DIMITAR DILKOFF / AFP

Vilkas talviurheiluviikonloppu – katso kaikki tv-lähetysajat

Joulua edeltävä viikonloppu pursuaa talviurheilua, kun eri lajien maailmancupeissa taistellaan pisteistä. TVmatseista näet helposti kaikken kilpailujen lähetysajat ja tv-kanavat.

Ampumahiihto – Le Grand Bornand

Ampumahiihdon maailmancup käydään viikonlopun aikana Ranskassa. Annecy-Le Grand Bornandissa on ohjelmassa pikakisat, takaa-ajokisat ja kauden ensimmäiset yhteislähtökisat.

Kotiyleisön edessä suosikkeja ovat miesten matkoilla Quentin Fillon Maillet, Emilien Jacquelin sekä Simon Desthieux. Ranskalaiset olivat hyvässä vireessä jo viikko sitten Hochfilzenissä ja nyt saavat kotiyleisön kannustuksen edessä suksiinsa varmasti lisäpotkua.

Viime vuoden maailmancupin kokonaisvoittaja Johannes Thingnes Boe on löytämässä myös huippuvireen, ja hän on vedonlyöjien suosikki perjantain pikamatkalla.

Suomalaisittain miesten kisa on mielenkiintoinen, kun sekä Tero Seppälä että Olli Hiidensalo menestyivät mukavasti viikko sitten Hochfilzenissä.

Naisten matkoilla suosikiksi nousee Norjan Marte Olsbu Roeiseland, joka johtaa maailmancupia. Myös Elvira Öberg taistelee Ranskassa voitoista. Ruotsalainen nousi hienosti 17. sijalta kolmanneksi Hochfilzenin takaa-ajokisassa.

© TVmatchit.com – Talviurheilua tv:ssä


Mäkihyppy – Engelberg ja Ramsau

Mäkihypyn miesten maailmancupin viides kisaviikonloppu hypätään Sveitsin Engelbergissä, Gross-Titlis-Schanzenin mäessä. Itävallan Stefan Kraft vei viikko sitten Klingenthalissa voiton lauantaina, ja sunnuntain kisassa Japanin Ryoyu Kobayashi oli ykkönen.

Maailmancupin kokonaiskisaa johtaa edelleen Saksan Karl Geiger, joka on kuitenkin voittanut vain yhden osakilpailun tällä kaudella.

Engelbergissä hypätään kaksi maailmancup-kisaa samasta HS 140 -mäestä. Joulutauon jälkeen on edessä perinteinen Keski-Euroopan mäkiviikko, joka alkaa 29. joulukuuta Oberstdorfin osakilpailulla.

Naisten maailmancupissa kisataan viikonloppuna Itävallan Ramsaussa. Itävallan Marita Kramer on dominoinut alkukautta, sillä hän on voittanut kuudesta osakilpailusta peräti neljä.

© TVmatsit.com – Talviurheilu tv:ssä


Maastohiihto – Dresden

Hiihdon maailmancup pyörähtää Dresdenissä, Saksassa. Ohjelmassa ovat ainoastaan sprinttikisat, ja Suomen joukkueessa on 12 hiihtäjää.

Dresdenin kisa on kolmas vapaan tyylin sprinttikisa tällä kaudella. Miehissä sekä Lillehammerin että Davosin sprinttejä hallitsi tuttuun tapaan Johannes Klaebo. Naisissa voittoon molemmissa osakilpailussa kiri Ruotsin Maja Dahlqvist.

Suomen joukkueessa hiihtävät Dresdenissä Anni Alakoski, Josefiina Böök, Jasmi Joensuu, Jasmin Kähärä, Maaret Pajunoja, Johanna Ukkola, Juuso Haarala, Lauri Mannila, Niilo Moilanen, Verneri Poikonen, Verneri Suhonen ja Lauri Vuorinen.

Joulun jälkeen hiihtäjillä on vuorossa perinteinen Tour de Ski, jonka ensimmäinen osakilpailu hiihdetään 28. joulukuuta Lenzerheidessa.

© TVmatsit.com – Talviurheilu tv:ssä


Yhdistetty – Ramsau

Yhdistetyn maailmancupia on hallinnut tällä kaudella Norjan Jarl Magnus Riiber. 24-vuotias Riiber on voittanut kaikki maailmancupin osakilpailut, joihin hän on osallistunut. Niinpä Ramsaun kahdessa osakilpailussa on luonnollisesti vain yksi suosikki.

Johannes Lamparter voi kuitenkin haastaa Riiberin viikonloppuna omissa kotimaisemissaan. Lamparter on sijoittunut neljä kertaa tällä kaudella toiseksi.

Suomalaiset eivät vielä ole päässeet palkintosijoille tämän kauden kisoissa. Ilkka Herola on kuitenkin ykkösenä parhaan hiihtäjän pistetaulukossa.

© TVmatsit.com – Talviurheilu tv:ssä


Alppihiihto – Val Gardena, Alta Badia ja Val d’Isere

Alppihiihtäjillä riittää kiirettä ennen lahjapakettien jakamista. Miesten maailmancupissa kisataan ensin Italian Val Gardenassa vauhtilajeissa, ja ensi viikon alussa vuorossa ovat suurpujottelukisat Alta Badiassa.

Miesten syöksylaskussa tuskin nähdään yllätyksiä. Itävallan Matthias Mayer ja Norjan Aleksander Aamodt Kilde ovat suosikkeja Val Gardenan Saslongilla. Alta Badian suurpujottelussa voittajien ehdokaslista onkin jo pidempi. Marco Odermatt on ollut alkukaudella vahvassa vireessä, samoin Ranskan Alexis Pinturault.

Naisilla on edessään ennen joulupyhiä neljä osakilpailua Ranskassa. Val d’Iseren vauhtilajien suosikki on Italian Sofia Goggia. Courchevelissa kisataan kahdesti suurpujottelussa, ja suosikkeja ovat Mikaela Shiffrin ja Lara Gut-Behrami.

© TVmatsit.com – Talviurheilu tv:ssä