Kolme huippupeliä viikonloppuna

Viikonloppu tarjoaa futisfaneille kolme kiihkeää huippuottelua. Manchesterissa ja Madridissa pelataan paikallispelit, ja Saksassa on vuorossa Der Klassiker.


Katso kaikki TV-lähetykset täältä


Der Klassiker – Bayern München – Borussia Dortmund
⏰ Lauantai 6, maaliskuuta klo 19.30
📺 Viaplay / V Sport Urheilu

Bayernin ja Dortmundin kohtaaminen on joka vuosi yksi Bundesliigakauden kohokohtia. Tällä kaudella Dortmund on jäänyt pahasti Bayernin jalkoihin, sillä ero näiden kahden välillä sarjataulukossa on 13 pistettä.

Bayern on odotetusti Bundesliigan kärjessä, mutta vain kaksi pistettä Leipzigiä edellä. Vaikka hallitseva mestari voitti edellisessä ottelussaan Kölnin peräti 5-1, hävisi se helmikuun aikana Eintrach Frankfurtille ja pelasi tasan Arminia Bielfeldin kanssa.

Dortmundin kompastelu näyttää olevan ohi, sillä keltapaidat ovat voittaneet kaksi edellistä liigaotteluaan selvästi. Erling Haaland on huippuvireessä, sillä norjalainen on tehnyt viidessä viime ottelussaan yhtä monta maalia.

Molemmat joukkueet ovat vielä mukana Mestarien liigassa. Dortmund voitti 1. osaottelussa Sevillan 3-2, kun Bayern höykytti Laziota vieraskentällä peräti 4-1.


Madrid-derby – Atletico Madrid – Real Madrid
⏰ Sunnuntai 7. maliskuuta klo 17.15
📺 Cmore / VeikkausTV

Perinteisesti La Ligan ykköspeli on El Clasico Barcelonan ja Realin välillä, mutta tällä kaudella Madridin derby kerää kaiken huomion.

Atleticon ote La Ligan kärjessä on pitänyt eikä se ole hävinnyt kuin kaksi ottelua tällä kaudella. Ero kahteen suureen on viisi pistettä ja Atleticolla on vieläpä yksi ottelu vähemmän pelattuna. Siksi Atletico on ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen mestarisuosikki, kun liigakautta on jäljellä reilu kolmannes.

Kuntopuntari on kuitenkin Realin puolella. Zinedine Zidanen valmentama ryhmä ei hävinnyt helmikuussa yhtään peliä, kun taas Atletico hävisi yllättäen Levantelle kotikentällään 0-2.

Kun vielä joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa tällä kaudella Real oli kotikentällään parempi maalein 2-0, saattaa Real jopa olla hienoinen suosikki sunnuntain ottelussa.


Manchester-derby – Man City – Man United
⏰ Sunnuntai 7. maaliskuuta klo 18.30
📺 Viaplay / V Sport Jalkapallo

Sunnuntain Valioliiga-klassikko on Manchesterin paikallisottelu ja samalla sarjan kärkikamppailu. Moni asiantuntija on jo antamassa Valioliigan pokaalin Citylle, sillä Pep Guardiolan joukkueen voittoputki jatkuu viikosta toiseen. Cityn edellinen pistemenetys on peräti 21 ottelun takaa joulukuulta.

Myös Unitedilla menee tällä hetkellä hyvin. Joulukuun alussa Ole Gunnar Solskjärin valmentama joukkue putosi Mestarien liigasta ja oli sarjataulukossa vasta yhdeksäs. Sen jälkeen tahti on ollut vakuuttavaa ja United kävi jopa Valioliigan kärjessä tammikuun lopussa. Nyt kuitenkin sen maalinteko on ainakin hetkellisesti tyrehtynyt, sillä takana on kolme peräkkäistä maalitonta tasapeliä.

Molemmilla joukkueilla on vielä paljon pelissä eurokentillä. Manchester City voitti avausottelunsa Mönchengladbachia vastaan 2-0, kun United kohtaa ensi torstaina Eurooppa-liigassa Milanin.