Mestarien liiga jatkuu – Liverpool, Barcelona ja PSG tulessa!

Mestareiden liigan lohkovaihe on pelattu ja 16 joukkuetta jatkavat tällä viikolla pudotuspeleissä. Tiistaina pelataan kaksi todellista huippuottelua, kun Liverpool kohtaa vieraskentällä Red Bull Leipzigin ja Barcelona saa vieraakseen PSG:n.

RB Leipzig – Liverpool klo 22:00

tiistaina 16. helmikuuta klo 22:00

Viime kauden välieräjoukkue RB Leipzig kohtaa kotikentällään kauden 2018-19 mestarin. Leipzigin kausi on ollut toistaiseksi loistava ja joukkue on jälleen kerran mukana Bundesliigan mestaruustaistelussa.

Leipzig on mukavassa neljän ottelun voittoputkessa ja pelaajien itseluottamus on kohdallaan. Joukkueessa on paljon ratkaisijoita eikä maalinteko ole yhden miehen harteilla. Erityisesti Christopher Nkunkun otteet ovat tällä kaudella kohottaneet kulmakarvoja. Vasta 23-vuotias Nkunku ei saanut peliaikaa PSG:ssa ja Leipzig osti hänet vaivaisella 13 miljoonalla eurolla vajaat kaksi vuotta sitten.

Leipzig onkin ollut viime otteluissaan vakuuttava. Viime perjantaina se voitti Augsburgin ja Nkunku oli yksi maalintekijöistä. Vuosi sitten Leipzig pudotti samassa pudotuspelivaiheessa toisen englantilaisjoukkueen Tottenhamin komeasti yhteismaalein 4-0.

Liverpool on sen sijaan harvinaisessa ’kriisissä’. Maalinteko on tyrehtynyt ja Jürgen Kloppin ryhmällä on allaan kolme peräkkäistä tappiota. Viime viikonloppuna se romahti Leicesteriä vastaan huonon puolustus- ja maalivahtipelinsä johdosta. Maalinteko näyttää olevan ainoastaan Mohamed Salahin varassa eikä joukkueen hyökkäyspeli ole yhtä liikkuvaa kuin vuosi sitten.

Liverpoolin kuntoa onkin vaikea ennustaa, sillä vaikka joukkue on voittanut kuudesta viime ottelustaan vain kaksi, on se edelleen yksi Mestarien liigan mestariehdokkaista.

Barcelona – Paris Saint-Germain

tiistaina 16. helmikuuta klo 22:00

Tämän otteluparin osalta odotukset ovat korkealla. Edellisen kerran kun Barcelona ja PSG kohtasivat, ranskalaisjoukkue voitti kotikentällään 4-0. Barcelona jyräsi kuitenkin 2. osaottelussa jatkoon, kun se voitti murskaavasti 6-1. Nytkin luvassa voi olla aikamoista maali-iloittelua, vaikka PSG onkin ilman tähtipelaajaansa Neymaria.

PSG on harvinaisessa tilanteessa omassa sarjassaan, sillä Lille on sen edellä taulukossa ja pariisilaisjoukkue joutuu ensimmäistä kertaa pitkään aikaan taistelemaan tosissaan Ranskan liigan mestaruudesta. Kylian Mbappe on kuitenkin sarjan maalitykki 16 osumalla ja Marseillea vastaan ranskalaishirmu todisti huiman nopeutensa, kun tutka näytti hänen vauhdikseen 36 km/h!

Myös Barcelonalla on ollut omat vaikeutensa tällä kaudella, mutta alkuvuosi on sujunut hyvin Ronald Koemanin miehistöllä. Sarjasijoitus on jo kolmas, tosin ero Atletico Madridiin on jo kahdeksan pistettä. Leo Messikin on päässyt mukavaan maalivireeseen, mutta Antoine Griezmann hakee vielä parasta kuntoaan.

Toiset osaottelut pelataan 10. maaliskuuta.