Saudi-Arabian GP 2021 – ennakko ja tv-lähetysajat

Jännittävä Formula 1 -kausi on edennyt loppusuoralle. Jäljellä on kaksi osakilpailua, ja mestaruustaisto käy tiiviinä. Mestaruus voi ratketa jo upouudella Jeddahin katuradalla ensi viikonloppuna.

Verstappen vai Hamilton?

Max Verstappen voi siis varmistaa F1-mestaruuden Jeddahin radalla ensi viikonloppuna. Hollantilaisella on koossa 351,5 pistettä, kun Lewis Hamilton on kerännyt 343,5 pistettä. Voit katsoa MM-pistetilanteen täältä.

Jos Verstappen voittaa mestaruuden, katkaisee hän Hamiltonin neljän vuoden mestaruusputken. Mestaruus ratkeaa todennäköisesti kuitenkin vasta viimeisessä osakilpailussa viikkoa myöhemmin Abu Dhabissa, sillä Verstappenin mestaruuden varmistamiseksi Hamiltonin ja Mercedesin on epäonnistuttava pahasti Saudi-Arabiassa.

Verstappen varmistaa mestaruuden, jos hän voittaa ja Hamilton on seitsemäs tai huonompi. Jos Verstappen kaasuttaa nopeimman kierrosajan ja ajaa voittoon, on Hamiltonin oltava vähintään kuudes. Jos Hamilton jää ilman pisteitä, Verstappenille riittää mestaruuteen kakkossija.

Millainen on Saudi-Arabian uusi rata?

Kahdella sanalla sanottuna nopea ja pitkä. Radalla ajetaan eräiden laskelmien mukaan yli 75 prosenttia kaasu pohjassa. Sen takia ohituspaikkoja on äärettömän vähän, jolloin aika-ajon merkitys korostuu kisassa suureksi.

Jeddahin katurata on myös pitkä, 6 175 metriä. Vain Belgian Span F1-rata on Jeddahia pidempi rata.

Rata on siis uutuuttaan hohtava, mikä tarkoittaa myös mahdollisia ulosajoja ja ajovirheitä, ainakin perjantaina ja lauantaina harjoituksissa.

© TVmatchit.com- Moottoriurheilu TV:ssä