Der Klassiker – Saksan klassikko hellii futisfaneja viikonloppuna

Lauantaina pelataan Bundesliigassa kauden ensimmäinen Der Klassiker, kun Dorussia Dortmund kohtaa Bayern Münchenin. Ottelu pelataan Signal Iduna Parkilla.

Dortmund – Bayern München lauantaina klo 19.30

Katso tästä kaikki lauantain tv-ottelut.

Joukkueet ovat tasapisteissä Bundesliigan kärkipaikalla, ja Bayern München on kärjessä vain paremman maalieronsa turvin. Dortmund on kuudessa pelaamassa liigaottelussa päästänyt vain kaksi maalia ja viimeisessä neljässä liigaottelussa sen vastustajat eivät ole pystyneet maalintekoon. Robert Lewandowskilla ja kumppaneilla onkin siis vastassa Bundesliigan paras puolustus.

Joukkueet ovat kohdanneet jo tänä syksynä kerran, kun Saksan Supercupissa syyskuun lopussa Bayern München oli parempi maalein 3-2. Erling Braut Haaland sai tuossa ottelussa pallon kerran Manuel Neuerin selän taakse ja norjalainen on tehnyt Bundesliigassa jo viisi maalia.

Haalandin maalimäärä on kuitenkin vain puolet Lewandowskin saldosta. Viime kaudella 34 liigamaalia viimeistellyt Lewandowski on onnistunut nyt jo kymmenen kertaa Bundesliigassa.

Viime kausi Bayernin juhlaa

Viime kauden Der Klassiker -otteluissa Bayern oli selkeästi parempi. Kotiottelussaan Bayern oli murskaava lukemin 4-0, ja Dortmundin kotipesässä ottelu ratkesi Joshua Kimmichin upealla osumalla.

Vaikka mestarista on turha puhua vielä seitsemän pelatun kierroksen jälkeen, on lauantain ottelulla merkitystä mestaruuden kannalta. Tarjolla on kolme kullanarvoista pistettä, ja lauantaina kamppailun voittaja ottaa ison askeleen lähemmäksi kohti mestaruuspokaalia.

Katso tästä, mitä kaikkea voit nähdä tv:stä ja striimeiltä viikonloppuna.