Liverpool ja Manchester City tositoimissa – Mestareiden liiga jatkuu huippupeleillä

Mestarien liigapelit täyttävät jälleen jalkapallofanin tiistai- ja keskiviikkoillat. Tiistaina Barcelona, Manchester United ja Juventus aloittivat eurokautensa voitoilla, kun taas Borussia Dortmund oli paha pettymys Laziota vastaan. Keskiviikkona urakkansa aloittaa mm. hallitseva mestari Bayern München, joka joutuu heti avausottelussaan kovaan testiin.

Katso tästä kertoimet illan Mestarien liigan otteluihin!

Bayern München edelleen suurin suosikki

Hallitseva mestari Bayern München on toki edelleen yksi mestarisuosikeista, mutta useiden asiantuntijoiden mukaan mestaruuden uusiminen tulee olemaan erittäin vaikeaa. Vaikka seura onkin aloittanut Bundesliigassa tuloksellisesti hyvin, on sen puolustuspelaaminen ollut alkukauden suurimpia puheenaiheita Saksassa.

Bayernin käsittämätön 1–4-tappio Hoffenheimia vastaan aiemmin tällä kaudella herätti paljon kysymysmerkkejä Hansi Flickin joukkueen puolustamisesta, ja vaikka se on tuon tappion jälkeen voittanutkin pelejä, joukkueen alakerran pelaaminen ei ole – ainakaan vielä – viime kauden tasolla.

Bayernin puolustajat joutuvatkin heti Mestarien liigan avausottelussaan kovaan testiin. Atletico Madrid on tunnettu koko kentän prässistään ja Diego Simeone on viime vuosien aikana osoittanut loistavaa taktista osaamistaan europelien vierasotteluissa. Tällä kaudella La Ligassa ’colchonerot’ ovat päästäneet vain yhden maalin ja joukkue on edelleen ilman tappioita neljän ottelun jälkeen. Ja kun hyökkäys on vahvistunut mm. Luis Suarezilla, on Bayernilla vastassa yksi Euroopan parhaista joukkueista.

Liverpool ”rampana” avausotteluun

Jos on Bayernin yllä paljon kysymysmerkkejä, on niitä myös Valioliigamestari Liverpoolin kohdalla. Jürgen Kloppin joukkue on hävinnyt Valioliigassa vain yhden ottelun, mutta tuo tappio muistetaan pitkään. Nöyryyttävä murskahäviö Aston Villalle oli painajaismaista katseltavaa Liverpoolin kannattajille. Ja kun Valioliigan parhaan puolustaja Virgil van Dijk on sivussa polvileikkauksen takia todennäköisesti koko loppukauden, Liverpool ei pääse helpolla Amsterdamin illassa. Kloppin on löydettävä uusi puolustuksen johtaja ja sen löytämiseen voi mennä viikkokausia.

Liverpoolilla kävi kuitenkin aikamoinen arpaonni, kun sen Mestarien liigan lohkoon arvottiin Ajax, Atalanta sekä tanskalainen Midtjylland. Ajax hallitsee edelleen Hollannin sarjaa, mutta seura lihotti pankkitiliään kesän aikana myymällä huippupelaajansa Euroopan suurseuroihin. Ajax sai Hakim Ziyechistä (Chelsea), Donny van de Beekistä (Manchester U) ja Sergino Destistä (Barcelona) yhteensä noin 100 miljoonaa euroa, ja vaikka uusiakin pelaajia on hankittu, ei Ajax ole kentällä viime kauden veroinen joukkue. Liverpoolilla tuskin tulee vaikeuksia voittaa omaa lohkoaan, ja Ajax yhdessä lohkon muiden joukkueiden kanssa taistelee toisesta jatkopaikasta.

Manchester Cityn kone yskii edelleen

Pep Guardiolan jahti kohti ensimmäistä Mestarien liigan pokaalia Manchester Cityn valmentajana alkaa kotiottelulla Portoa vastaan. Viime kaudella Cityn pelit loppuivat Euroopassa yllättäen Lyonia vastaan. Vaikka City on selkeä kotisuosikki lohkon avausottelussa, Portugalin tuplamestaria ei pidä aliarvioida. Sergio Conceicaon valmentama joukkue joutui viime kaudella tyytymään Eurooppa-liigan peleihin, ja nyt se on jälleen mukana vuoden tauon jälkeen Euroopan suurseurojen joukossa.

Viime viikonloppuna Porto pelasi viihdyttävän 2–2-tasapelin verivihollista Sportingia vastaan, eikä Conceicaon ryhmässä ole tällä hetkellä suuria loukkaantumishuolia. Cityn puolustus, kuten myös Liverpoolin, on ollut pettymys tällä kaudella, ja Conceicao on luvannut joukkueensa hyökkäävän rohkeasti Manchesterin nurmella.

Mestarien liigan ottelut keskiviikkona 21.10.

Salzburg – Lokomotiv Moskova

Real Madrid – Shakhtar Donetsk

Bayern München – Atletico Madrid

Inter – Mönchengladbach

Manchester C – Porto

Olympiakos – Marseille

Ajax – Liverpool

Midtjylland – Atalanta