NHL:n pudotuspelit kaudella 2021 – otteluohjelma, ennakot ja suomalaiset

NHL:n pudotuspeleihin on selviytynyt kaudella 2020-2021 kaikkiaan 16 joukkuetta. Jokaisen divisioonan neljä parasta jatkavat siis mestaruustaistelua, ja 15 joukkueen kausi päättyy runkosarjaan.

Divisioonan välieristä pääsee jatkoon neljällä voitolla. Divisioonan välierien voittajat etenevät oman divisioonansa finaaliin, jonka jälkeen edessä ovat NHL:n välierät ja loppuottelu. Jokaisessa vaiheessa jatkopaikkaan tarvitaan 4 voittoa.

Hallitseva mestari Tampa Bay Lightning on tänäkin vuonna yksi voittajasuosikeista. Tampa Bayn viime vuoden finaalivastustaja Dallas Stars jäi kuitenkin yllättäen pudotuspelien ulkopuolelle.

Katso kaikkien NHL-otteluiden tv-lähetykset ja tv-kanavat täältä!

Divisioonien välierät

New York Islanders – Pittsburgh

Pittsburgh vei runkosarjan kohtaamiset otteluvoitoin 6-2 ja joukkue lähtee tähänkin ottelusarjaan suosikkina. 33-vuotias Sidney Crosby on hyvässä vireessä, kuten myös hänen vierellään pelaavat Jake Guentzel ja Bryan Rust.

Islandersin vahvuus on tiivis puolustus, ja ottelusarjassa voidaankin nähdä monta vähämaalista peliä.

Suomalaispelaajat:

NY Islanders: Leo Komarov

Pittsburgh: Kasperi Kapanen, Emil Larmi, Juusi Riikola

Washington – Boston

Washingtonin runkosarjan paras pistemies oli Nicklas Bäckström, jonka rinnalla pelaa 35-vuotias Aleksander Ovechkin. Viime vuosina Washingtonin hyökkäyskalusto on ollut vaarallisempi kuin Bostonin, mutta tällä kaudella Bostonin kolmikko Brad Marchaand-David Pastrnak-Patrice Bergeron on liigan parhaimmistoa.

Suomalaispelaajat:

Washington:

Boston: Tuukka Rask

Nashville – Carolina

Tämä ottelupari vilisee suomalaispelaajia. Nashville pääsi pudotuspeleihin niukasti. Viime kaudella Nashvillen pudotuspelit jäivät lyhyeen, kun se hävisi avauskierroksella Arizonalle.

Carolina valmennus huokaisi helpotuksesta, kun Teuvo Teräväinen palasi tehokkaasti loukkaantumisen jälkeen kaukaloon. Teräväinen ja Sebastian Aho ovatkin Carolinan tärkeimmät pelaajat.

Suomalaispelaajat:

Nashville: Mikael Granlund, Erik Haula, Kasimir Kaskisuo, Pekka Rinne, Juuse Saros, Eeli Tolvanen

Carolina: Sebastian Aho, Jani Hakanpää, Teuvo Teräväinen

Florida – Tampa Bay

Hallitseva mestari ei tule pääsemaan helpolla naapuriseuraansa vastaan. Jos Tampa Bay saa loukkaantumistuvalta takaisin Nikita Kucherovin ja Steven Samkosin, voi joukkueen materiaali olla liikaa Floridalle. Florida voi kuitenkin venyttää Aleksander Barkovin johdolla ottelusarjan seitsemän ottelun pituiseksi.

Suomalaispelaajat:

Florida: Aleksander Barkov, Juho Lammikko, Eetu Luostarinen, Markus Nutivaara

Tampa Bay: Chris Gibson

Toronto – Montreal

Molemmat joukkueet odottavat uutisia loukkaantuneiden pelaajien kunnosta. Toronton hyökkäyksessä Zach Hymanilla on tärkeä rooli ja hänen paluutaan odotetaan pudotuspeleihin.

Montreal puolestaan haluaa Brendan Gallagherin ja Phillip Danaultin pikaisesti takaisin jäälle, jotta joukkueen matka jatkuisi pudotuspeleissä 8 parhaan joukkoon.

Suomalaispelaajat:

Toronto:

Montreal: Joel Armia, Jesperi Kotkaniemi, Artturi Lehkonen, Jesse Ylönen

Edmonton – Winnipeg

Edmontonissa pelaa NHL:n kaksi parasta pistemiestä. Connor McDavid voitti runkosarjan pistepörssin ylivoimaisesti ja ylitti ainoana pelaajana 100 tehopisteen rajan. Leon Draisaitl oli yhtä ylivoimainen kakkonen 83 pisteellään.

Winnipegin paras pistemies Mark Scheifele teki vakuuttavat 61 tehopistettä, mutta +–tilasto oli hänellä miinuksen puolella. Kovinkaan moni asiantuntija ei anna Winnipegille mahdollisuuksia tässä ottelusarjassa.

Suomalaispelaajat:

Edmonton: Mikko Koskinen, Jesse Puljujärvi

Winnipeg: Ville Heinola, Joona Luoto, Sami Niku, Kristian Vesalainen

Colorado – St. Louis

Colorado oli divisioonansa ykkönen ja Mikko Rantanen kruunattiin joukkueensa parhaaksi pistemieheksi runkosarjassa. Viime kaudella Colorado oli lähellä finaalipaikkaa, mutta taipui välierässä Dallasille ratkaisevassa ottelussa vasta jatkoajalla.

Kahden vuoden takainen mestari St. Louis Blues oli paha pettymys viime kaudella, kun sen matka tyssäsi pudotuspeleissä heti ensimmäiseen ottelusarjaan. Nyt sama voi olla edessä vahvaa Coloradoa vastaan.

Colorado: Joonas Donskoi, Mikko Rantanen

St. Louis: Ville Husso, Niko Mikkola

Vegas – Minnesota

Minnesota ei ole muutamaan vuoteen edennyt pudotuspeleissä avauskierrosta pidemmälle. Nytkin matka voi katketa avausvastustajaan, sillä Vegas Golden Knights on ainakin paperilla laadukkaampi joukkue tästä kaksikosta. Lisäksi Vegasin maalivahdin Marc-Andre Fleuryn torjuntaprosentti on liigan parhaimmistoa.

Vegas:

Minnesota: Kaapo Kähkönen