Kotijoukkueet suosikkeja Eurooppa-liigassa

Eurooppa-liigan lohkovaiheessa pelataan torstaina kolmas ottelukierros. Arsenal, Leicester, Milan sekä Hoffenheim ovat selkeitä suosikkeja kotikentillään, mutta iltaan mahtuu varmasti myös yllätystuloksia.

Katso tästä kertoimet illan otteluihin!

Milan – Lille

Milanin ikinuori Zlata Ibrahimovic on maaleillaan nostanut joukkueen Seria A:n mestariehdokkaaksi. Raitapaidat ovat sarjan kärjessä eikä kauteen ole mahtunut vielä yhtään tappiota. Zlatan Ibrahimovic taituroi viikonloppuna upean maalin voittopelissä Udinesea vastaan ja  39-vuotias ruotsalainen johtaa Seria A:n maalitilastoa 7 maalillaan.

Eurooppa-liigan lohkovaiheessa Ibra ei ole vielä osunut, joten Lille saa olla varuillaan tulikuuman hyökkääjän kanssa. Lille on Milanin tapaan pelannut alkukauden ilman tappiota, ja ranskalaisjoukkueella on kohtalaiset mahdollisuudet suuryllätykseen San Sirolla.  

Arsenal – Molde

Norjalaisjoukkue Molde on mukavasssa voittoputkessa, sillä sen edellisestä pistemenetyksestä on yli kaksi kuukautta. Eurooppa-liigan lohkopeleissä Molde on voittanut molemmat ottelunsa, kun irlantilainen Dundalk kaatui 2-1 ja Rapid Wien niukasti 1-0. Norjan mestaruus on tosin sen ulottumattomissa, kun 7 kierrosta ennen loppua Bodo/Glimt on karannut lähes tavoittamattomaan johtoon.

Arsenalille lohkoarvonta oli suotuisa, kun sen lohkoon arvottiin Molden lisäksi Dundalk ja Rapid Wien. Eipä ole siis yllätys, että Arsenal tulee varmistamaan jatkopaikkansa jo ennen lohkovaiheen viimeisiä otteluita. Mikel Arteta saattaa hyvinkin lepuuttaa avauskokoonpano pelaajiaan Moldea vastaan ,mutta siitä huolimatta se on suursuosikki Moldea vastaan omalla kotikentällään Pohjois-Lontoossa.

Leicester – Braga

Leicesterin tärkein pelaaja Jamie Vardy on äitynyt kovaan maalivireeseen, sillä Englannin maajoukkuehyökkääjä on tehnyt maalin kolmessa viimeisessä ottelussaan. Vardy oli vahvalla pelipäällä viikonloppuna Leedsiä vastaan, kun Leicester nousi hienolla 4-1-voitolla Leedsistä Valioliigan kakkoseksi.

Portugalilainen Braga on pelannut toistaiseksi sekä Eurooppa-liigassa että kotimaisessa sarjassa melko vähämaalisesti. Päävalmentaja Carlos Carvajal on tilkinnyt puolustuksensa ja se on tuottanut pisteitä, joskaan ei kovin viihdyttäviä otteluita. Carvajal joutuu lähtemään myös Leicesteriä vastaan puolustus mielessä, ja illan pelistä voi tulla Leicesterille varsin turhauttava.

Ludogorets – Tottenham

Tottenham lipsahti viikko sitten Eurooppa-liigan ottelussa belgialaista Antwerpia vastaan. Jose Mourinhon ryhmän hyökkäyspeli on ollut koko alkukauden tehokasta, etenkin Harry Kanen ja Heung Min-Sonin tehot ovat olleet vaikuttavia. Viime viikonloppuna myös Gareth Bale onnistui maalinteossa ensimmäistä kertaa Spursin paidassa.

Bulgarialainen Ludogorets ei ole kuitenkaan Spursille mikään helppo vastus ja Mourinho varmasti tuntee hyvin Bulgarian mestarijoukkueen vahvuudet Viime kaudella Ludogorets selvitti tiensä Eurooppa-liigan jatkopeleihin, kunnes Inter oli parempi yhteismaalein 4-1. Nyt, ehkä hieman yllättäen, Ludogorets on ilman pisteitä kahden kierroksen jälkeen, kun se on hävinnyt sekä Antwerpille että LASK Linzille. Jos Ludogorets mielii jatkoon J-lohkosta, on sen avattava pistetili Tottenhamia vastaan.

Katso kaikki illan tv-ottelut täältä!