Mestarien liigassa jännitysnäytelmä – putoaako Inter?

Italian suurseura Inter on suurissa vaikeuksissa Mestarien liigassa, sillä joukkuetta uhkaa putoaminen talven jatkopeleistä. Tiistai-iltana se on pakkovoiton edessä vaikeassa vierasottelussa.

Katso tästä kertoimet illan Mestarien liigan otteluihin!

Interin eurokunto on ollut aikamoinen mysteeri. Toki se arvottiin vaikeaan B-lohkoon Real Madridin ja Borussia Mönchengladachin joukkoon, mutta neljän kierroksen jälkeen Inter on edelleen ilman voittoa. Antonio Conten valmentama joukkue on pystynyt saalistamaan vain vaivaiset kaksi tasapeliä, ja viikko sitten Inter hävisi tärkeän kotiottelunsa Real Madridille. Niinpä Interiä uhkaa jääminen jopa lohkojumboksi, joka olisi totaalinen katastrofi.

Tiistaina Inter saa vieraaksi Borussia Mönchengladbachin, joka elättelee paikkaa kahden parhaan joukossa. Viikko sitten saksalaisjoukkue murskasi Shakhtar Donetskin 4-0, ja viikonloppuna se kaatoi Bundesliigassa Schalken 4-1. Mönchengladbach onkin tehnyt viidessä viime ottelussaan peräti 16 maalia, ja maalit ovat jakautuneet tasaisesti eri pelaajien kesken. Lähtökohdat tiistai-illan peliin ovat siis Interille todella vaikeat.

© TVmatchen.nu – Jalkapallo på TV

Atletico tarvitsee voiton

Mestarien liigan hallitseva mestari Bayern München varmisti jatkopaikkansa jo viikko sitten, joten Bundesliigan kärkijoukkue voi matkustaa levollisin mielin Madridiin Atleticoa vastaan. Kotijoukkue tarvitsee kuitenkin vielä pisteitä, sillä Atletico on kerännyt vain 5 pistettä neljästä ottelusta. Edellisellä kierroksella Lokomotiv puolusti maalittoman tasapelin Atleticon kotikentällä, ja espanjalaisjoukkueen molemmat ottelut Venäjän mestaria vastaan päättyivätkin tasapeliin.

Atletico on hurjassa vireessä La Ligassa ja edelleen joukkueen puolustus pelaa virheettömästi. Viikonloppuna Atletico pelasi jälleen nollapelin, kun Valencia kaatui vieraskentällä 1-0. Tiistaina Diego Simeonen ryhmän on pelattava hakee jo viidettä peräkkäistä nollapeliaan, ja voitto Bayernista veisi Atleticon lähemmäksi jatkopaikkaa.

Liverpoolilla pelaajaongelmia

Edellisen kierroksen suurin yllätys pelattiin Anfieldilla, kun Liverpool hävisi Atalantalle 0-2. Liverpool johtaa edelleen D-lohkoa ja voi tiistain Ajax-voitolla varmistaa jatkopaikkansa. Liverpoolin loukkaantumislista on kuitenkin pitkä, sillä viikonloppuna James Milner loukkaantui, ja samat pelaajat joutuvat urakoimaan kahdesti viikossa. Jürgen Klopp onkin avoimesti kritisoinut joukkueensa tiuhaa pelitahtia, kun viime viikonloppuna se joutui pelaamaan oman Valioliigaottelunsa jo lauantaina aamupäivällä.

Toinen englantilaisjoukkue Manchester City on paremmassa tilanteessa. Pep Guardiolan ryhmän moottori hyrräsi jälleen viikonloppuna Valioliigassa, kun Burnley kaatui murskalukemin. City voi matkustaa Portoon ilman paineita, sillä jatkopaikka varmistui viikko sitten voitolla Olympiakosista.