El Clasico: Real Madrid – Barcelona

El Clasico on kahden suuren espanjalaisseuran, Real Madridin ja Barcelonan, kohtaaminen. Vaikka kyseessä ei ole paikallisottelu, on tunnelma loistava, kun Katalonian ylpeys pelaa maan pääkaupungin suurseuraa vastaan.

Koska pelataan seuraava El Clasico?

Seuraava El Clasico pelataan lauantaina 10.4. klo 22.00 Santiago Bernabeulla, Real Madridin kotikentällä.

Barcelona on kaksi pistettä edellä Real Madridia La Ligan sarjataulukossa. Molemmat jahtaavat Atletico Madridia, joka johtaa sarjaa yhden pisteen erolla Barcelonaan. Lauantain ottelu on siis todella tärkeä, ja tappio El Clasicossa saattaa pudottaa toisen joukkueen mestaruustaistelusta.

Molemmat joukkueet ovat edelleen mukana Mestarien liigassa. Espanjan jalkapalloliitto onkin saanut kritiikkiä El Clasicon ajankohdasta, sillä se pelataan Mestarien liigan puolivälieräotteluiden välissä.

El Clasicon historiatilastot

Real Madrid ja Barcelona kohtasivat ensimmäisen kerran 13. toukokuuta 1902. Ottelu oli epävirallinen Copa de la Coronacion -turnaus ja Barcelona voitti 3-1.

Termiä El Clasico oli yleisesti käytössä, kun La Ligan kaksi kärkijoukkuetta kohtasivat toisensa tärkeässä mestaruustaistelussa. Samoin El Clasico on tuttu termi Etelä-Amerikasta, kun esimerkiksi Meksiko ja Argentiina pelaavat vastakkain. Vuosien saatossa nimi El Clasico muotoutui Espanjassa kahden suurimman kaupungin joukkueiden välisen ottelun nimeksi.

Barcelona ja Real Madrid kohtaavat toisensa vähintään kaksi kertaa kauden aikana, mutta La Liga -pelien lisäksi joukkueet saatetaan arpoa vastakkain Copa del Reyssä tai Mestarien liigassa.

El Clasico on pelattu 244 kertaa, joista 181 ottelua La Ligassa. Tilastot ovat tasan: kummallakin joukkueella on 96 voittoa.

Eniten pelejä El Clasicossa

Real Madridin puolustaja Sergio Ramos on pelannnut eniten El Clasico -pelejä, kun hän on taistellut verivihollista vastaan 44 ottelussa. Lionel Messillä on koossa 43 ottelua.

Manuel Sanchis, Francisco Gento ja Xavi pääsivät nauttimaan El Clasicon tunnelmasta 42 kertaa.

Eniten maaleja El Clasicossa

Ei liene yllätys, etä El Clasicon maalipörssin kärjessä on Lionel Messi. Hän on tehnyt Real Madridia vastaan 26 maalia. Toiseksi eniten maaleja on Cristiano Ronaldolla, joka teki Real Madridin paidassa 18 maalia, yhtä paljon kuin Alfredo Di Stefano.

Suurimmat El Clasico -voitot

Suurin voitto El Clasicossa saatiin kesäkuussa 1943, kun joukkueet kohtasivat Copa del Reyssa. Real Madrid voitti pelin peräti 11-1. Myös La Ligassa Real Madridilla on suurin voitto, kun se voitti Barcelonan maalein 8-2 helmikuussa 1935. Lähihistorian suurin voitto on Barcelonan nimissä, kun se murskasi Realin 5-0 marraskuussa 2010.

Katso tästä kaikki La Ligan tv-lähetykset!