(Photo by Tobias SCHWARZ / AFP)

Derby Berliinissä – viimeinkin!

Lontoo, Madrid ja niin, jopa Hampuri ovat tunnettuja jalkapallon derby-peleistään. Mutta harvemmin Berliinillä on ollut tämä kunnia. Ehkä pääosin historiallista syistä kun kaupunki oli jaettuna kahteen osaan, Itä-Berliiniin ja Länsi-Berliiniin. Union Berlin on nyt noussut tuhkasta ja Itä-Berliini on täten valmis kohtaamaan läntiset naapurinsa Hertha Berlin-joukkueen.

Kaikkia Bundesliga-otteluita voi katsella Viaplay-sivustolla!


Hertha Berliinin länsitiimi

Hertha Berlin jonka kotiaareena on legendaarinen olympiastadion. Vaikka tämä derby on melko uusi, niin joukkueet ovat olleet useita vuosia Saksan jalkapallon huipulla, tämä peli on mielenkiintoinen ja jännittävä joska saman kaupungin joukkueet kohtaavat. Vaikka ottelussa ei ole katsojia, luulen, että kotoa katselevat ihmiset voivat silti tuntea jännitteen kahden joukkueen välillä.

Hertha Berlin on vain yhden pisteen edellä verrattuna kilpailijoihinsa ja heidän on puolustettava kärkipaikkansa, ei pelkästään tässä pelissä, vaan myös tulevina sesonkina. Tämä tarkoittaa, että aina kun nämä kaksi joukkueet kohtaavat, ottelut ovat todella mielenkiintoisia ja koska joukkueet ovat yhtä vahvat, pelit saavat ylimääräistä jännitystä.

Union Berlin itäinen joukkue

Union Berlin joukkueen kotiareena jolla on erittäin pitkä ja erittäin saksalainen nimi: Stadion An der Alten Försterei.sijaitsee sijaitsee syvällä puistossa aikaisemmassa Itä-Berliinissä. Joukkue on ollut olemassa jo kauan, mutta nyt on vihdoin saavuttanut ensimmäisen Bundesligan. Joukkue ylennettiin vuonna 2018 ja he ovat valmiita kohtaamaan joukkueen Union Berlin derbyssä koti-areenallaan. Union Berlin tunnetaan punk-faneistaan ja heidän vasemmistolaisista kannattajistaan yleensä. He ovat myös ylpeitä nöyryydestään.

Tänä vuonna he pääsevät Bundesliigaan numerolla 11, vaikka ovatkin vain yhden pisteen 12. sijasta. Union Berlinillä on melko vahva joukkue tällä kaudella keskikenttäpelaaja Felix Krooksen, Toni Kroosin pikkuveljen, ruotsalaisen hyökkääjän Sebastian Anderssonin ja tietysti puolustuksen legendaarisen Neven Suboticin kanssa. Union Berlin on kilpailukykyinen joukkue, ja on mielenkiintoista nähdä miten he pärjäävät kun kohtaavat kilpailijansa.