pallonhallintaa kohden, mikä on koko NBA:n kovin luku 40 vuoteen. Vastaavasti Golden Staten puolustus on ollut rautaa, sillä vastustajan sata pallonhallintaa on tuottanut vain 99.1 pistettä. Kysymys siis on kumpaa lukua lähemmäksi finaaleissa liikutaan? Clevelandin puolesta puhuu se, että Warriorsin kohtasi pudotuspelien toisella kierroksella Utahin, joka on hitaiden hyökkäysten erikoisjoukkue. Ja kolmannella kierroksella kyljellään uivan San Antonion, jonka hyökkäyksistä oli kadonnut terä Kawhi Leonardin ja Tony Parkerin loukkaantumisten myötä. Näin ollen 99 pistettä per sata possessiota saattaa kertoa enemmän Golden Staten vastustajista kuin joukkueen puolustuksesta. Toisaalta Warriorsin puolustus on erittäin muuntautumiskykyinen, joten sitä vastaan on hankala hyödyntää erityisiä heikkouksia. Valmentaja Steve Kerr voi halutessaan jättää sentterit Zaza Pachulian ja JaVale McGeen penkille ja peluuttaa vain 201 senttistä  mutta huomattavasti nopeampaa Draymond Greeniä keskushyökkääjänä, jolloin Durant ja Andre Iguodala pelaisivat laitahyökkääjinä. Niin Green, Durant kuin Iguodalakin pystyvät puolustumaan Clevelandin vaarallisinta pelaajaa LeBron Jamesia.

Tähdet

Vaikka Kevin Durantista on puhuttu, on Steph Curryn merkitys edelleen valtava Golden Statelle. Curryn ollessa kentällä Warriors tekee 122,5 pistettä per sataa pallonhallintaa kohden, kun takamies on penkillä Warriors tekee vain 97,4 pistettä samalla määrällä hyökkäyksiä.

Lebron Jamesin jälkeen Cavaliersin tärkein pelaaja on 25-vuotias takamies Kyrie Irving, joka on erinomainen hyökkäyspään yksi vastaan yksi -tilanteissa. Irving ottaa paljon heittoja hankalista asennoista, joten hyvän ja huonon päivän ero suurempi kuin peruspelaajalla. Konferenssin finaalien neljännessä ottelussa Bostonia Irving otti matsin täydellisesti haltuunsa heittämällä kolmannella neljänneksellä 21 pistettä.

Villit kortit

Tilastojen perusteella Klay Thompson ei ole ollut vaisu tämän vuoden pudotuspeleissä. Thompson ottaa vähemmän heittoja ja ne putoavat sukkaan huonommalla prosentilla kuin viime kaudella. Kaikesta huolimatta Thompson voi finaalien sankariksi.

Miten Kevin Love pärjää finaaleissa? Bostonia vastaan Love pelasi loistavan sarjan 22,6 pistettä sekä 12,4 levypalloa. Cavaliersin kannalta ehkä vielä parempi uutinen oli se, etät Love heitti 23 kolmosta sukkaan 0.535 tarkkuudella. Celticsiä vastaan Love joutui lähinnä puolustamaan Al Horfordia ja Kelly Olynikia, jotka sopivat vauhtinsa puolesta Lovelle paremmin kuin Warriorsin Draymond Green tai Kevin Durant. 

Finaalien televisionti ja streamit

Maksulliset Nelonen Pro ja suoratoistopalvelu Ruutu+ näyttävät myös NBA:n finaalit Suomessa suorana. Finaalien tilaaminen NBA:n oman League Passin kautta maksaa 28,99 euroa. Tämän vaihtoehdon etuna ottelun katsominen seuraavana aamuna kokopitkänä tallenteena tai suunnilleen 15 minuutin mittaisena koosteena. Scoress Off (No Spoilers) asetus mahdollistaan sen, että tulos ei näy tallennetta käynnistäessä.

Vedonlyönti

Betsafe tarjoaa avausottelussa Golden Statelle 7,5 pisteen tasoituslinjaa, johon tarttumista kannattaa harkita. Viime vuoden sarjassa Golden State voitti ottelunsa keskimäärin 19,6 pisteen marginaalilla. Ainoastaan Game 7 joukkueiden ero oli alle kymmenen pistettä.

Lue myös: