Urheiluvuosi 2021 – Vuoden kohokohdat tv:ssä

Urheiluvuosi 2021 on käynnistynyt ja edessä on vilkas urheiluvuosi.

Olemme keränneet vuoden merkittävimmät kansainväliset tapahtumat. TVmatseissa näkyy jokaisen tapahtuman alkamisajat ja tv-lähetykset.

NHL starttaa 13.1.

NHL-kausi alkaa pitkän odotuksen jälkeen 13. tammikuuta. Kautta on jouduttu typistämään ja lohkoja muuttamaan, mutta jos kaikki menee nappiin, NHL-kauden voittaja on selvillä heinäkuun alussa.

NHL-ottelut tv:ssä

UFC 257 – Poirier vs McGregor | 23. tammikuuta

Yksi alkuvuoden jännittävimmistä UFC-mittelöistä käydään Abu Dhabissa. Poirier ja McGregor kohtasivat viimeksi 2014, silloin McGregor oli parempi.

Super Bowl LV | 7. helmikuuta

Super Bowlin 55. finaali pelataan Tampassa, Floridassa. Kansas City Chiefs on hienoinen suosikki, mutta Green Bay Packers, Buffalo Bills sekä New Orlean Saints ovat olleet myös vahvoja tällä kaudella. Puoliaikaviihteen tarjoaa suosittu The Weeknd.

Australian avoimet | 8. – 21. helmikuuta

Vuoden ensimmäinen Grand Slam pelataan poikkeuksellisesti helmikuun alussa. Suomalaiset jännittävät Emil Ruusuvuoren pelejä, sillä suomalainen on pääsarjassa mukana. Roger Federer on sivussa, mutta konkarit Rafa Nadal ja Novad Djokovic jaksavat edelleen mukana.

Alppihiihdon MM-kisat | 9. – 21. helmikuuta

Kisapaikkana on Italian Cortina d’Ampezzo, jossa toki toiveet ovat korkealla isäntämaan alppinistien puolesta. Ohjelmassa ovat kaikki lajit pujottelusta syöksylaskuun ja jaossa on 13 kultamitalia.

Talviurheilu tv:ssä

Ampumahiihdon MM-kisat | 10. – 21. helmikuuta

Ampumahiihdon kauden päätapahtuma järjestetään Slovenian Pokljukassa. Kaisa Mäkärinen ei ole enää mukana, joten suomalaismitali olisi jättiyllätys.

Hiihdon MM-kisat 2021 | 22. helmikuuta – 7. maaliskuuta

Hiihdon, yhdistetyn ja mäkihypyn MM-kisat järjestetään Saksan Oberstdorfissa. Suomalaisittain odotukset ovat korkealla, mutta norjalaisten ylivoimaa on hiihdossa vaikea murtaa. Vuoden 2019 MM-kisoissa Iivo Niskasen pronssi oli ainoa suomalaismitali, kun Norja voitti miesten puolella kaikki kuusi lajia.

Ski-VM 2021 på TV

Jalkapallo MM-karsinnat 2022 alkavat | 24. – 30. maaliskuuta

Huuhkajien päätähtäin on kesän EM-kisoissa, mutta sitä ennen alkavat karsinnat vuoden 2022 MM-kisoihin. Suomi kohtaa 24. maaliskuuta Olympiastadionilla Bosnian ja neljä päivää myöhemmin vieraissa Ukrainan. Lohkon muut joukkueet ovat Kazakstan ja Ranska.

Jalkapallo-ottelut tv:ssä

The Masters 2021 | 8. – 11. huhtikuuta

Golfin ensmmäinern major-turnaus pelataan huhtikuun alussa Augustassa. Edellinen The Masters oli poikkeuksellisesti viime marraskussa, ja Dustin Johnson oli ylivoimainen voittaja.

Giro d’Italia | 8. – 30. toukokuuta

Kolmeviikkoinen Italian ympäriajo starttaa tänä vuonna Sisiliasta. Giron raastavat vuoristoetapit ovat kihelmöiviä ja dramaaattisia. Vasta 25-vuotias Ineos-tallin britti Tao Geoghegan Hart on hallitseva mestari.

