Manchester U hakee toista voittoaan PSG:sta – Mestarien liigassa huippuilta

Keskiviikkoillan katseet keskittyvät Mestarien liigassa H-lohkoon. Manchester United pystyi lokakuussa vierasvoittoon Paris St. Germainista, nyt suurseurat kohtaavat Old Traffordilla.

Katso tästä kertoimet illan Mestarien liigan otteluihin!

Manchester Unitedilla on kaikki kortit omissa käsissään keskiviikkona. Ole Gunnar Solskjärin valmentama joukkue tarvitsee yhden pisteen kahdesta viimeisestä lohko-ottelustaan varmistaakseen paikkansa helmikuun jatkopeleissä. Tasapeliä Solskjär ei kuitenkaan suostu varmistelemaan keskiviikkona, vaan norjalaisvalmentaja lupaa laittavansa kentälle hyökkäävän joukkueen, joka haluaa täydet kolme pistettä

Bruno Fernandes ja Marcus Rashford toivat maaleillaan Unitedille 2-1-vierasvoiton lohkovaiheen avausottelusta PSG:tä vastaan vieraskentällä. Englantilaisjoukkueen jatkopaikka olisikin jo varma, ellei se olisi hävinnyt kuukausi sitten yllättäen Turkissa Istanbul Basaksehirille 1-2.  Turkin tappio onkin ollut ainoa pistemenetys Unitedin toistaiseksi hyvällä eurotaipaleella.

Solskjär saa valita keskiviikkona parhaan mahdollisen ryhmänsä kentälle, sillä joukkueen sairastupa on lähes tyhjä. David De Gea ja Alex Telles ovat toipuneet pikkuvaivoistaan, joten kotijoukkue lähtee PSG:tä vastaan hyvistä asetelmista.

Vierasjoukkueen tilanne on tukalampi. Viime kauden finaalijoukkue PSG on kompastunut lohkovaiheessa Unitedin lisäksi RB Leipzigiä vastaan, joten ranskalaiset ovat lohkokakkosina tasapisteissä saksalaisjoukkueen kanssa. Tappio keskiviikkona saattaisi tietää sitä, että jatkopaikka ei olisi enää PSG:n omissa käsissä viikon päästä pelattavalla päätöskierroksella.

Haaland johdattamassa Dortmundin jatkoon

F-lohkossa kärkijoukkueet Borussia Dortmund ja Lazio kohtaavat Westfalenstadionilla. Joukkueiden ensimmäisessä ottelussa Lazio vei pisteet 3–1-voitolla, ja italialaisjoukkue on edelleen ilman tappiota eurokentillä. Laziolla on siis mahdollisuus varmistaa jatkopaikka keskiviikkona vierasvoitolla, mutta pisteitä ei saksalaisjoukkueelta heru helpolla.  

Lazio oli viikonloppuna todella vaisu Serie A -pelissä Udinesea vastaan. Simone Inzaghin joukkue hävisi kotikentällä 1-3, ja Lazio on pudonnut jo 9 pisteen päähän sarjan kärkijoukkueesta Milanista. Mestarien liigassa se kuitenkin taistelee vielä jatkopaikasta, ja tappiollakin keskiviikkona Lazio säilyttäisi mahdollisuudet kahden parhaan joukkoon.

Borussia Dortmundin kokeneella valmentajalla Lucien Favrella on paljon mietittävää, minkälaisen ryhmän hän laittaa kentälle Laziota vastaan. Jatkopaikka on lähes varma, joten Favre saattaa antaa keskiviikkona peliminuutteja vaihtopelaajilleen. Lauantaina Dortmund hävisi yllättäen kotikentällään Kölnille 1-2, ja Favre voikin säästellä parhaita pelaajiaan ensi viikonlopun Bundesliigapeliin Eintracht Frankfurtia vastaan.

Mestarien liigan maalipörssi:

Erling HaalandBorussia Dortmund6
Marcus RashfordManchester U5
Alvaro MorataJuventus5
Alassane PleaMönchegladbach5
Diogo JotaLiverpool4
Romelu LukakuInter4

Torinossa tehdään historiaa

Ranskalaisesta Stephanie Frappartista tulee keskiviikkona ensimmäinen naiserotuomari Mestarien liigassa, kun 36-vuotias ranskalainen tuomitsee Juventuksen ja Kiovan Dynamon välisen ottelun. Frappartilla on kokemusta Eurooppa-liigasta ja hän on toista kautta tuomarina Ranskan miesten pääsarjassa. Frappart oli myös erotuomarina vuoden 2019 naisten MM-finaalissa.