Mestarien liiga jatkuu – Inter ja Real vaikeuksissa

Katso tästä kertoimet illan Mestarien liigan otteluihin!

Mestarien liiga jatkuu tiistaina kahdeksalla ottelulla. Illan kohokohta on kahden suuren kohtaaminen Madridissa, kun B-lohkon ennakkosuosikit Inter ja Real Madrid kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Lohkon sarjataulukko on kahden kierroksen jälkeen yllättävä – sekä Inter että Real ovat jääneet Shakhtar Donetskin ja Mönchengladbachin jalkoihin.

Real Madrid on voittanut eniten pokaaleja eurocupeissa, mutta historiallisilla saavutuksilla ei menestytä. Zinedine Zidanen joukkue on napannut vain yhden pisteen kahdesta ensimmäisestä ottelusta, ja tuo ainoa pistekin varmistui vasta Karim Benzeman lisäajan maalilla Mönchengladbachia vastaan.

Lisäksi Real on päästänyt peräti viisi maalia kahdessa Mestarien liigan ottelussa, mm. kolme maalia kotikentällä Shakhtaria vastaan.

La Ligassa Realin tahti on ollut toisenlaista. Viime viikonloppuna Real murskasi piskuisen Huescan 4-1, ja Karim Benzema onnistui kahdesti maalinteossa. Zidanen iloksi myös Eden Hazard teki maalin ja Hazardin paluu pitkähkön tauon jälkeen onkin tärkeä asia Realille.

Zidanen ongelmat ovat kuitenkin puolustuspäässä. Dani Carvajal, Alvaro Odriozola, Nacho ja Eder Militao ovat kaikki loukkaantuneina. Lucas Vazques on palannut harjoituksiin, mutta laitapakkina aloittaa todennäköisesti ranskalainen Ferland Mendy.

Zidane saa nyt kuitenkin ensimmäistä kertaa tällä kaudella ykköskolmikkonsa avaukseen hyökkäyksessä. Hazard on toipunut pelikuntoon, joten Inter saa olla varuillaan Hazardin, Karim Benzeman sekä Marco Asension kanssa.

Lukaku sivussa Interin hyökkäyksestä

Interin päävalmentajalla Antonio Contella on omat ongelmansa. Mestarien liigassa Inter on pystynyt vain kahteen tasapeliin, jotka hyvin olisivat voineet päättyä tappioonkin. Avausottelussa Romelu Lukaku teki 2-2-tasoitusmaalin vasta viimeisellä minuutilla, ja Skahtaria vastaan se pelasi saamattoman 0-0-tasapelin. Conten ryhmä on edelleen siis vailla voittoa B-lohkossa.

Conten ongelmat ovat maalin edessä. Joukkue luo hyviä maalipaikkoja, mutta hyökkääjien ruuti on ollut märkää ratkaisevilla hetkillä. Viime viikonloppuna Ivan Perisic pelasti Interin tappiolta, kun kroaatti teki viimeisillä sekunneilla 2-2-tasoituksen Parmaa vastaan.

Nyt Conte on ilman parasta hyökkääjäänsä Romelu Lukakua, joka on tehnyt joukkueen 12 tekemästä maalista peräti 7. Argentiinalainen Lautaro Martinez paukutti viime kaudella peräti 14 Serie A -maalia, mutta tällä kaudella Martinez on joutunut lehdistön hampaisiin heikkojen esityksien takia.  

Martinezin vierellä pelaa todennäköisesti Perisic, joka teki viikonloppuna ensimmäisen maalinsa sitten toukokuun 2019. Alexis Sanchez ja Milan Skriniar jäävät todennäköisesti vaihtopenkille.

Tiistain Mestarien liigan ottelut:

Lokomotiv Moskova – Atletico Madrid klo 19:55

Skakhtar Donetsk – Mönchengladbach klo 19:55

Salzburg – Bayern München klo 22:00

Real Madrid – Inter klo 22:00

Manchester C – Olympiakos klo 22:00

Porto – Marseille klo 22.00

Midtjylland – Ajax klo 22:00

Atalanta – Liverpool klo 22:00