Jalkapallon MM-kisat 2018 fantasy

Fantasy jalkapallon MM-kisat 2018

Argentiinan Lionel Messi oli arvokkain pelaaja vertailun kaikissa fantasy-peleissä. 

 

Moni nojatuolimanageri etsii fantasy-peleistä lisäjännitystä torstaina käynnistyviin jalkapallon MM-kisoihin. TVmatsit.com esittelee kolme manageripeliä ja tarjoaa niihin parhaat vinkit. 

IS Futispörssi

Ilta-Sanomien Futispörssi on muunnelma jo monta vuotta pyörineestä jääkekon Liigapörssistä. Managerin tehtävä on simppeli: kasaa 11 pelaajan joukkue 3,75 miljoonalla ja kerää enemmän pisteitä kuin kilpailevat joukkueet. 

Pelaajat saavat pelipaikkansa mukaan pisteitä eri asioista. Esimerkiksi maalivahtien ja puolustajien pisteisiin vaikuttaa koko joukkueen onnistuminen, kun taas hyökkääjät saavat pisteitä vain henkilökohtaisista suorituksista. 

Futispörssiä voi kokeilla ensimmäisen neljän päivän maksutta, mutta sen jälkeen tunnus on upgreidattava joko Super– tai Hyper-pelioikeuteen. Ensimmäinen vaihtoehto, johon kuuluu 16 pelaajavaihtoa, maksaa 3 euroa ja jälkimmäinen 25 pelaajavaihdon premium-paketti 9 euroa. 

Ota huomioon 

Yksi MM-kisojen pelipäivä on yksi kierros Futispörssissä. Pelaajavaihtoja tehdään siis nopeassa tahdissa pelipäivien välillä, kun taas monissa muissa Fantasy-peleissä kierros käsittää jakson, jonka aikana jokainen joukkue pelaa yhden ottelun. 

Vinkki

Voittavien joukkueiden maalivahdit ovat kohtuullisen varmoja sijoituksia. Jos 350 000 euroa maksava David de Gea torjuu kaikissa Espanjan alkusarjan peleissä joukkueelleen voiton ja pitää nollan Marokkoa ja Portugalia vastaan, saa maalivahti Futispörssin taulukon mukaan vähintään: 

3 x(voitto 4 pst + peliaika 3 pst + torjutut laukaukset 2 pst) + 2x (3 pst nollapeli) 
= 27+ 6 = 33 pistettä.  Pisteen hinta: 10606 euroa. 

Vastaavasti 440 000 euroa maksavan Neymarin on tehtävä alkusarjassa vähintään kolme maalia ja annettava kaksi maalisyöttöä, jotta pelaaja brasilialainen pääsisi samoille pisteille. 

3x (maali 4 pst + peliaika 3 pst  + laukaukset 3 pst) + 2x (syöttö 2 pst) 
 
= 30 + 4 = 34 pistettä. Pisteen hinta: 13 235  euroa. 

Hyökkääjien “pistepotentiaali” on tietysti suurempi kuin maalivahdeilla. Huippuhyökkääjä saattaa tehdä helposti pari maalia ottelussa ja antaa päälle maalisyötön. Toinen osumista voi kaiken lisäksi olla kahden pisteen arvoinen voittomaali, joita edellisessä laskelmassa ei huomioitu ollenkaan. Espanjan, Brasilian tai Saksan maalivahdille tuskin kertyy alkusarjan peleissä suurta määrää lisäpisteiden arvoisia torjuntoja tai kopattuja rankkareita. 

Futispörssin kausi alkaa 14.6. kello 18:00. 

Kallein pelaaja: Lionel Messi 445 000 euroa. 
Osallistujia yhteensä: noin 14000 (12. kesäkuuta)
Pääpalkinto: 1500 euroa 
Kiitämme: yhteisöllisyys; foorumi ja kimpat
Moitimme: Miinuskenttä, miten liittyy futikseen? 
Hinta: 3 € tai 9 € 
Osallistu: IS:n sivuilta tästä linkistä

5000 € World Cup Free Roll 

Suomenkielisen sivunsa vähän aikaa sitten avannut ruotsalaistaustainen vedonlyöntiyhtiö Bethard tarjoaa suosittua Fantasy Premier Leagueta muistuttavan manageripelin. 

Peliin osallistuvan managerin saa käyttöönsä 100 miljoonan budjetin, jolla on ostettava 15 pelaajaa, joista neljä on vaihtopelaajia ja pelissä vain silloin, kun avauskokoonpanoon valittu pelaajaa ei pääse kentälle ottelussa. 

Bethardin uudet asiakkaat pääsevät kokeilemaan fantasy-managerointia maksutta osallistumalla World Cup Feerolliin, jonka potissa on 5000 euroa. Freerollin palkintorakenne muistuttaa pokeriturnausta: paras pelaaja kuittaa 1000 euroa ja sijoille 80.-199. yltäneet saavat vaivanpalkaksi 5 euroa. 

