NBA-kausi käynnistyy – Lakers edelleen suosikki

NBA-kausi etenee tälläkin kaudella Los Angeles Lakersin komennossa. Suomalaisten suurin mielenkiinto on luonnollisesti Chicago Bullsin peleissä.

Miten pelataan?

Runkosarjassa pelataan 72 ottelua, joka on vain 10 ottelua normaalia vähemmän. Joukkueet pelaavat oman konferenssin joukkueita vastaan 3 kertaa ja toisen konferenssin joukkueita vastaan 2 kertaa. NBA on julkistaa runkosarjan otteluohjelman runkosarjan maaliskuun loppuun saakka.

NBA:n pudotuspelit alkavat 22.5. Mestari on selvillä heinäkuun lopussa.

Voiko kukaan horjuttaa Lakersiä?

Los Angeles Lakers on alkavalla kaudella jopa suurempi suosikki mestariksi kuin reilu vuosi sitten. LeBron James on edelleen huippukunnossa, ja nyt joukkueeseen on lisätty mm. kokenut Marc Gasol.

Toronto Raptors voitti NBA-mestaruuden 2019, ja on Lakersin kovin kilpailija tälläkin kaudella. Tynkäkaudella Raptors pysähtyi Boston Celticsiin jo konferenssin välierissä.

Muita mestariehdokkaita ovat alkavalla kaudella Boston Celtics, Denver Nuggets ja viime kauden finalisti Miami Heat.

Pääseekö Chicago Bulls pudotuspeleihin?

Suomalaisten mielenkiinto on luonnollisesti Lauri Markkasen peleissä ja Chicago Bullsin otteissa. Markkanen aloittaa neljännen kautensa NBA:ssa eikä suomalainen ole vielä pelannut yhtään playoffs-ottelua. Tälläkin kaudella Chicago kuuluu NBA:n heikoimpiin ja playoffs-paikka olisi kova saavutus Markkaselle ja Bullsille.

Suurimmat siirrot

Russell Westbrookin siirto Washington Wizardsiin on eittämättä kauden kovin siirto. Vuoden 2017 MVP-pelaaja jätti James Hardenin ja Houston Rocketsin ja muuttaa itärannikolle jahtaamaan ensimmäistä NBA-mestaruuttaan. Vaihtokaupassa John Wall siirtyi Houstoniin.

Chris Paulin siirto Oklahomasta Phoenixiin oli myös kovan luokan treidaus. Pauli pistekeskiarvo viime kaudella oli 17,6. Oklahoma luopui vaihtokaupassa neljästä pelaajasta ja vuoden 2022 ensimmäisen kierroksen draft-varauksesta.

Muita merkittäviä siirtoja on ollut Jrue Holidayn muutto New Orleans Pelicansista Milwaukee Bucksin riveihin. Loukkaantumisista kärsinyt Gordon Hayward puolestaan vaihtoi Boston Celticsista Charlotte Hornetsin paitaan.

Miten seurata NBA:ta?

NBA näkyy kattavasti Suomessa, kun suoratoistopalvelu Ruudun kautta näkyy lähes jokainen ottelu. Pelit pelataan luonnollisesti suurimmaksi osaksi yöaikaan, viikonloppuisin ottelut

Voit seurata koko NBA-kautta Ruudusta. Katso kauden avauspelit täältä.