Euroopassa paluu liigafutikseen – katso tästä viikonlopun kuumat ottelut

Euroopassa palataan jälleen normaaliin futisarkeen, kun viikonloppuna pelataan jälleen eurosarjoja. Alla on listattu namupaloja Euroopan suursarjoista.

Atletico Madrid – Barcelona

Lauantai klo 22.00

Viikonlopun huippumatsi pelataan lauantai-iltana Espanjan pääkaupungissa. Atletico Madrid on viimeiset vuodet jäänyt Barcelonan varjoon La Ligassa, mutta tällä kaudella tilanne voi hyvinkin olla toinen. Diego Simeonen luotsaama Atletico on päästänyt 7 liigaottelussa vain kaksi maalia omaan verkkoonsa ja Atletico on ainoa joukkue vielä ilman tappiota La Ligassa. Lauantaina Simeonen joukkue on kuitenkin vaikeassa paikassa, sillä Atleticolta puuttuu ainakin 6 pelaajaa loukkaantumisten ja karanteenien takia. Atleticolta ovat sivussa mm. Luis Suarez, Hector Herrera ja Lucas Torreira.

Barcelonan kausi on ollut täynnä sekoilua niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Seuran presidentin eroaminen on eittämättä vaikuttanut tuloksiin eikä päävalmentaja Ronald Koemanilla ole helppoa. Edellisessä ottelussa Koeman jätti Lionel Messin vaihtopenkille, mutta lauantaina Koeman tarvitsee Messiä heti avausvihellyksestä. Nuori Ansu Fati on sivussa kuukauden päivät eikä Antoine Griezmann ole vielä äitynyt viime kauden vireeseen. Ensimmäistä kertaa vuosikausiin Barcelona lähtee Atleticoa vastaan altavastaajana.

Tottenham – Manchester City

Lauantai klo 19.30

Manchester Cityä ei kannata vielä laskea ulos Valioliigan mestaruustaistelusta, vaikka Pep Guardiolan luotsaama ryhmä on sarjataulukossa vasta kymmenentenä. Joukkue ei ole hävinnyt kahteen kuukauteen, ja City on voittanut tällä kaudella mm. Arsenalin ja pelannut tasan Liverpoolin kanssa. Lauantaina sillä on edessä kuitenkin mestaruustaistelua ajatellen tärkeä ottelu: jos se häviää Lontoossa, kärkijoukkueet voivat karata jo 10 pisteen päähän Citystä.

Tottenham on noussut hieman vaivihkaa Valioliigan kakkoseksi. Harry Kane ja Heong-min Son ovat kummatkin hurjassa maalivireessä, kun Tottenham on tehnyt 19 maalia 9 pelaamassaan ottelussa. Tottenhamin kolme seuraavaa liigaottelua ovat Manchester Cityä, Chelseaa sekä Arsenalia vastaan, joten reilun kolmen viikon päästä tiedetään, onko Jose Mourinhon ryhmästä mestaruusehdokkaaksi.

Liverpool – Leicester

Sunnuntai klo 21.15

Sunnuntain ottelu on kierroksen kärkipeli, sillä Leicester keikkuu Valioliigan ykkösenä yhden pisteen Liverpoolia edellä. Leicesterin kantavia voimia ovat tällä kaudella olleet Jamie Vardy, maalivahti Kasper Schmeichel, Youri Tielemans ja nuori Harvey Barnes. Vardylla on koossa jo 8 liigamaalia ja hän on kolmen ottelun maaliputkessa.

Liverpool voitti viime Valioliigakauden murskaavalla 18 pisteen erolla, ja se hävisi vain kolme ottelua koko kauden aikana. Alkanut kausi on ollut vaikeampaa Jurgen Kloppin ryhmälle ja nyt Kloppin ryhmästä puuttuu ainakin Mohamed Salah. Viime kaudella Liverpool voitti joukkueiden molemmat kohtaamiset, mutta puntit ovat tasoittuneet viime kaudesta.

Bayern München – Werder Bremen

Lauantai klo 16.30

Bundesliigassa päähuomio on Allianz Arenalla, kun Saksan paras joukkue saa vieraita Bremenistä. Bayernin voittoputki on nyt 10 ottelun pituinen, ja edellisessä liigaottelussa se voitti pahimman vihollisensa Borussia Dortmundin. Bayernin mestaruusjuna on siis aloittanut matkansa kohti kohti yhdeksättä peräkkäistä mestaruutta.

Werder Bremenillä ei ole tällä kaudella europelejä ’rasitteena’, vaan joukkue saa keskittyä rauhassa liigaotteluihin. Bremeniläisten kausi ei ole alkanut huonosti: se on hävinnyt vain yhden pelin ja takana on 4 peräkkäistä tasapeliä. Vieraiden muistissa on kuitenkin vuoden takainen matka Baijeriin, kun Werder Bremen sai selkäänsä 1-6. Robert Lewandowski on kovassa maalivireessä, joten samanlaiset lukemat voivat nytkin olla täysin mahdolliset.

Napoli – Milan

Sunnuntai 22.11. klo 21.45

Nuori Milanin joukkue on ehkä hieman yllättäen Serie A:n kärjessä. Joukkue joutui aloittamaan kautensa muita aiemmin, kun se osallistui Eurooppa-liigan karsintakierroksille. Hyvä vire on säilynyt, mutta muutamassa viime pelissä sen esitykset ovat olleet vaisumpia. Ensi sunnuntaina Milanin asetelmia heikentää päävalmentaja Stefano Piolin poissaolo koronatartunnan takia

Myös Napoli on aloittanut kautensa hyvin, sillä Gennaro Gattuson valmentama ryhmä on hävinnyt toistaiseksi vain yhden ottelun Serie A:ssa. Viime kaudella Milanin ja Napolin väliset pelit päättyivät kummatkin tasan, ja samaa tasaisuutta on luvassa nytkin. Milan luottaa Zlatan Ibrahimovicin kokemukseen, kun taas Napolin pelintekijä on Belgian maajoukkueessa uurastanut Dries Mertens.