F1-kausi alkaa: Kova haloo halosta – mistä on kyse?

Tältä Kimi Räikkönen näyttää halon takaa.

Katso myös: F1 kausi 2018 – opas ja kisakalenteri kaudelle 2018

F1-autojen julkistukset ovat suuren maailman spektaakkeleita, joissa seremoniaan kuuluu, että tallien edustajat kuskeista insinööreihin kehuvat uuden autonsa maasta taivaaseen. Ja useimmiten syystä, sen verran upeista teknisistä taidonnäytteistä on kyse.

F1-kauden 2018 alla nähtiin kuitenkin erikoinen poikkeus, kun Mercedeksen tallipomo Toto Wolff julisti, että jos hänelle annettaisiin moottorisaha, lähtisi halo, eli uusien sääntöjen edellyttämän turvakaari, samantien hopeanuolesta metallijätteeseen!

Halo, joka tarkoittaa suomeksi sädekehää tai auraa, on isokokoinen rakenne, jonka tarkoitus on suojata kuljettaa esimerkiksi lentävältä renkaalta. Turvakaari, joka kestää peräti 11 000 kilon painon, ei hivele katsojan silmää ja lienee myös insinööreille aerodyminen painajainen. Mikään turhake halo ei kuitenkaan ole, sillä sen kaltainen rakenne olisi voinut estää Jules Bianchin (2014) sekä Ayrton Sennan (1994) kuolemat.

Faneja uudistus tulee todennäköisesti ärsyttämään, koska turvakaaren alta kuljettajan tunnistaminen kypärän perusteella hankaloituu merkittävästi. Viime kaudella katsojien esteettistä silmää häiritsi niin sanottu hainevä auton perässä, mutta loppukaudesta siihen ei kiinnitetty juurikaan huomiota.

Toistaiseksi kuljettajat ovat suhtautuneet uutuuteen yleisöä maltillisemmin. Esimerkiksi Kimi Räikkösen mukaan halolla ei ole sanottavaa vaikutusta kuskin näkökenttään. Suomalaisen mukaan on kuitenkin mahdollista, että turvakaari hidastaisi ahtaasta ohjaamosta nousemista, jos auto sattuisi syttymään tuleen.

Pirellin hyperpehmeät vievät rengaspelin seuraavalle tasolle

Toinen sääntökeskustelujen vakiopuheenaihe on renkaat. C Moren F1-asiantuntija, itsekin neljässä F1-tallissa insinöörinä työskennellyt Ossi Oikarinen, on jo useiden kausien ajan peräänkuuluttanut Pirelliltä pehmeämpää ja herkemmin kuluvaa rengasseosta, jotta kisoihin saataisiin lisää rengastaktikointia, joka toisi uuden olennaisesti kisasijoituksiin vaikuttavan muuttujan.

Tälle kaudella Pirelli on lisännyt valikoimaansa uutena hyperpehmeän renkaan, jonka käyttö tällä vielä kaudella rajoittunee  lähinnä Monacon katuradalle.

Moottorien määrää on entisestään rajoitettu kaudelle 2018: Kuljettajien tulee selvitä kaudesta vain kolmella voimanlähteellä. Talvitestit puhuvat Mercedeksen moottorin luotettavuuden puolesta, mutta esimerkiksi McLarenin voidaan odottaa keräävän lähtöruuturangaistuksia ylimääräisten moottorien käytön vuoksi.

Australian avauskisan lähetykset C Morella:

Pe 23.3.
klo 02.55 Vapaat harjoitukset 1
klo 06.55 Vapaat harjoitukset 2

La 24.3.

klo 04.55 Vapaat harjoitukset 3
klo 07.00 Aika-ajojen ennakkotunnelmat
klo 07.55 Australian aika-ajot

Su 25.3. HUOM. KESÄAIKAA!

klo 07.00 GP:n Ennakkotunnelmat
klo 08.10 Australian GP

F1 näkyy C Morella

Kisat nähdään Suomessa tuttuun tapaan C More Max -kanavalta sekä hieman edullisemmin suoratoistopalvelusta www.cmore.fi. Suoratoistosta kisaa on mahdollista seurata myös muokattavasta näkymästä, Live Centeristä: Jaettavaan ruutuun on valittavissa esimerkiksi reaaliaikainen ajanotto, erittäin tarkka datapalvelu, suora kuva- ja radioyhteys varikolle sekä kuljettajien kypäräkameranäkymä radalle.

C Moren suoratoistopalvelun kuukausihintaan 24,95 sisältyy kaikki C Moren urheilu- ja viihdetarjonta. Sporttipuolella moottorifaneja miellyttänevät ainakin MotoGP pikkuluokkineen, taitolennon Red Bull Air Race sekä formulaluokat F2 ja GP3, jossa ajavat suomalaislupauksista Niko Kari ja Simo Laaksonen.

Keväällä C Moren urheilutarjontaa täydentävät myös muun muassa jääkiekon Ruotsin kiekkoliigan playoffit sekä tietysti MM-kisat kokonaisuudessaan. Toukokuussa starttaavat yleisurheilun Timanttiliiga ja IAAF World Tour. Tenniksestä nähdään jatkuvalla syötöllä ATP-turnauksia ja golfista maailman parhaiden pelaajien PGA Touria – unohtamatta lähes päivittäisiä raveja sekä laajaa kattausta urheiludokumentteja.

Ensi elokuusta alkaen C Morella pelataan myös maailman parasta jalkapalloa Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan merkeissä.

Voit tilata C Moren tästä ilman määräaikaisuutta ja katsoa kaikki F1-sarjan osakilpailut kaudella 2018. Hinta 24,95 € / kk.
TVmatsit.com on Suomen suosituin TV-urheilun opas.