Glyn Kirk/ AFP

Jalkapallon EM-kisojen pudotuspelit

Keskiviikkona pelattiin jalkapallon EM-kisojen 2020/2021 alkulohkojen viimeiset ottelut ja 16 parasta joukkuetta jatkaa pudotuspeleihin. Tässä ovat neljännesfinaaleiden otteluparit.


la 26.6. klo 19: Wales – Tanska

Tanska nappasi ’Suomen lohkosta’ komeasti jatkopaikan, vaikka hävisikin Huuhkajille avausottelunsa. Nyt vastaan tulee taistelujoukkue Wales, ja Tanska lienee hienoinen suosikki tässä otteluparissa.


la 26.6. klo 22: Italia – Itävalta

Italia on ihastuttanut pelitavallaan ja maa on monen asiantuntijan suosikki jopa mestariksi. Itävalta voitti alkulohkossaan Ukrainan ja Pohjois-Makedonian ja eteni lohkokakkosena jatkoon.


su 27.6. klo 19: Hollanti – Tsekki

Hollanti eteni virheettömästi jatkoon C-lohkosta Memphis Depayn ja Gigi Wijnaldumin johdolla. Nyt vastus on kuitenkin vaikea, sillä Tsekki puolustaa hyvin ja voi yllättää vastahyökkäyksillään.


su 27.6. klo 22: Belgia – Portugali

Viikonlopun herkkupala pelataan Sevillassa. Belgialta odotetaan paljon, mutta nyt vastaan tulee hallitseva Euroopan mestari. Johdattaako Cristiano Ronaldo maaleillaan Portugalin 8 parhaan joukkoon vai viekö Kevin de Bruynen maagiset kosketukset Belgian puolivälieriin?


© TVmatsit.com – Jalkapalloa TV:ssä


ma 28.6. klo 19: Kroatia – Espanja

Espanjan peli loksahti kohdalleen lohkon päätösottelussa Slovakiaa vastaan, kun se nautiskeli 5-0-voiton Slovakiasta. Nyt vastaan tulee MM-kisojen hopeajoukkue, joka on hyvässä vireessä sekin. Luka Modric johdatti Kroatian upeaan voittoon Skotlannista, mutta lienee altavastaaja tässä kihelmöivässä ottelussa.


ma 28.6. klo 22: Ranska – Sveitsi

Ranska on vedonlyöntitoimistojen suurin suosikki Euroopan mestariksi. Hyökkäyskolmikko Mbappe-Griezmann-Benzema on kisojen vaarallisin ja Sveitsi saa puolustaa uhrautuvasti ja tiiviisti, mikäli se haluaa jatkoon tästä otteluparista.


ti 29.6. klo 19: Englanti – Saksa

”Jalkapallo-ottelu kestää 90 minuuttia ja lopulta Saksa voittaa.” Tuttu lausahdus Englannissa, sillä Saksa on ollut Englannille aina lähes mahdoton vastustaja. Esimerkiksi kotikisoissa vuonna 1996 Englannin taival päättyi traagisesti rangaistuspotkukilpailussa juuri Saksaa vastaan. Englannissa luotetaan kuitenkin nuoreen ja hyökkäävään joukkueeseen, ja kotiyleisön kannatus Wembleyllä voi siivittää Englannin yllätysvoittoon.


ti 29.6. klo 22: Ruotsi – Ukraina

Ruotsi on nostanut tasoaan kisojen aikana ja nousee tämän otteluparin suosikiksi. Huippulahjakas Aleksander Isak on ihastuttanut otteillaan, vaikka ei vielä olekaan onnistunut maalinteossa. Ukraina on juoksuvoimainen ja vahva joukkue, joten Ruotsi saa taistella tosissaan jatkopaikkansa puolesta.