Thomas Samson / AFP

Urheilussa superviikonloppu – katso kaikki lähetysajat ja ohjelmat

Penkkiurheilijalle on luvassa paljon ohjelmaa tulevana viikonlppuna, ja vieläpä vuorokauden ympäri! Jalkapallossa ratkotaan kahden maanosan mestaruudet, tenniksessä saadaan selville ruohokenttien valtiaat, ja lisäksi tarjolla on mm. koripalloa, vapaaottelua ja yleisurheilua.

Jalkapallon EM-finaali | Italia – Englanti

Sunnuntai 11.7. klo 22 – YLE TV 2 ja YLE Areena

Lontoon upea Wembley Stadium on täpötäynnä sunnuntai-iltana, kun Englanti tavoittelee ensimmäistä arvokisamestaruuttaan 55 vuoden tauon jälkeen. Englannin nuorekas joukkue on pelannut koko kisat ennakkoluulottomasti ja hyökkäysvoittoisesti. 

Vastassa on kuitenkin kokenut Italia, joka on useiden asiantuntijoiden mielestä ollut EM-kisojen paras joukkue.

Nappaa 50 €:n ilmaisveto EM-finaaliin + 100 %:n bonus


Copa American finaali | Argentiina – Brasilia

Maanantai 12.7. klo 03.00 – Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Jalkapallo

Etelä-Amerikan mestaruusturnaus Copa America huipentuu unelmafinaaliin. Sekä kotijoukkue Brasilia että Argentiina ovat pelanneet koko turnauksen ilman tappioita. Argentiina oli välierissä ahtaalla, kun finaalipaikka varmistui Kolumbiaa vastaan vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Lionel Messi johtaa turnauksen maalipörssiä neljällä maalilla ja haluaa tuoda Argentiinalle maanosan ensimmäisen mestaruuden sitten vuoden 1993.

Brasilian vahvuus on ollut sen puolustuspeli, sillä isäntämaa on päästänyt kuudessa ottelussaan vain kaksi maalia.

24 tuntia aikaisemmin Kolumbia ja Peru pelaavat Copa American pronssiottelussa.


Wimbledonin kaksinpelin finaalit

Naisten finaali lauantaina 10.7. klo 16.00 – TV5, discovery+ ja Eurosport 2

Miesten finaali sunnuntaina 11.7. klo 16.00 – TV5, discovery+ ja Eurosport 2

Wimbledonin naisten turnauksessa yleisön suursuosikki Serena Williams joutui jo alkukierroksilla luovuttamaan loukkaantumisen takia. Myöskin hallitseva mestari Simona Halep ei puolustanut mestaruuttaan loukkaantumisen takia. Naisten loppuottelussa ykkössijoitettu Ashleigh Barty ja Tšekin Karolina Pliskova hakevat ensimmäistä voittoaan Wimbledonin nurmella.

Miesten puolella yleisön suursuosikki Roger Federer joutui taipumaan puolivälierissä, eikä sveitsiläinen ole enää viikonloppuna tavoittelemassa yhdeksättä Wimbledon-mestaruuttaan.


Tour de France – 15. etappi

Sunnuntai 11.7. klo 13.10 – Eurosport 1 ja discovery+

Legendaarinen Ranskan ympäriajo kiertää Pyreneillä viikonloppuna. Sunnuntaina ajettavan 15. etapin korkein kohta on Andorran Port d’Envalirassa, 2 408 metrin korkeudessa. Etappi päätyy rajuun laskuun Col de Beixalisiin. Hallitseva mestari Tadej Pogacar on hyvässä vireessä tänäkin vuonna ja taistelee edelleen kokonaiskilpailun voitosta


UFC | McGregor vs Poirier III

Sunnuntai 11.7. klo 02.00 – Viaplay PPV

Irlantilainen vapaaottelutähti Conor McGregor ja yhdysvaltalainen Dustin Pirier kohtaavat viikonloppuna jo kolmannen kerran UFC 264 -illassa Las Vegasissa. Kaksikon voitot ovat tasan 1-1, ja molemmat ottelut ovat päättyneet tyrmäykseen.

Avaa tili ja talleta- saat 30.00 korotetun kertoimen Conor McGregor – Dustin Poirier -otteluun sekä 200 % talletusbonuksen 50 € asti


NBA-finaali | Milwaukee Bucks – Phoenix Suns

Maanantai 12.7. klo 03.00 – Ruutu

NBA-finaalista on odotettavissa todellinen jännitysnäytelmä. Phoenix Suns vei avausottelun 13 pisteen erolla Chris Paulin johdolla, ja Phoenix otti voiton myös toisessa ottelussa. Sunnuntain kolmannessa ottelussa Milwaukee on siis kotikentällään kovan paikan edessä. Khris Middleton on NBA:n parhaita kolmen pisteen heittäjiä, ja kun Giannis Antetokounmpo on myös hyvässä vireessä, on Milwaukee kotikentällään hienoinen suosikki finaalien 3. ottelussa.

NBA-mestaruuteen tarvitaan 4 otteluvoittoa.


Monacon Timanttiliiga

Perjantai 9.7. klo 21.00 – C More

Monacon perinteinen Timanttiliigan kisa on vuodesta toiseen ollut yksi kesän mielenkiintoisimpia yleisurheiluiltoja. Ja sitä se on tänäkin vuonna. Norjan ME-mies Karsten Warholm kohtaa 400 metrin aitajuoksussa kaksinkertaisen Timanttiliigan mestarin Kyren McMasterin.

Naisten 1500 metrillä ME-nainen Sifan Hassan on yksi illan päätähtiä. Samoin naisten seiväshypyssä Katerina Stefanidi ja Sandi Morris hakevat kummatkin kauden ensimmäistä Timanttiliigan voittoa.

Myös 100 metrin juoksuun astelee kovia nimiä. Tänä vuonna 9,77 juossut Trayvon Bromell saa vierelleen mm. Andre De Grassen, Akani Simbinen ja Ronnie Bakerin.