Kuuma paikallisottelu Arsenal – Tottenham sunnuntaina

Arsenalin ja Tottenhamin kohtaaminen on molempien joukkueiden kannattajille aina Valioliigakauden kohokohta. Ensimmäisessä ottelussa joulukuussa Tottenham vei 2-0-voiton.

Mistä on kyse?

Arsenalin ja Tottenhamin stadionien välimatka Pohjois-Lontoossa on alle 10 kilometriä, ja joukkueen kannattajat ovat olleet napit vastakkain jo yli vuosisadan verran. Joukkueet ovat kohdanneet lähes 200 kertaa ja Arsenal on voitoissa hitusen niskan päällä.

Arsenal perustettiin 1900-luvun alussa Lontoon eteläpuolelle, kunnes Henry Norris osti seuran ja alkoi etsiä uutta stadionia pohjoisemmasta. Paikka löytyi Highburystä vuonna 1913 aivan Tottenhamin naapurista. Siitä lähtien paikallisottelut ovat olleet faneille kauden odotetuimpia pelejä.

Nyt molempien joukkueiden vanhat stadionit, Highbury ja White Hart Lane, ovat historiaa. Arsenal muutti uudelle Emirates Stadiumille vuonna 2006 vain kahden minuutin kävelymatkan päähän vanhasta stadionista Highburysta. Tottenham puolestaan rakensi uuden 62 000-paikkaisen stadioninsa White Hart Lanen paikalle.


Arsenal – Tottenham tv:ssä
Alkamisaika: Sunnuntai 14. maaliskuuta klo 18:30
Kanavat: Viaplay / V Sport Jalkapallo


Mitkä ovat panokset?

Kun Valioliigakautta on jäljellä vielä kymmenisen kierrosta, molempien joukkueiden ainoa tavoite nelossija ja sitä kautta paikka ensi kauden Mestarien liigassa. Tottenhamilla matkaa nelossijaan on viisi pistettä ja Arsenalilla 12 pistettä.

Arsenalin edessä ovat kuitenkin Liverpool ja Everton, jotka haluavat samoille apajille. Tappio sunnuntaina paikallisvastustajalle romuttaisi viimeistään Arsenalin kaikki haaveet ensi kauden europeleistä. Ainoa reitti eurokentille olisi voitto Eurooppa-liigassa, jossa sekä Arsenal ja Tottenham ovat edelleen mukana.

Tottenham on mukavassa viiden ottlun voittoputkessa ja joukkue matkaa naapuriin täynnä itseluottamusta. Jose Mourinho pitää paikkaa neljän parhaan joukossa hyvinkin realistisena, mutta tavoitteen toteutumiseksi Tottenhamilla ei ole varaa loppukauden aikana kovinkaan moniin pistemenetyksiin.

Avainpelaajat

Arsenalin manageri Mikel Arteta on vihdoin saanut Pierre-Emerick Aubemayangiin potkua ja hyökkääjä on äitynyt viime viikkoina mukavaan maalivireeseen. Myös norjalaisen Martin Ødegaardin hankkiminen on piristänyt Arsenalin pelaamista.

Tottenhamin vaarallisin pelaaja on luonnollisesti Harry Kane. Kane on tehnyt kahdessa viime pelissä yhteensä neljä maalia. Myös Gareth Bale on noussut Jose Mourinhon luottopelaajaksi vaikean syksyn jälkeen. Bale on viimeistellyt viimeisen neljän viikon aikana peräti kuusi maalia.

Katso kaikki viikonlopun tv-lähetykset tästä!

Oletko jo ladannut TVmatsit-sovelluksen? Lataa se täältä.