Uuden NHL-joukkueen nimi julki – Seattle Kraken

Pitkä odotus on vihdoinkin ohi, kun Seattlen uuden NHL-joukkueen nimi julkaistiin vihdoinkin torstaina – Seattle Kraken.

Fanit ovat ehtineet pohdiskelemaan nimeä jo parin vuoden ajan, ja potentiaalisia nimiehdotuksia onkin tullut pilvin pimein – Sockeyes, Sea Dogs, Totems… listaa voisi jatkaa lähes loputtomiin.

Ennen virallista lehdistötilaisuutta joukkueen Twitter-tilillä vihjailtin nimen liittyvän mereen, kun seuran profiilikuva muutettiin meriaiheiseksi. Samalla julkaistiin video, jossa kalastusvene nappasi maalilampun, joka syttyy palamaan aina joukkueen tehtyä maalin.

Uuteen organisaatioon on palkattu esimerkiksi entinen huippupelaaja Ron Francis, joka on toiminut myös Carolina Hurricanesin general managerina. Francis on toiminut vuoden uuden seuran johdossa, ja hänen tehtävänsä on koota joukkue tulevassa laajennus-draftissa.

Joukkueessa on mukana myös ruotsalaislegenda Ulf Samuelsson, joka on toiminut useampienkin NHL-seurojen apulaisvalmentajana sekä päävalmentajana Modossa, Leksandissa ja AHL-joukkue Charlotte Checkersissa.

Edellinen NHL:ään liittynyt joukkue on Vegas Golden Knights, joka aloitti liigassa kaudella 2017–2018. Seattle Krakenin ensimmäinen kausi tulee puolestaan käynnistymään vuonna 2021. Seattlessa on myös monia muita urheilujoukkueita Amerikan huippusarjoissa, kuten Seattle Sounders (MLS), Seattle Seahawks (NFL) ja Seattle Mariners (MLB).

Kaupungista löytyi aiemmin myös NBA-joukkue Seattle SuperSonics, joka muutti Oklahomaan vuonna 2008 seuran omistajan riitaannuttua Seattlen päättäjien kanssa. Nykyään seura tunnetaan nimellä Oklahoma City Thunder.