Suuremmista rahoista kiinnostuneille on tarjolla 22 € sisäänostolla World Cup Season Game, jonka palkintopotissa on peräti 30000 euroa. 

Bethardin Fantasyssa vaihtoja on alkusarjassa 15, minkä jälkeen joukkueelle lisätään kaksi vaihto jokaisen pudotuspelikierroksen alkaessa. Pisteitä pelaajat saavat maaleista, syötöistä ja muista suorituksista samalla tavalla kuin fantasy premierleaguessa.  

Ota huomioon

World Cup fantasy on jaettu 7 kierrokseen ja suurimmat pisteet tehdään melko varmasti alkusarjan kierroksilla. Kolmella ensimmäisellä kierroksella pelataan 16 ottelua ja viimeisellä kierroksella vain finaali ja pronssipeli. 

Vinkki 

Kapteeni saa x2 pisteet. Katso otteluita, joissa joukkueiden tasoero on mahdollisimman suuri. Esimerkiksi Uruguay – Saudi-Arabia, Belgia – Panama tai Englanti – Panama ja valitse kapteeniksi Suarez, Cavani, Lukaku tai Kane. 

Bethard 5000 € freerollin kausi alkaa 14.6. kello 18:00. 

Kallein pelaaja: Lionel Messi 12,5 miljoonaa euroa. 
Osallistujia yhteensä: noin 380 (12. kesäkuuta)
Pääpalkinto: 1000 euroa 
Kiitämme: mahdollisuutta pelata rahasta.  
Moitimme: pelaajien vaihtaminen avauksen ja vaihtopenkin välillä ei ole kovin yksinkertaista. 
Hinta: Freerolliin osallistuminen on ilmaista.
Osallistu: Bethardin sivuilla tästä linkistä

 

Osallistu ilmaiseen MM-kisaveikkaukseen ja voita Zlatanin Rolex tästä linkistä

 

McDonalds FIFA World Cup Fantasy 

McDonalds FIFA World Cup Fantasy on jalkapallon MM-kisojen virallinen manageripeli, jonka pelimoottori on sama kuin UEFA:n jo pitkään tarjoammassa Mestarien liigan fantasyssa. 

Myös tässä pelissä managerin käytettävissä on 100 miljoonaa euroa, jolla on hankittava 15 pelaajaa: kaksi maalivahti, viisi puolustajaa, viisi keskikenttäpelaajaa sekä kolme hyökkääjää. FIFAN fantasyssa pelataan seitsemän kierrosta. Alkusarjan kierroksen aikana jokainen joukkue pelaa yhden ottelun ja jokaisen kierroksen jälkeen pelaaja voi käyttää yhden vaihdon. 

Ota huomioon 

Pudotuspelivaiheen alkaessa manageri voi valita koko joukkueensa uusiksi, joten alkusarjan pelaajia ei tarvitse valita jatkopelejä silmällä pitäen. Alkusarjassa voi valita vain kolme pelaajaa samasta joukkueesta, mutta finaalivaiheessa luku kasvaa kahdeksaan. 

Vinkki 

McDonald’s FIFA World Cup fantasystä löytyy kaksi erikoistoimintoa. Maximum Captain, joka tuplaa kierroksen parhaan pelaajan pisteet. Alkusarjan viimeinen kierros saattaa olla paras hetki käyttää Maximun Captain, koska silloin motivaatioero joukkueiden välillä on suurin. Osa joukkueista on jo menettänyt mahdollisuutensa jatkopaikkaan, kun taas toiset joukkueet taistelevat jatkopaikasta. Myös Bench Boost kannattaa todennäköisesti käyttää kolmen ensimmäisen kierroksen aikana. 

McDonald’s FIFA World Cup kausi alkaa 14.6. kello 18:00. 

Kallein pelaaja: Lionel Messi, Neymar ja Christiano Ronaldo 12 miljoonaa euroa. 
Osallistujia yhteensä: kymmeniä tuhansia (12. kesäkuuta)
Pääpalkinto: Kia Sportage auto. 
Kiitämme: yksinkertaisuutta.  
Moitimme: monivaiheista rekistöintiä. 
Osallistu: FIFA:n sivuilla tästä linkistä
 

Coolbetin erikoistarjous MM-kisoihin talleta 10 € pelaa 60 € – käytä tästä

 

2018 jalkapallon MM-kisat pelataan Venäjällä 14. kesäkuuta – 15. heinäkuuta. Yleisradion kanavat Yle TV2 ja Teema/Fem esittävät kaikki MM-lopputurnauksen ottelut. MM-kisoja voi seurata myös suoratoistopalvelu Yle Areenan välityksellä.