Inter ja Real kohtaavat Mestarien liigan huippuottelussa

Neljä joukkuetta varmisti tiistain otteluissa paikkansa Mestarien liigan jatkopeleissä. Keskiviikkona Mönchengladbach, Manchester City ja Liverpool voivat liittyä jatkoonmenijöiden joukkoon.

Katso tästä kertoimet illan Mestarien liigan otteluihin!

Realilla paljon poissaoloja

Keskiviikon huippupeli pelataan San Sirolla. B-lohkon sarjataulukko näyttää yllättävältä, kun etukäteen suosikeiksi veikatut Inter ja Real Madrid ovat häntäpään joukkueet, ja Mönchengladbach sekä Shakhtar Donetsk majailevat kärkisijoilla. Lohkon ratkaisut pelataan vasta päätöskierroksilla, mutta varsinkin Interillä on tänään paljon pelissä Real Madridia vastaan.

Molemmilla joukkueilla on ollut tarpeeksi huolia loukkaantumisten ja koronakaranteenien kanssa viime viikkoina. Realilla tilanne on kuitenkin huolestuttavampi: näillä näkymin keskiviikon ottelusta puuttuvat Sergio Ramos, Federico Valverde, Gabriel Militao, Luka Jovic ja Karim Benzema. Lisäksi Casemiron pelaaminen varmistuu vasta ottelupäivänä. Zinedine Zidane saa kentälle toki maailmanluokan kentällisen, kun mm. Toni Kroos, Luka Modric, Eden Hazard ja Raphael Varane ovat kaikki pelikunnossa. Silti poissaoloja on paljon ja se näkyi myös viime viikonloun La Liga -ottelussa Villarrealia vastaan. Mariano Diaz teki kauden avausmaalinsa 1-1-tasapelissä, ja Diaz saanee avauspaikan myös Interiä vastaan keskiviikkona.

Interin pelaajista ovat varmuudella poissa Andreas Pinamonti, Marcelo  Brozovic ja Aleksander Kolarov. Siispä Antonio Conten luottopelaajat Romelu Lukaku, Lautaro Martinez ja Arturo Vidal ovat kaikki iskussa, joten Interillä paras hyökkäyskalusto kentällä Realia vastaan.

© TVmatchen.nu – Jalkapallo på TV

B-lohkon ainoa tappioton joukkue on Borussia Mönchengladbach, joka voi kotivoitolla ottaa massiivisen askeleen kohti kevään jatko-otteluita.  Gladbach pelasi ensimmäisen neljästä peräkkäisestä kotiottelustaan viime lauantaina, kun se jäi tasapeliin Augsburgia vastaan. Kolme viikkoa sitten saksalaisjoukkue murskasi Shakhtarin peräti 6-0, joten Gladbach jatkanee ennakkoarvioiden mukaan tappiotonta putkeaan Mestarien liigassa.

City ja Liverpool havittelevat jatkoon

Manchester Cityn viime viikon paras uutinen tuli kentän ulkopuolelta, kun Pep Guardiola teki jatkosopimuksen seuran kanssa. Guardiola ei ole tällä kaudella saanut Cityä vielä lentoon, kun se majailee edelleen Valioliigan sarjataulukossa keskivaiheilla. Launtaina City oli aseeton Tottenhamia vastaan, vaikka Guardiolan ryhmä piti palloa hallussaan suurimman osan ottelusta. Voitto Olympiakosista toisi Citylle jatkopaikan Mestarien liigassa ja vaikka kolme viikkoa sitten Manchester City voitti vastaavan ottelun 3-0, ei Kreikka ole helppo paikka vierasjoukkueille.

Myös Liverpoolilla on Cityn tavoin mahdollisuus varmistaa jatkopaikka Mestarien liigassa. Atalanta ei kuitenkaan lähde peruuttelemaan Anfieldilla, sillä italialaisjoukkue tunnetaan yltiöhyökkäävästä pelityylistä. Joukkueet kohtasivat kolme viikkoa sitten Bergamossa, jolloin Atalantan puolustus oli reikäjuustoa 0-5-tappiossa. Harva antaa Atalantalle mahdollisuuksia keskiviikon vierasottelussa.

Atalanta on kerännyt lohkovaiheessa neljä pistettä ja vaikka keskiviikkona lisäpisteitä ei kertyisi, on italialaisilla vielä hyvät mahdollisuudet taistella lohkon kakkospaikasta.