Jatkopaikkoja tarjolla Mestarien liigassa

Mestarien liigassa on jännityksen viikot edessä, kun lohkovaihe pelataan päätökseen seuraavan kolmen viikon aikana. Jo tiistain otteluissa muutamalla joukkueella on mahdollisuudet varmistaa paikkansa kevään jatkokierroksille.

Katso tästä kertoimet illan Mestarien liigan otteluihin!

Paris St. Germain – RB Leipzig

’Kuoleman lohkossa’ Paris St. Germain ja Red Bull Leipzig kohtaavat Parc des Princesilla. Kolme viikkoa sitten Leipzig nappasi ehkä hieman yllättäen 2-1 kotivoiton PSG:tä vastaan, vaikka PSG johti peliä Angel Di Marian maalilla. Christopher Nkunkun ja Emil Forsbergin maalit käänsivät pelin kuitenkin saksalaisjoukkueelle. Tappio oli PSG:lle jo lohkovaiheen toinen, joten nyt miljoonaryhmällä on pakkovoiton paikka.

Sekä PSG että Leipzig kompuroivat viikonloppuna omissa sarjapeleissään. Kylian Mbappe teki kaksi maalia, mutta PSG hävisi silti Monacolle 2-3. Joukkue jatkaa toki edelleen Ranskan liigan kärjessä, mutta Tomas Tuchelin valmentama joukkue ei ole vakuuttanut viime peleissään. Leipzig sen sijaan jäi tasapeliin kotikentällä Eintracht Frankfurtia vastaan. Pistemenetyksestä huolimatta Leipzigia voi pitää jopa pienoisena suosikkina tiistain tärkeässä Mestarien liigan ottelussa.

© TVmatchen.nu – Jalkapallo på TV

Borussia Dortmund – Club Brugge

Toinen saksalaisjoukkue Borussia Dortmund voi varmistaa jatkopaikkansa tiistaina. Erling Braut Haaland on äitynyt jälleen uskomattomaan maalivireeseen, sillä nuori norjalainen teki peräti 4 maalia lauantain Bundesliigaottelussa. Haaland on tehnyt kuudessa viime ottelussaan ällistyttävät 10 maalia.

Belgialaisjoukkue voikin olla pelkkä vastaantulija tiistain ottelussa. Kolme viikkoa sitten Brugge hävisi Dortmundille kotikentällään 0-3, eikä belgialaisille anneta ennakkoarvioissa sanan sijaa tiistain kamppailussa

Rennes – Chelsea

Chelsealla on mahdollisuus Borussia Dortmundin tapaan varmistella jatkopaikkansa tiistai-iltana Rennesin vieraana. Chelsean maali on pysynyt puhtaana kolmessa aiemmassa lohkopelissä, joten Rennesillä on kova työ napata seurahistoriansa ensimmäinen voitto Mestareiden liigassa.

Lauantaina Chelsean maali pysyi koskemattomana myös Valioliigassa, kun Frank Lampardin miehistö haki 2-0-vierasvoiton pohjoisesta Newcastlen kotikentältä. Chelsea onkin vain kaksi pistettä Valioliigan kärkipaikasta ja alkukauden otteiden perusteella joukkueella on hyvät mahdollisuudet pysyä mukana sekä Valioliigan että Mestarien liigan mestaruustaisteluissa.

Kiovan Dynamo – Barcelona

Barcelona on lähes ennätysmäisessä ’kriisissä’. Viikonlopun La Liga -tappion lisäksi se menetti Gerard Piquen kuukausiksi polvivamman takia. Tiistaina Barca matkustaa Kiovaan ilman Lionel Messiä sekä Frankie De Jongia. Etenkin Messi oli vaisu viikonloppuna Atletico Madridia vastaan, joten päävalmentaja Ronald Koeman antaa tähtipelaajansa toipua rauhassa rankan maajoukkuerupeaman jälkeen.

Mestarien liigassa Barcelonan peli on kuitenkin kulkenut, sillä se on voittanut kaikki kolme lohko-otteluaan. Niinpä tiistaina rajusti varamiehiselle Barcelonalle riittää hyytävän kylmästä Kiovasta vähintään tasapeli jatkopaikkansa varmistamiseen.

G-lohko ei yllätyksiä tarjoile, sillä myös Juventus on menossa jatkopeleihin, jos se voittaa tiistaina omalla kotistadionillaan Unkarin mestarin Ferencvarosin. Cristiano Ronaldo on pelannut vain yhden lohkopelin tällä kaudella, ja portugalilainen haluaa varmasti lisätä johtoaan kaikkien aikojen parhaana maalintekijänä Mestarien liigassa. Ronaldolla on koossa 130 maalia, kun toisena olevalla Messillä on 118 osumaa.

Katso, mitä kaikkea urheilua tällä viikolla näet sekä tv-kanavilta että strimipalveluista.