Ranskan avoimet 2021 | 17. toukokuuta – 6. kesäkuuta

Massakenttien kuningas Rafael Nadal jahtaa jo viidettä peräkkäistä voittoaan Ranskan avoimissa. Viime vuonna Nadal oli murskaava finaalissa Novad Djokovicia vastaan.

Jääkiekon MM-kisat | 21. toukokuuta – 6. kesäkuuta

MM-kisojen kisapaikka on vielä hämärän peitossa, kun keskustelu Minskin isännöinnistä käy kiivaana. Viime vuoden MM-kisat jäi pelaamatta, joten Leijonat puolustaa mestaruutta, kun se 2019 finaalissa kaatoi Kanadan.

Valioliigan viimeinen kierros | 23. toukokuuta

Valioliigan päätöskierros saattaa tällä kaudella olla ratkaiseva, sillä mestaruusehdokkaita on kauden puolivälissä puolisen tusinaa.

Valioliiga tv:ssä

Eurooppa-liigan finaali | 26. toukokuuta

Tämän vuoden finaalipaikka on Gdansk. Hallitseva mestari on Sevilla, joka voitti vuoden 2020-finaalissa Interin.

Mestarien liigan finaali | 29. toukokuuta

Mestarien liigan finaali järjestetään tänä vuonna Istanbulissa. Bayern Munchen jahtaa toista peräkkäistä voittoaa, kun se viime elokuun finaalissa voitti PSG:n maalein 1-0.

Mestarien liiga tv:ssä

Jalkapallon EM-kisat | 11. kesäkuuta – 11. heinäkuuta

Jalkapallovuoden päätapahtuma on ehdottomasti EM-turnaus, jota suomalaisfanit odottavat vesi kielellä. Tv-katsojaluvut paukkuvat ennätyslukemissa 12. kesäkuuta, kun Suomi tekee arvokisadebyyttinsä. Vastassa on Kööpenhaminan illassa Tanska.

U.S. Open | 17. – 20. kesäkuuta

Vuoden toinen golfin major-turnaus kisataan Torrey Pinesin kentällä San Diegossa.

Tour de France | 26. kesäkuuta – 18. heiunäkuuta

Pyöräilykauden suurtapahtuma starttaa tänä vuonna Brestin kaupungista. Kolmeviikkoinen koettelemus on aina tarjonnut paljon draamaa ja puheenaiheita.

Wimbledon | 28. kesäkuuta – 11. heinäkuuta.

Wimbledon palaa kalenteriin vuoden tauon jälkeen. Novak Djokovic ja Simona Halep juhlivat mestaruuksia vuonna 2019. Roger Federer jahtaa jo yhdeksättä voittoaan Lontoon nurmella.

Olympialaiset | 23. heinäkuuta – 8. elokuuta

Tokion olympiakisat siirrettiin vuodella eteenpäin, ja nyt järjestäjät yrittävät kaikkensa, jotta maailman suurin urheilutapahtuma saadaan vietyä läpi kunnialla. Suurin osa tapahtumista käydään aamuyöllä Suomen aikaa. Edellisissä kisoissa Rio de Janeirossa Suomi sai ainoastaan yhden mitalin, kun Mira Potkonen nyrkkeili pronssille.

Jalkapallon MM-karsinat jatkuvat| 1. syyskuuta – 16. marraskuuta

Suomella on edessään kuusi MM-karsintaottelua syksyllä. Olympiastadionilla nähdään syyskuussa Kazakstan, lokakuussa Ukraina ja marraskuussa lohkon päätösottelussa Ranska.

Ryder Cup 2021 | 24. – 26. syyskuuta

USA:n on vuoro isännöidä perinteistä golf-turnausta Euroopan ja USA:n välillä. Winstling Straits -kenttä Wisconsinissa kerää golf-maailman huiput taistelemaan maanosien herruudesta. Edellinen Ryder Cup pelattiin vuonna 2018, jolloin Eurooppa oli ylivoimainen.

ATP-finaalit | 14. – 21. marraskuuta

Arvokas NITTO ATP-finaaliturnaus pelataan ensimmäistä kertaa Torinossa. Kahdeksan ATP-kiertueen parasta niin kaksinpelissä kuin nelinpelissäkin taistelee jättimäisestä palkiintosummasta.