Lauantai on jalkapallopäivä – katso päivän huippupelit TV:ssä

Maajoukkueiden tiivis MM-karsintaurakka on päättynyt ja on aika kääntää katseet Euroopan huippusarjoihin. Lauantaina on luvassa tukku huippupelejä ympäri Eurooppaa.

Dortmund – Eintracht Frankfurt | Taistelu Mestarien liigapaikasta

Lauantai, klo 16:30

Lauantain ensimmäisessä huippupelissä taistellaan Mestarien liigapaikoista Bundesliigassa. Saksassa on jäljellä enää kahdeksan kierrosta ja Eintracht Frankfurt on 4 pistettä Dortmundia edellä.

Erling Braut Haalandin tulivoima ei ole riittänyt pitämään Dortmundia mestaruustaistelussa, vaan joukkue on pudonnut sarjassa viidenneksi. Tällä hetkellä sijoitus riittää vain Eurooppa-liigan paikkaan ensi kaudeksi, joten Dortmundille päivän ottelu on elintärkeä.

Joukkueiden kahdeksasta viimeisestä kohtaamisesta neljä on päättynyt tasapeliin. Dortmund on voittanut loput neljä, joten historiatilastojen valossa kotijoukkue on suosikki. Kotitappio lauantaina tietäisi hyvin todennäköisesti Dortmundille jäähyväisiä ensi kauden Mestarien liigalle.


PSG – Lille | Ligue 1:n kärkiottelu

Lauantai, klo 18:00

Ranskan pääsarjan tämän kauden kaksi parasta joukkuetta kohtaavat Pariisissa kärkipelissä. Joukkueet ovat kärjessä tasapistein, kun sarjaa on jäljellä enää 6 kierrosta.

Joukkueet kohtasivat toisensa vasta pari viikkoa sitten Ranskan cupissa. PSG oli silloin selkeästi parempi maalein 3-0. Kylian Mbappe oli tuossakin pelissä hirmuvireessä.

PSG aloitti kauden heikonlaisesti ja huonot tulokset johtivatkin päävalmentajan vaihtoon. Mauricio Pochettinon johdolla PSG:n tulokset ja peliesitykset ovat näyttäneet paremmilta, ja kotikentällä sinipaidat ovat suosikkeja sarjan kärkipelissä.

PSG on vielä mukana Mestarien liigassa, jossa se kohtaa hallitsevan mestarin Bayern Münchenin. Lille puolestaan putosi Eurooppa-liigassa hävittyään Ajaxille.


Torino – Juventus | Derby della Mole

Lauantai, klo 19:00

Torinon paikallisottelu on aina suuri tapahtuma pohjoisessa Italiassa, vaikka joukkueet ovatkin Serie A:n taulukossa kaukana toisistaan. Torino on viimeksi voittanut derbyn kaudella 2014-15, mutta joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Torino oli lähellä yllätystä, kun Juventus voitti pelin niukasti 2-1.

Molemmilla joukkueille kausi on ollut toistaiseksi pettymys. Juventuksen ero sarjaa johtavaan Interiin on 10 pistettä, joten joukkkue jäänee tällä kaudella ilman mestaruutta. Torino puolestaan taistelee sarjapaikkansa puolesta, sillä putoamisviiva on uhkaavan lähellä.


Leipzig – Bayern München | Bundesliigan kärkipeli

Lauantai, klo 19:30

Tätä peliä Bundesliigafanit odottavat innolla. Red Bull Leipzig on vain neljän pisteen päässä baijerilaisista ja kotivoitto nostaisi Leipzigin takaisin mestaruusjahtiin. Sen sijaan vierasvoitto veisi Bayern Münchenin kohti yhdeksättä peräkkäistä mestaruutta.

Bayern Münchenilla ei ole kuitenkaan helppo loppuohjelma, sillä se joutuu huhti-toukokuun aikana pelaamaan vielä Wolfsburgia, Leverkusenia ja Mönchengladbachia vastaan. Kun siihen sekaan laitetaan vielä Mestarien liigan ottelut PSG:tä vastaan, niin Bayern joutuu todella koville viimeisten kierrosten aikana.


Leicester – Man City | Valioliigan jännitysnäytelmä

Lauantai klo 19:30

Samaan aikaan Bundesliigan kärkipelin kanssa pelataan Valioliigassa tärkeä ottelu kärkisijoitusten osalta. Manchester Cityn ylivoimainen johto Valioliigassa ei liene yllätys, mutta Leicester on hienosti pystynyt pitämään paikkansa kärkisijoilla koko kauden ajan.

Mestaruuteen Leicesterillä ei ole enää mahdollisuuksia, sillä Manchester City on karannut jo tavoittamattomaan johtoon. Paikka neljän parhaan joukossa takaisi kuitenkin Leicesterille arvostetun ja arvokkaan Mestarien liigapaikan ensi kaudeksi.


Athletic Bilbao – Real Sociedad | Copa del Reyn baskiderby

Lauantai klo 22:30

Kaksi baskijoukkuetta kohtaavat ensimmäistä kertaa Copa del Reyn eli Espanjan cupin loppuottelussa. Lauantain kamppailu on kauden 2019-20 loppuottelu, joka jäi viime keväänä pelaamatta.

Athletic Bilbaolla on mahdollisuus harvinaiseen temppuun, sillä se pelaa pari viikkoa myöhemmin 17. huhtikuuta myös tämän kauden loppuottelussa. Siinä baskijoukkue kohtaa Barcelonan.


Arsenal – Liverpool |Taistelu 4. sijasta Valioliigassa

Lauantai klo 22:30

Arsenalilla on lauantai-illan huippupelissä viimeinen mahdollisuus rynnistää kohti Mestarien liigapaikkaa eli neljän parhaan joukkoon. Tällä hetkellä lontoolaisjoukkue on vasta yhdeksäntenä, mutta voitto rakkaasta vihollisesta toisi nelospaikan vielä sen ulottuville.

Liverpool on samassa jamassa kuin Arsenal. Vuosi 2021 on ollut paha pettymys Liverpoolille ja etenkin sen hyökkäyspeli on ollut aneemista koko talven aikana. Niinpä myös Liverpool saattaa jäädä jopa eurosijojen ulkopuolelle, jos se häviää Arsenalille lauantaina.

Katso kaikki viikonlopun tv-pelit tästä!