Kuva: Dan Burton

Snookerin MM-kisat – ennakkosuosikit ja tv-lähetykset

Snookerin MM-kisat pelataan tänäkin vuonna Sheffieldissä legendaarisessa The Crucible -teatterissa. Pääsarjassa pelaa kaikkiaan 32 pelaajaa, joista puolet ovat voittaneet paikan karsintaturnauksen kautta.

Sheffieldin The Crucible -teatteri on kisaisäntänä nyt jo 45. kerran. Snookerin MM-kisojen ensimmäinen pallo lyödään 17. huhtikuuta ja loppuottelu pelataan 2.-3. toukokuuta.

Onko O’Sullivanille uhkaajaa?

Hallitseva maailmanmestari Ronnie O’Sullivan on kiistatta maailman paras snookerpelaaja. 45-vuotias englantilainen on voittanut maailmanmestaruuden kuusi kertaa: 2001, 2004, 2008, 2012, 2013 ja 2020. Mestaruuksien lisäksi O’Sullivan on ammattilaisuransa aikana viihdyttänyt yleisöä peräti 15:lla maksimibreikillä eli tuloksella 147.

O’Sullivan on ollut kaudella 2020-21 ranking-kisojen loppuottelussa peräti 5 kertaa, mutta ei ole voittanut yhtään niistä. Sheffieldisssä O’Sullivan on kuitenkin selkeä suosikki.

MM-kisojen muut suosikit

O’Sullivan on luonnollisesti sijoitettu ykköseksi tämän vuoden MM-turnauksessa. Hänen maanmiehensä Judd Trump on arvontakaavion toisessa päässä kakkossijoitettuna, ja O’Sullivan-Trump olisikin herkullinen loppuottelu toukokuun alussa.

Trump on ollut tällä kaudella hyvässä vireessä, sillä hänen palkintokaappinsa on täydentynyt neljällä pokaalilla. Maukkain niistä on varmastikin lokakuussa voitettu English Open, kun hän löi Neil Robertsonin huippujännittävässä finaalissa 9-8.

Muista voittajaehdokkaita ovat mm. kokenut John Higgins, Robertson sekä Kyren Wilson. 45-vuotiaalla Higginsillä on neljä maailmanmestaruutta, joista viimeisin on 10 vuoden takaa. Australialainen Neil Robertson on voittanut mestaruuden kerran, kun hän juhli Sheffieldissä vuonna 2010. Kyren Wilson saattaa olla tämän vuoden turnauksen musta hevonen, sillä 29-vuotias englantilainen on tällä kaudella voittanut kaksi turnausta.

Näin seuraat snookerin MM-turnausta

Snookerin MM-kisat näkyvät kattavasti Eurosportilla, Eurosport Playerissä ja Discovery + -palvelussa. Lisäksi tiettyjä otteluita, kuten loppuottelu, näytetään myös Kutosella.