IAN KINGTON / AFP

Valioliigan huippupelit: Chelsea – Manchester C ja Arsenal – Tottenham

Englannin Valioliigassa pelataan viikonloppuna 6. ottelukierros. Lauantain huippuottelu Chelsea – Manchester City pelataan jo iltapäivällä, ja sunnuntaina on luvassa Pohjois-Lontoon paikallisottelu.

Chelsea – Manchester City

⏰ Lauantai 25. syyskuuta 2021 klo 14.30
📺 V Sport Jalkapallo ja Elisa Viihde Viaplay

Valioliigan kaksi suurinta mestariehdokasta kohtaavat Lontoon Stamford Bridgella. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran toukokuussa Mestareiden liigan finaalissa. Chelsea nappasi silloin arvostetun pokaalin kaappiinsa Kai Havertzin maalilla

Chelsea aloittanut vahvasti

Chelsean uusi manageri Tomas Tuchel on saanut sinipaidat alkukaudella uskomattomaan vireeseen. Erityisesti joukkueen puolustuspeli on saanut kiitosta. Toistaiseksi vain Mohamed Salah on onnistunut Valioliigassa tekemään maalin Chelsean verkkoon, senkin rangaistuspotkusta.

Chelsea pelasi keskiviikkona Englannin liigacupissa tiukan ottelun Aston Villaa vastaan, jonka se voitti vasta rankkarikisan jälkeen. Siinä ottelussa Tuchel lepuutti avainpelaajiaan, ja nyt mm. Romelu Lukaku, Mason Mount ja Thiago Silva palannevat avauskokoonpanoon.

Guardiola haastajana

Manchester City lähteekin lauantain otteluun hieman yllättäen – jos ei altavastaajana – niin ainakin haastajana. Sen alkukausi on ollut hyvä, joskaan ei mikään häikäisevä. Se hävisi kauden avausottelunsa Tottenhamille, mutta sen jälkeen saldo Valioliigassa on ollut 3 voittoa ja 1 tasapeli. Viikko sitten se hakkasi päätä seinään Southamptonia vastaan ja jäi maalittomaan tasapeliin.

Citylla on kovatasoinen ohjelma tulevina viikkoina, sillä Chelsea-pelin jälkeen se kohtaa eurokentillä PSG:n ja seuraavalla Valioliiga-kierroksella Liverpoolin.

Oletetut kokoonpanot:

Chelsea: Mendy; Christensen, T Silva, Rudiger; Azpilicueta, Kante, Jorginho, Alonso; Mount, Lukaku, Havertz.
Manchester City: Ederson; Walker, Dias, Cancelo; De Bruyne, Fernandinho, Gundogan; Jesus, Torres, Grealish.

Arsenal – Tottenham

⏰ Sunnuntai 26. syyskuuta 2021 klo 18.30
📺 V Sport Jalkapallo ja Elisa Viihde Viaplay

Pohjois-Lontoon paikallisottelu on molempien joukkueiden faneille yksi kauden kohokohdista. Nyt ottelun arvoa lisää se, että molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautensa takkuisesti.

Arsenalin pelissä valonpilkahduksia

Arsenal joutui pitämään ensimmäisen kriisipalaverinsa jo kolmen ottelun jälkeen. Kausi alkoi katastrofaalisesti kolmella tappiolla ja kun maaliero noissa peleissä oli 0-9, oli Mikel Artetan tilanne tukala. Pelaajat vastasviat kuitenkin haasteeseen, ja sen jälkeen Arsenal on ottanut kaksi voittoa häntäpään joukkueista.

Arsenalin ongelmat ovat edelleen pääosin hyökkäyspäässä. Pierre-Emerick Aubameyang ei ole vielä huippukunnossa eikä Alexander Lacazettesta ole ollut paljonkaan apua. Martin Odegaard on selkeä vahvistus. mutta hänkään ei ole luontainen maalintekijä.

Tottenham ailahtelee

Tottenhamin alkukauden pelit ovat heilahdelleet tasoiltaan erittäin huonosta erittäin hyvään. Toisaalta alkukaudella Spurs on voittanut Manchester Cityn 1-0, mutta pettymyksiä on tuonut mm. 0-3-tappio Crystal Palacea vastaan.

Harry Kane on saanut paljon kritiikkiä englantilaisilta tv-asiantuntijoilta flegmaattisista otteistaan. Kane halusi pois seurasta kesällä, mutta siirto ei onnistunut, joten Englannin maajoukkuehyökkääjä pysyy Lontoossa ainakin tammikuuhun saakka. Viime kaudella 23 liigamaalia paukuttanut Kane ei ole vielä tällä kaudella onnistunut maalinteossa Valioliigassa,

Oletetut kokoonpanot:

Arsenal: Ramsdale; Tomiyasu, White, Gabriel, Tierney; Partey, Pepe, Smith-Rowe; Odegaard, Saka, Aubameyang.
Tottenham: Lloris; Tanganga, Sanchez, Dier; Reguilon, Skipp, Hojbjerg, Alli; Lo Celso, Son; Kane.

Valioliigan kesän 20201-2021 siirrot

Katso viikonlopun tv-tarjonta täältä!