Paikallisottelut värittävät viikonlopun eurokierrosta

Euroopan kentillä pelataan viikonloppuna useita kuumia paikalliskamppailuja, kun veriviholliset taistelevat Berliinissä, Lontoossa ja Torinossa kaupungin herruudesta. Tällä kertaa otteluiden tunnelmaa latistaa kuitenkin fanien puuttuminen katsomoista.

Katso kaikki viikonlopun jalkapallolähetykset tästä!

Hertha Berlin – Union Berlin

Hertha Berlin on pitkään ollut Saksan pääkaupungin ykkösjoukkue, mutta Unionin nousu pääsarjaan on luonut uuden kilpailijan Herthalle. Viime kaudella joukkueet kohtasivat ensimmäistä kertaa pääsarjassa yli 40 vuoteen. Union Berlin voitti tunteikkaan derbyn 1-0, mutta Hertha oli myöhemmin keväällä parempi kotikentällään 4-0.

Herthan kausi on jälleen kerran alkanut vaikeasti, sillä joukkue on saalistanut vain kaksi voitto 9 kierroksen jälkeen. Joukkueen murheenkryyni on ollut kotiottelut, sillä se ei vielä ole pystynyt voittoon Berliinin Olympiastadionilla.

Unionilla sen sijaan pyyhkii hyvin. Se ei ole hävinnyt sitten kauden avausottelun ja joukkueen ykköstykki Max Kruse on hurjassa maalivireessä. Joel Pohjanpalo on harmittavasti sivussa loppuvuoden peleistä loukkaantumisen takia.

Hertha Berlin – Union Berlin perjantaina klo 21:30 –  V Sport Sport Premium  ja Viaplay

Tottenham – Arsenal

Pohjois-Lontoon taistelu on yksi Englannin suurimmista ja perinteikkäimmistä paikallispeleistä. Stadioneiden välinen matka on vain noin 6 kilometriä – tai jalkapallofanien laskutoimituksen mukaan 12 pubia. Nyt pubit ovat kiinni ja fanit katsovat derbyn kotisohviltaan.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa peräti 200 kertaa ja voitot ovat Arsenalille 82-65. Tällä kertaa kuitenkin Tottenham on kotikentällään suosikki, sillä Jose Mourinhon ryhmä marssii Valioliigassa voitosta voittoon. Joukkue keikkuu liigan kärjessä ja voitto paikallisvastustajasta olisi iso henkinen voitto niin pelaajille kuin faneille.

Arsenalilla on jälleen kerran menossa epätasainen kausi, kun hyvää peliä seuraa liian usein heikko ottelu. Niinpä Mikel Artetan joukkue on jumiutunut Valioliigan keskikastiin ja Tottenham on ennen ottelua peräti kahdeksan pistettä edellä Arsenalia.

Tottenham – Arsenal sunnuntaina klo 18:30 – V Sport Jalkapallo ja Viaplay

Juventus – Torino

Derby della Mole on Italian jalkapallohistorian ensimmäinen paikallisottelu. Siksi sillä on tärkeä merkitys joukkueiden ja pelaajien keskuudessa. Ensimmäinen Torinon paikallispeli pelattiin jo vuonna 1907. Joukkueet ovat vuosikaudet pelanneet samalla Stadio Comunale -stadionilla, kun vuonna 12011 Juventus muutti uudelle Allianz-stadionille.

Viimeisinä vuosina Juventus on ollut kaupungin valtias, sillä edellisestä Torinon voitosta on kulunut jo kuusi vuotta. Torinolla on ollut vaikea alkukausi, sillä se lähtee peliin putoamisviivan alapuolelta. Lisäksi se on päästänyt eniten maaleja Serie A:ssa yhdeksän pelatun kierroksen jälkeen.

Juventus – Torino lauantaina klo 21:00 – Ruutu

Muut viikonlopun paikallisottelut:

AEK Ateena – Panathinaikos

Ateena kuuma paikallispeli

Slavia Praha – Sparta Praha

Tsekin pääsarjan kahden kärkijoukkueen kohtaaminen