Lontoon paikallisottelu Arsenal – Chelsea sunnuntaina

Arsenal – Chelsea su 22.8. klo 18.30 | V Sport Jalkapallo ja Elisa Viihde Viaplay

Valioliigan toisen ottelukierroksen mielenkiintoisin ottelu pelataan sunnuntaina Pohjois-Lontoossa, kun Chelsea tekee 13 kilometrin vierasmatkan Emirates-stadionille Arsenalin vieraaksi. Joukkueet aloittivat kautensa varsin eri tavalla, kun Arsenal koki nöyryyttävän 0-2-tappion sarjanousijaa vastaan, ja Chelsea otti helpon 3-0-voiton Crystal Palacea vastaan.


Arsenalin tähdet takaisin?

Arsenalilta puuttui sarja-avauksestaan Brentfordia vastaan kaksi tärkeää pelaajaa hyökkäyksestä, kun sekä Pierre-Emerick Aubameyang että Alexandre Lacazette olivat sivussa koronaviruksen takia. Myös Willian ja maalivahti Alex Runarsson olivat koronan takia pois sarja-avauksesta. Lacazette ei ole pelikuntoinen Chelseaa vastaan, mutta Aubameyang ja Willian saattavat palata tositoimiin.  

Manageri Mikel Arteta sai kuitenkin hankittua ryhmäänsä norjalaisen Martin Ødegaardin, joka pelasi viime kaudella lainasopimuksella Arsenalissa 14 ottelua Nyt 22-vuotias pelaaja siirtyi Lontooseen pysyvästi. Ødegaard ei ole vielä pelikelpoinen sunnuntain ottelussa.

Lukaku palaa avaukseen?

Chelsealla ei ollut minkäänlaisia ongelmia viime viikonlopun sarja-avauksessaan. Marcos Alonso, Christian Pulisic ja Trevor Chalobah tekivät maalin mieheen, kun Crystal Palace kaatui komeasti 3–0. Chelsean fanit odottavat innoissaan Romelu Lukakun paluuta Chelsea-paitaan, ja manageri Tomas Tuchel saattaa sysätä järkälemäisen hyökkääjän heti avauskokoonpanoon sunnuntaina

Edelliset ottelut

Viime kauden kahdessa kohtaamisessa Arsenal oli molemmissa parempi. Tapaninpäivänä pelatun kotiottelun Arsenal voitti 3-1, ja toukokuussa Stamford Bridgella Arsenal oli parempi 1-0 Emile Smith Rowen maalilla.

Todennäköiset kokoonpanot

Arsenal: Leno; Chambers, White, Mari, Tierney; Xhaka, Lokonga; Saka, Smith Rowe, Pepe; Martinelli

Chelsea: Mendy; Chalobah, Christensen, Rudiger, Azpilicueta; Jorginho, Kante, Alonso; Mount, Pulisic; Lukaku

Valioliigan kesäsiirrot 2021-22

Näin käy Valioliigassa kaudella 2021-22

Katso kaikki jalkapallo-ottelut tv:ssä