IAN KINGTON / AFP

Näin käy Valioliigassa 2021-22 – katso TVmatsien arvio!

Valioliigan hallitsevan mestari on Manchester City, joka voitti mestaruuden 12 pisteen erolla ennen naapuriseura Manchester Unitedia. Mestarien liigaan selviytyivät myös Valioliigan kolmonen Liverpool ja nelonen Chelsea.

Valioliigasta putosivat Fulham, West Bromwich ja Sheffield United. Heidän tilalleen nousivat alkavaksi kaudeksi Norwich, Brentford ja Watford.

Suomalaispelaajista Valioliigassa pelaa tällä kaudella Teemu Pukki (Norwich) ja Marcus Forss (Brentford).


TVmatsien ennakko – näin käy Valioliigassa!

(suluissa viime kauden sijoitus)

1) Manchester C (1)

Vaikka City ei ole mässäilyt siirtomarkkinoilla, pysyy se edelleen vankasti ykkössuosikkina. Tosin viime kauden ylivoimainen 12 pisteen ero sarjakakkoseen tulee varmasti pienentymään. Keskikenttä vahvistui loistavalla Jack Grealishilla, ja yhdessä Kevin de Bruynen kanssa Cityn tähtipelaajat tulevat jälleen puhkomaan puolustuksia repivillä syötöillään.


2) Chelsea (4)

Chelsea nousee Cityn suurimmaksi haastajaksi tällä kaudella. Tomas Tuchel nappasi jo Super Cupin voiton, vaikka Chelsea ei ole Cityn lailla vahvistanut joukkuettaan kesän aikana. Romelu Lukakun mahdollinen paluu Stamford Bridgelle vahvistaisi jo ennestään laadukasta hyökkäyspäätä.


3) Manchester United (2)

Viime kauden kakkonen saa taistella tosissaan Mestarien liigapaikoista. Ole Gunnar Solskjär sai pitkään kaipaamansa Jadon Sanchon ryhmäänsä, mutta aivan mestaruuteen Unitedin rahkeet eivät riitä.


4) Liverpool (3)

Viime kausi oli varmasti pettymys Jürgen Kloppille ja hänen pelaajilleen. Virgil van Dijk palaa pitkän loukkaantumisen jälkeen puolustukseen, mutta kahden vuoden takainen mestaruuskausi ei toteudu tälläkään kaudella.


5) Tottenham (7)

Tottenham on jälleen uuden valmentajan alaisuudessa, kun Nuno Espirito Santo vaihtoi Wolverhamptonista lontoolaisseuraan. Nuno teki ihmeitä Wolvesissa ja Spurs parantaa viime kaudesta.


6) Arsenal (8)

Arsenal on jälleen jäämässä rakkaan vihollisensa taakse sarjataulukossa. Ben White tuli vahvistamaan puolustusta, mutta joukkueen ongelmat ovat maalinteossa. Arsenal taistelee hurjasti Mestarien liigapaikasta myös tällä kaudella.


7) Leicester (5)

Viime kauden menestyjä jatkaa pitkälti samalla kokoonpanolla. Brendan Rodgersin ryhmä nappasi jo Community Shieldin pokaalin itselleen, kun se voitti Manchester Cityn 1-0. Leicester on kiinni tälläkin kaudella eurocup-paikoissa.


8) Aston Villa (11)

Jack Grealishin menetys oli valtava, mutta tulopuolella on kolme kovaa nimeä: Emiliano Buendia, Leon Bailey ja Danny Ings. Villa tulee olemaan sarjataulukon paremmalla puolella.


9) Southampton (15)

Vaikka Southampton menetti Danny Ingsin, saattaa etelärannikon joukkue olla tämän kauden yllättäjä. Kovaa prässipeliä pelaava joukkue aloitti viime kauden hyvin, mutta hyytyi loppua kohden. Nyt se parantaa sijoitustaan huomattavasti.


10) Leeds (9)

Marcelo Bielsa on yksi lajin arvostetuimpina managereita, mutta ihmeisiin hänkään ei pysty. Leeds löytää paikkansa jälleen kerran sarjan keskivaiheilta.


11) Everton (10)

Evertonin kautta on vaikea ennustaa. Rafa Benitez tuo voittamisen kulttuuria, mutta menestystä on ehkä turha odottaa vielä tällä kaudella. Vuoden päästä Everton saattaa taistella jopa Mestarien liigan paikoista.


12) West Ham (6)

West Ham yllätti kaikki asiantuntijat viime kauden sijoituksellaan. Nytkin edessä on hyvä kausi, mutta samanlaista lentoa on vaikea uskoa. Siirtomarkkinoilla West Ham on ollut toistaiseksi varsin maltillinen.


13) Brighton (16)

Brighton pelasi viime kaudella viihdyttävästi, mutta tulos oli vaisu – vasta 16. sija. Nyt edessä on parannus, vaikka ykköstoppari Ben White vaihtoi suurempaan seuraan.


14) Watford (nousija)

Watford on tuttuun tapaan ollut aktiivinen siirtomarkkinoilla ja joukkueessa nähdään paljon uusia kasvoja alkavalla kaudella. Minimitavoite säilyy kirkkaasti, eli säilyminen Valioliigassa.


15) Wolverhampton (13)

Wolvesilla on edessään ensimmäinen kausi ilman karismaattista päävalmentajaansa Nunoa. Portugalilainen Bruno Lage pestattiin tilalle ja Wolves saa olla tyytyväinen, jos se säilyttää paikkansa Valioliigassa.


16) Newcastle (12)

Newcastle on joidenkin asiantuntijoiden papereissa jopa putoamisehdokas, ja pohjoisen joukkueelle on tulossa jälleen vaikea kausi. Joukkue pelaa epätasaisesti ja ailahtelevasti, ja fanien on turha haaveilla tällä kaudella eurocup-sijoituksista.


17) Norwich (nousija)

Norwich sai paljon kokemusta Valioliigan vauhdista toissa kaudella. Daniel Farke jatkaa valmentajana, ja nyt seuraan on hankittu paljon uusia kokeneita pelaajia. Teemu Pukki jatkaa edelleen joukkueensa ykköstykkinä.


18) Crystal Palace (14)

Crystal Palace otti ison riskin, kun se pestasi Patrick Vieiran managerikseen Roy Hodgsonin tilalle. Vieiralla on mammuttimainen työ edessään, kun Palace tulee taistelemaan putoamista vastaan.


19) Brentford (nousija)

Lontoolaisjoukkue Brentford sykähdytti viime kaudella hyökkäysvoittoisella pelillä, mutta nyt vastassa on eri tason joukkueita kuin Championshipissa. Joukkueella on vain yksi tavoite, eli sarjapaikan säilyttäminen, mutta valitettavasti edessä on paluu takaisin sarjaporrasta alemmaksi.


20) Burnley (17)

Burnley on urheasti taistellut Valioliigassa suurempia vastaan, mutta nyt sen kuuden vuoden pituinen taival pääsarjassa tulee auttamatta päätökseen.


Katso kaikki Valioliigan siirrot kesällä 2021-22

Tästä Valioliigan tv-lähetyksiin 2021-22