Champions League cover

Huima kärkikamppailu Valioliigassa -pysyykö Manchester United sarjakärjessä?

Sunnuntaina Valioliigassa pelataan kauden mielenkiintoisin kamppailu, kun kärkijoukkueet Liverpool ja Manchester United kohtaavat Anfieldillä. Manchester United on Valioliigan kärjessä ensimmistä kertaa sitten vuoden 2013, kun Sir Alex Ferguson vielä valmensi joukkuetta. Toisaalta Liverpool on hallitseva mestari ja se on hävinnyt vain yhden ottelun tämän vuoden puolella.

Historia ja aiemmat kohtaamiset

Luoteis-Englannin paikallispeli on yksi eurojalkapallon kiihkeimpiä derbyjä. Manchester United on voittanut joukkueiden välisistä kohtaamisista 88 ottelua, Liverpool 77, ja tasan on pelattu 67 kertaa.

Viimeiset 10 ottelua ovat olleet tasaisia: kuusi niistä on päättynyt pistejakoon, Liverpool on vienyt niistä kolme ja Manchester United yhden. Joukkueiden edellinen kamppailu oli lähes vuosi sitten 19. tammikuuta 2020, jonka Liverpool voitti maalein 2-0.

Molemmat joukkueet hyvässä vireessä

Liverpool ei ole viime viikkoina pystynyt samanlaiseen voittoputkeen kuin kauden alussa tai viime kaudella. Murskaavan 7-0-voiton jälkeen Crystal Palacesta ennen joulua se pelasi tasan West Bromwichin ja Newcastlen kanssa ja hävisi Southamptonille.

Ole Gunnar Solskjärin valmentama Manchester United pelasi joulun ajan puolestaan loistavasti. Marraskuun alun jälkeen se on pelannut peräti 11 peräkkäistä ottelua ilman tappiota

Näin katsot Liverpool – Manchester Unitein

Valioliigan kärkikamppailu pelataan Anfieldillä sunnuntaina 17. tammikuuta klo 18.30. Ottelu näkyy Viaplayssa, V Sport Jalkapallo -kanavalla sekä V Sport Ultra -kanavalla.

Katso kaikki Valioliigan otteluiden lähetysajat TVmatseista!

© TVmatchen.nu – Jalkapallo på TV