Valioliigassa kärkiottelu Liverpool – Tottenham

Keskiviikkona Valioliigassa kohtaavat kaksi kärkijoukkuetta, kun Tottenham matkustaa hallitsevan mestarin Liverpoolin vieraaksi.

Liverpool ja Tottenham ovat tällä hetkellä tasapisteissä Valioliigan kärjessä. Molemmat joukkueet ovat hävinneet vain yhden ottelun tällä kaudella, ja Tottenham on päästänyt ylivoimaisesti vähiten maaleja alkukauden otteluissa.

Tottenhamin tehokaksikko vireessä

Valioliigan maalitilaston kärkipäästä löytyy kaksi Tottenhamin pelaajaa. Harry Kane on paukuttanut yhdeksän maalia, mutta Heung-Min Son on pistänyt kärkipariaan paremmaksi. 28-vuotias Son on 12 ottelussa tehnyt peräti 10 maalia, ja Tottenhamin kärkipari onkin tehnyt lähes puolet koko joukkueen Valioliigamaaleista tällä kaudella.

Tottenhamin menestyksen salaisuus on kuitenkin ollut puolustuspeli. Manageri Jose Mourinho on tunnettu taktisista oivalluksistaan, ja tällä kaudella vastustajat on pystyneet maalintekoon Tottenhamia vastaan vain 10 kertaa.

Keskiviikkona nähdäänkin tiiviisti puolustava Tottenham, joka yrittää iskeä Liverpoolia vastaan vastahyökkäyksillä. Taktiikka onkin toiminut loistavasti viime viikkoina Chelseaa, Manchester Cityä ja Arsenalia vastaan.

Liverpoolilla edelleen loukkaantumishuolia

Liverpool on taistellut viikosta toiseen melko pienellä ryhmällä, sillä joukkueen sairastupa on edelleen täynnä. Keskiviikkona sivussa ovat todennäköisesti Diogo Jota, Naby Keita, James Milner, Joel Matip ja Thiago.

Etenkin Diogo Jotan puuttuminen näkyy Liverpoolin pelissä. Wolverhamptonista hankittu portugalilainen on ollut Liverpoolin pelin sielu viime kuukausina. Viime viikonloppuna Jotan puuttuminen näkyi joukkueen hyökkäyspelissä, kun joukkue pelasi 1-1-tasapelin Crystal Palacea vastaan.

Valioliigaseuroilla tiivis joulukuu

Monet eurosarjat pitävät taukoa joulun pyhinä, mutta Englannissa paahdetaan täysillä. Tottenham pelaa joulukuussa peräti 9 ottelua ja Liverpool 8. Valioliigafaneille on siis tarjolla runsaasti viihdettä, sillä jokainen Valioliigan joulukuun ottelu näkyy tv:ssä tai suoratoistopalveluissa.

Katso kaikki Valioliian tv-lähetykset tästä!

Katso kaikki urheilun LIVE lähetykset täältä!