2

VeikkausTV – Suomen suurin urheilun ilmaiskanava

veikkaustv

Nordicbet esittää kaudella 2019/20 kaikki CHL-ottelut. Lue lisää täältä

 

Rahapeliyhtiö Veikkauksen 2010-11 lanseeraama live stream -kanava VeikkausTV on noussut viime vuosina merkittäväksi urheilutapahtumien esittäjäksi. Veikkauksen 2016 vuosikertomuksesta ei käy ilmi kuinka paljon monopoliyhtiö käyttää urheilun lähetysoikeuksiin vuodessa, mutta summa lienee 1,5-2,0 miljoonan euron väliltä.
 

VeikkausTV:n merkitys Veikkaukselle

VeikkausTV on vastaus kehitykseen, jossa urheilun TV-oikeudet ovat siirtyneet maksullisille kanaville. On Veikkauksen edun mukaista, että urheilutapahtumat ovat mahdollisimman suuren yleisön saatavilla edulliseen hintaan. Esimerkiksi jalkapallon tai jääkiekon maailmanmestaruuskisojen siirtyminen maksumuurin taakse tietäisi vedonlyönnin pelien vaihdon romahdusta ja suuria menetyksiä Veikkaukselle. Oman stream-kanavan välityksellä Veikkaus on pystyy tarjoamaan ilmaiseksi maksukanavilla näkyviä uhreilutapahtumia omille kanta-asiakkailleen. VeikkausTV on osoittautunut oivaksi välineeksi asiakkaiden sitouttamiseen Veikkauksen verkkopalveluun. Jalkapallosta tai vaikkapa snookerin MM-kisoista kiinnostunut asiakas saattaa palata sivuille monta kertaa viikossa katsomaan ottelua ja lyömään siinä sivussa pari vetoa. Alusta loppuun NBA-ottelun VeikkausTV:n kautta seuraava asiakas käyttää yhtiön verkkosivulla 2,5 tuntia tavallisen viiden minuutin pituisen istunnon sijasta. Todennäköisyys käyttää rahaa sivulla kasvaa istunnon venymisen myötä. 

Live-vedonlyönti rajussa kasvussa

Tapahtuma-aikaisen vedonlyönnin eli kansankielellä live-vedonlyönnin kasvu on yksi rahapelaamisen trendeistä. Veikkauksella live-vedonlyöntiä pelattiin vuonna 2016 yhteensä 58 miljoonalla eurolla, mikä merkitsi 71,7 % kasvua edelliseen vuoteen verrattuna. Live-vedonlyönti on keskimäärin peliyhtiölle tavallista vedonlyöntiä kannattavampaa, koska pelaaminen on luonteeltaan impulsiivista. Ei ole kovin todennäköistä, että viihdepelaaja jää istumaan rahojensa päälle voitettuaan ensimmäisen live-vetonsa, jos ottelua on vielä tunti jäljellä. Toistuvien epäedullisilla kertoimilla lyötyjen betsien myötä todennäköisyys sille, että yhtiö ottaa oman pois nousee. Veikkauksen peliehdot ovat live-vedonlyönnissä usein huonommat kuin ennakkokertoimissa. Tyypillisesti yhtiö saattaa tarjota Pitkävedossa yhtä vahvaksi arvioidulle parille kertoimia 1,90 – 1,90, mutta live-vedonlyönnissä yhtiön marginaali on kasvanut asetelmaan 1,85 – 1,85.

Onko VeikkausTV maksullisten kanavien kilpailija?

Rajoitettu stream-ikkunan koko on suurin syy siihen, että VeikkausTV ei ole vielä varteenotettava kilpailija Viaplaylle, Ruutu+ tai Cmorefi suoratoistopalveluille. Tähän asti VeikkausTV on tyytynyt näyttämään vain teasereita suomalaisia eniten kiinnostavista sarjoista osittain yhteistyössä maksukanavien kanssa. Veikkauksella olisi rahaa ja ehkä myös halua laajentaa VeikkausTV:tä lähemmäksi täysiveristä urheilukanavaa, mutta ongelmaksi muodostuu yhtiön monopoliasema. Maksukanavia pyörittävä mediatalot eivät varmastikaan suostuisi siihen, että Veikkaus alkaisi kilpailla niiden kanssa investoimalla monopolin avulla kerätty rahapelien tuottoaja halutuimpiin urheilusisältöihin. Toisaalta maksukanavien on toimittava Veikkauksen kanssa yhteistyössä, sillä yhtiö on uskollinen mainostaja TV:n kutistuvilla mainosmarkkinoilla. Nykytilanne todennäköisesti tyydyttää niin maksukanavia kuin Veikkaustakin. Vedonlyönnin kannalta tärkeimpien merkittävien urheilutapahtumien näkyminen ilmaiseksi on määritelty laissa. Tosin Veikkaus varmasti toivoo, että suomalaiskatsojan kannalta sopivaan aikaan lähettävät jääkiekon Liiga sekä jalkapallon Mestarien liiga ja Valioliiga olisivat helpommin suuren yleisön saatavilla.

VeikkausTV:n streamit

VeikkausTV tarjoaa tai on ainakin tarjonnut seuraavia sarjoja. VeikkausTV ei esitä kaikista sarjoista läheskään kaikkia otteluita. Esimerkiksi NHL:stä on saatettu näyttää joinakin viikonloppuina Suomeen aikaan kello 20:00 tai 22:00 alkavia yksittäisiä otteluita. 

Katso tästä VeikkausTV:n tulevat ottelut
 

Jalkapallo

Allsvenskan                                     Ruotsin pääsarja
Bundesliiga                                      Saksan pääsarja
2. Bundesliiga                                  Saksan 2. sarjataso
Championship                                  Englannin 2. sarjataso
Jupiler League                                  Belgian pääsarja
La Liga                                              Espanjan pääsarja
League Two                                      Englannin 4. sarjataso
Ligue 1                                              Ranskan pääsarja
MLS                                                   USA:n pääsarja
Naisten liiga                                       Naisten Suomen pääsarja
Pepsideild                                          Islannin pääsarja
Russian Premier League                   Venäjän Valioliiga
Serie A                                               Italian pääsarja
Serie B                                               Italian 2. sarjataso
Superliga                                            Tanskan pääsarja
SPL                                                    Skotlannin Valioliiga
 

Jääkiekko                             

NHL                                                    USA:n pääsarja (vain harvoja otteluita)
SHL                                                    Ruotsin pääsarja

Koripallo     

NBA                                                   USA:n pääsarja

Katso  VeikkausTV:n ohjelmakartta

Katso muun urheilun ohjelmakartta