Champions League cover

Mestarien liigan päätöskierros – putoaako Manchester United?

Mestarien liigan lohkovaihe saadaan päätökseen tällä viikolla. Eurocupeissa on ollut kova ottelutahti, ja monilla joukkueilla loukkaantumislista on kasvanut huolestuttavan suureksi. Tiistaina panokset ovat kovat etenkin H-lohkossa, jossa Manchester Unitedia uhkaa putoaminen jatkosta.

Katso tästä kertoimet illan Mestarien liigan otteluihin!

Lohko E

Chelsea  –  Krasnodar

Rennes – Sevilla

Tässä lohkossa ei ole panoksia päätöskierroksella. Chelsea ja Sevilla varmistivat jatkopaikkansa jo hyvissä ajoin. Venäläisjoukkue Krasnodar sijoittuu lohkossa kolmanneksi ja etenee Eurooppa-liigan jatkopeleihin. Ranskalainen Rennes voi kaunistella pistesaldoaan kotivoitolla Sevillasta, mutta voittokaan ei vie sitä jatkopeleihin.

Lohko F

Zenit – Borussia Dortmund

Lazio – Club Brugge

Borussia Dortmund voi huokaista helpotuksesta, sillä viikon takainen tasapeli Laziota vastaan varmisti saksalaisjoukkueelle jatkopaikan. Niinpä se voi matkustaa ’reservijoukkueella’ hyytävän kylmään Pietariin. Zenitin lohkovaihe on mennyt pahasti penkin alle, kun sillä on vain yksi piste koossa viidestä ottelusta. Pietarilaisjoukkue tuleekin jäämään lohkon hännille.

Lazion ja Club Bruggen pelissä on sen sijaan kovat panokset. Belgialaisjoukkue voi nousta ohi Lazion, jos se pystyy voittoon Stadio Olimpicolla. Joukkueiden ensimmäisessä ottelussa Brugge taisteli 1-1-tasapelin, mutta nyt tasapeli ei siis riitä Bruggelle. Lazion Ciro Immobile on hurjassa iskussa, sillä hän on tehnyt 6 maalia viidessä viime ottelussa.

Lohko G

Barcelona – Juventus

Dynamo Kiova – Ferencvaros

Kahden suuren kohtaaminen jää merkityksettömäksi, sillä sekä Barcelona että Juventus ovat varmistaneet jatkopaikkansa jo aikaa sitten. Barcelona hävisi täysin käsittämättömästi viikonloppuna nousijajoukkue Cadizille 1-2, ja kritiikki Lionel Messiä kohtaa kasvaa lehtien palstoilla päivästä toiseen. Nyt Messi saattaa saada lepovuoron, kuten moni muukin tähtipelaaja.

Lohkon toisessa ottelussa Ferencvaros ja Kiovan Dynamo ovat tasapeisteissä, joten illan voittaja etenee lohkokolmosena Eurooppa-liigaan. Jos peli päättyy tasan, jatkopaikan ottaa kiovalaisjoukkue paremmalla maalierolla.

Lohko H

Paris SG – Istanbul Basaksehir

RB Leipzig – Manchester U

Illan kuumimmat kamppailut käydään tässä lohkossa. Leipzig, PSG ja Manchester United ovat kaikki 9 pisteessä, joten jos molemmat pelit päättyvät tasan, ratkeavat jatkopaikat keskinäisten otteluiden perusteella.

Manchester Unitedilla on ehkä tukalin paikka, sillä se pelaa vieraskentällä. Tappio tiistaina Leipzigia vastaan pudottaa ManU:n varmasti Eurooppa-liigaan. Aiemmin syksyllä ManU latoi kotikentällä tosin tylyt 5-0-lukemat saksalaisia vastaan. ManU:n peli oli edelleen vaikeata West Hamia vastaan viikonloppuna Valioliigassa, mutta upeat yksilösuoritukset toivat sille lopulta vierasvoiton. Tiistaina Manchester United pelaa kauden tärkeimmän ottelunsa, sillä puotaminen Mestarien liigsta latistaisi joukkueen loppukauden ja saattaisi tietää myös Ole Gunnar Solskjärin loppua seuran päävalmentajana.

Pariisissa kotijoukkue PSG on suosikki lohkovoittajaksi, sillä turkkilainen Istanbul Basaksehir on selkeästi lohkon heikoin joukkue eikä pystyne pitämään PSG:n tähtipelaajia kurissa.

Katso kaikki illan tv-lähetykset tästä.