Kuva: Unsplash

Eniten tienaavat naisurheilijat vuonna 2020

Forbes julkaisi aiemmin tänä vuonna maailman parhaiten tienaavat naisurheilijat vuonna 2020. Kymmenen parhaan listaa dominoivat tennispelaajat.

10. Alex Morgan

Laji: Jalkapallo
Tulot:
4,6 miljoonaa dollaria
Kansalaisuus: USA

USA:n maajoukkueen kuuluisin pelaaja on voittanut urallaan olympiakultaa sekä maailmanmestaruuden. Loppuvuoden 2020 Morgan on pelannut Englannin Superliigan Tottenhamissa. Suurin osa Morganin tienesteistä tulee massivisesta sopimuksesta Niken kansa.


9. Angelique Kerber

Laji: Tennis
Tulot:
5,3 miljoonaa dollaria
Kansalaisuus: Saksa

Saksalainen Kerber on voittanut urallaan Australian avoimet, Wimbledonin ja US Openin. Sponsorisopimuksia on mm. Adidasin, Porschen sekä Lavazzan kanssa.


8. Sofia Kenin

Laji: Tennis
Tulot:
5,8 miljoonaa dollaria
Kansalaisuus: USA

Sofia Kenin valloitti Australian avoimet vuonna 2020 vasta 22-vuotiaana. Hänestä tuli siten nuorin amerikkalainen Grand Slam -voittaja sitten Serrena Williamsin.


7. Elina Svitolina

Laji: Tennis
Tulot:
6,4 miljoonaa dollaria
Kansalaisuus: Ukraina

Svitolina ei ole vielä vuoden 2020 loppuun mennessä voittanut Grand Slam -turnausta, mutta on kaksi kertaa edennyt välieriin. Svitolinan sponsoreina ovat mm. Nike, Wilson ja Hublot.


6. Garbiñe Muguruza

Laji: Tennis
Tulot:
6,6 miljoonaa dollaria
Kansalaisuus: Espanja

Espanjalais-venezuelalainen Muguruza voitti Wimbledonbin tennisturnauksen vuonna 2017 ja oli Australian avointen finaalissa 2020. Sponsorilistalta löytyvät mm. Adidas, Beats ja Rolex.


5. Bianca Andreescu

Laji: Tennis
Tulot:
8,9 miljoonaa dollaria
Kansalaisuus: Kanada

Andreescusta tuli ensimmäinen kanadalainen Grand Slam -voittaja, kun hän oli US Openin paras vuonna 2019. Mestaruus toi tukun uusia sponsorisopimuksia mm. Niken, Gatoraden ja Rolexin kanssa.


4. Simona Halep

Laji: Tennis
Tulot:
10,9 miljoonaa dollaria
Kansalaisuus: Romania

Romanialainen Halep on ollut pariin otteeseen naisten ranking-listan ykkösenä, kun hän on voittanut Wimbledonissa ja Roland Garrosilla. Halepin kokonaisnasiot ovat lähes 40 miljoonaa dollaria.


3. Ashleigh Barty

Laji: Tennis
Tulot:
13,1 miljoonaa dollaria
Kansalaisuus: Australia

Barty sai arvokkaat sponsorisopimukset Filan ja Headin kanssa, kun hän voitti Ranskan avoimet 2019. Muita yhteistyökumppaneita ovat mm. Rado, Jaguar, Vegemite, Banana Boat sekä Esmi. Kesäkuussa 2019 Bartysta tuli ensimmäinen australialainen naisten ranking-ykkönen sitten 1976.


2. Serena Williams

Laji: Tennis
Tulot:
36 miljoonaa dollaria
Kansalaisuus: USA

Williams on voittanut tennisurallaan kaiken mahdollisen, ja 39-vuotiaan ura näyttää jatkuvan vielä ainakin vuodella. Lukuisten sponsorisopimusten lisäksi Williamsilla on yli 40 miljoonaa seuraajaa sosiaalisessa mediassa.


1. Naomi Osaka

Laji: Tennis
Tulot: 37,4 miljoonaa dollaria
Kansalaisuus: Japani

Tennispelaajista vain Roger Federerillä on suuremmat sponsoritulot kuin Osakalla, joka on voittanut urallaan sekä Australian avoimet että US Openin. Osakan seuraava iso tavoite on voittaa olympiakultaa Tokion kotikisoissa.

Lähde: Forbes