El Clasico: Real Madrid – Barcelona

El Clasico on kahden suuren espanjalaisseuran, Real Madridin ja Barcelonan, kohtaaminen. Vaikka kyseessä ei ole paikallisottelu, on tunnelma loistava, kun Katalonian ylpeys pelaa maan pääkaupungin suurseuraa vastaan.

Koska pelataan seuraava El Clasico?

Seuraava El Clasico pelataan sunnuntaina 20.3. klo 22.00 Santiago Bernabeulla, Real Madridin kotikentällä.

Real Madrid on karannut jo 10 pisteen johtoon La Ligassa, kun sarjakierroksia on jäljellä kymmenen. Barcelona on Barcelona on sarjassa kolmantena viisi pistettä yllätysjoukkue Sevillaa perässä.

Real Madrid on edelleen mukana Mestarien liigassa, kun se pudotti PSG:n jatkosta. Myös Barcelona jatkaa europelejään, kun joukkue selvitti tiensä Eurooppa-liigan puolivälieriin.

Kotijoukkue Real Madrid nähdään sunnuntaina harvinaisessa mustassa peliasussa. Real Madrid haluaa juhlistaa asullaan seuran 120-vuotista historiaa.

El Clasicon historiatilastot

Real Madrid ja Barcelona kohtasivat ensimmäisen kerran 13. toukokuuta 1902. Ottelu oli epävirallinen Copa de la Coronacion -turnaus ja Barcelona voitti 3-1.

Termiä El Clasico oli yleisesti käytössä, kun La Ligan kaksi kärkijoukkuetta kohtasivat toisensa tärkeässä mestaruustaistelussa. Samoin El Clasico on tuttu termi Etelä-Amerikasta, kun esimerkiksi Meksiko ja Argentiina pelaavat vastakkain. Vuosien saatossa nimi El Clasico muotoutui Espanjassa kahden suurimman kaupungin joukkueiden välisen ottelun nimeksi.

Barcelona ja Real Madrid kohtaavat toisensa vähintään kaksi kertaa kauden aikana, mutta La Liga -pelien lisäksi joukkueet saatetaan arpoa vastakkain Copa del Reyssä tai Mestarien liigassa.

El Clasico on pelattu 248 kertaa, joista 183 ottelua La Ligassa. Voitot ovat Real Madridillr 100-96.

Eniten pelejä El Clasicossa

Real Madridin legenda Sergio Ramos ja Barcelonan Lionel Messi ovat pelanneet eniten El Clasico -pelejä. Molemmat ovat juosseet El Clasicossa kentälle 45 kertaa.

Manuel Sanchis, Francisco Gento, Sergio Busquets ja Xavi pääsivät nauttimaan El Clasicon tunnelmasta 42 kertaa.

Eniten maaleja El Clasicossa

Ei liene yllätys, että El Clasicon maalipörssin kärjessä on Lionel Messi. Hän on tehnyt Real Madridia vastaan 26 maalia. Toiseksi eniten maaleja on Cristiano Ronaldolla, joka teki Real Madridin paidassa 18 maalia, yhtä paljon kuin Alfredo Di Stefano.

Suurimmat El Clasico -voitot

Suurin voitto El Clasicossa saatiin kesäkuussa 1943, kun joukkueet kohtasivat Copa del Reyssa. Real Madrid voitti pelin peräti 11-1. Myös La Ligassa Real Madridilla on suurin voitto, kun se voitti Barcelonan maalein 8-2 helmikuussa 1935. Lähihistorian suurin voitto on Barcelonan nimissä, kun se murskasi Realin 5-0 marraskuussa 2010.

Katso tästä kaikki La Ligan tv-lähetykset!