Kyteekö Istanbulin illassa jättiyllätys – PSG pakkovoiton edessä

Keskiviikon ehdottomasti katsotuin Mestarien liigan ottelu pelataan Torinossa, kun vaikeuksissa oleva Barcelona kohtaa Juventuksen. Myös Istanbulissa pelataan mielenkiintoinen ottelu, kun ensikertalainen Istanbul Basaksehir hakee lohkovaiheen avausvoittoaan PSG:tä vastaan.

Katso tästä kertoimet illan Mestarien liigan otteluihin!

Istanbul Basaksehir – Paris St. Germain

Turkissa – niin kuin useimmassa Euroopan maassa – pelataan tällä hetkellä tyhjien katsomoiden edessä, joten fanaattiset turkkilaisfanit eivät pääse kannustamaan Mestarien liigan ensikertalaista kotidebyytissään. Istanbul Basaksehir on muutamassa vuodessa noussut maansa kärkijoukkueeksi, sillä kuusi vuotta sitten se pelasi vielä Turkin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.  Viime kausi huipentui Turkin liigan mestaruuteen ja sitä kautta ensimmäistä kertaa suoraan Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

Viime kaudella Istanbul pelasi Eurooppa-liigan lohkovaiheessa ja eteni jatkopeleihin, vaikka hävisikin kahdesti Romalle. Nyt se arvottiin kiperään H-lohkoon yhdessä Manchester Unitedin, PSG:n ja Red Bull Leipzigin kanssa.

Viikko sitten avausottelussaan se taisteli urheasti Red Bull Leipzigiä vastaan, mutta kärsi lopulta 0-2-tappion. Joukkueen alkukausi onkin ollut vaikea: se aloitti Turkin sarjan peräti kolmella peräkkäisellä tappiolla ja on tällä kaudella voittanut vain kaksi peliä. Lisäksi entisen Chelsean ja Newcastlen maalitykin Demba Ban peli on ollut vaisua eikä hän ole vielä onnistunut maalinteossa. Viime kaudella Ba naputti 13 liigaosumaa.

Nyt Istanbul saa kotiavaukseen vastaansa Paris St. Germainin, jolla ei ole varaa toiseen peräkkäiseen tappioon Mestarien liigassa. Se hävisi ehkä hieman yllättäen Manchester Unitedille avauskierroksella 1–2, mutta voitti viikonloppuna Dijonin murskalukemin 4-0. Kylian Mbappe oli jälleen maalinteossa ja myös Moise Kean avasi maalitilinsä uudessa seurassaan.

Normaalisti Istanbul on uhkaava ja inhottava paikka vierasjoukkueille, mutta nyt kotijoukkue ei saa lainkaan apua kotikannattajiltaan.  PSG onkin pakkovoiton edessä lohkon heikointa joukkuetta vastaan, muuten sen jatkopaikka on vaakalaudalla jo kahden pelatun ottelun jälkeen.

Manchester U – RB Leipzig

Vaikean H-lohkon ‘kärkikamppailu’ pelataan Old Traffordilla. Ole Gunnar Solskjär sai napautettua kriitikoitaan kohti Pariisissa, kun United haki upean vierasvoiton viikko sitten PSG:tä vastaan. Nyt vastaan tulee viime kauden välieräjoukkue ja Bundesliigan kärjessä keikkuva Red Bull Leipzig, joka on aloittanut kautensa lähes virheettömästi.

33-vuotiaan valmentajan Julian Nagelsmannin joukkue on voittanut 7 ottelustaan kuusi, ja häviösarake näyttää vielä pyöreätä nollaa.

Viime viikonloppuna Bundesliigassa Leipzig voitti Hertha Berlinin 2-1. Nagelsmannin iloksi Manchester Citystä lainalla oleva puolustaja Angelino on onnistunut myös maalinteossa. Joukkue voitti brasilialaisen maaleilla Istanbul Basaksherin avauskierroksella 2-1 ja Bundesliigassakin vasta 23-vuotias Angelino on onnistunut jo kahdesti. Edes Timo Wernerin lähtö Valioliigaan ei ole vaikuttanut joukkueen hyökkäyspeliin.

Ole Gunnar Solskjär saa kuitenkin kentälle lähes parhaan mahdollisen pelaajistonsa, sillä Unitedilla ei ole suuria loukkaantumishuolia. Marcus Rashford, Bruno Fernandes sekä Antohny Martial ovat kovassa lyönnissä tällä hetkellä, ja Edinson Cavani kärkkyy paikkaa avauksessa.

Juventus – Barcelona

Keskiviikkoillan puhutuin kamppailu pelataan San Sirolla. Cristiano Ronaldon pelaaminen on vielä epävarmaa positiivisten koronavirusnäytteiden takia. Päävalmentaja Andrea Pirlo ei ole saanut viime viikkoina ryhmästään kaikkea irti, ja viime viikonlopun kotitasapeli Veronaa vastaan oli paha pettymys. Vasta 20-vuotias ruotsalainen Dejan Kulusevski teki jo toisen Seria A -maalinsa viikonlopun pelissä, mutta Juventus tarvitsee portugalilaisen tähtipelaajansa hyökkäykseen nopeasti.

San Sirolle matkustavassa Barcelonassa kuohuu niin kentällä kuin kulisseissa. Tiistai-iltana seuran presidentti Josep Maria Bartolomeu ilmoitti eroavansa välittömästi ja samalla lähti koko seuran johtokunta. Bartolomeun lähtö voi vaikuttaa suoraan jopa peliesityksiin, sillä muun muassa Lionel Messi on ollut avoimen kriittinen Barcelonan johtamistapaan.

Kentällä pitääkin tapahtua muutosta, sillä tappio El Clasicossa viikonloppuna oli luonnollisesti paha pettymys. Päävalmentaja Ronald Koeman peluutti Real Madridia vastaan teini-ikäisiä Sergino Destiä, Pedriä ja Ansu Fatua, jotka kaikki jäivät Realin kokeneempien pelaajien varjoon. Koeman saattaakin sysätä viikonloppuna vaihdossa istuneen Antoine Griezmannnin nyt avaukseen. Tappio San Sirolla ei olisi Barcelonan jatkopelien kannalta katastrofaalinen, sillä voittamalla lohkon heikoimmat joukkueet Ferencvarosin ja Kiovan Dynamon, se selvittää tiensä jatkopeleihin.

Keskiviikon ottelut Mestarien liigassa:

Krasnodar – Chelsea klo 19.55

Istanbul BB – PSG klo 19.55

Sevilla – Rennes klo 22.00

Borussia Dortmund – Zenit klo 22.00

Club Brugge – Lazio klo 22.00

Juventus – Barcelona klo 22.00

Ferencvaros – Dynamo Kiova klo 22.00

Manchester U – RB Leipzig klo 22.00