Atletico suosikki kotikentällään – yllättääkö Tanskan ylpeys?

Mestarien liigassa pelataan tiuhaan tahtiin, kun koko lohkovaihe pyritään saamaan läpi kahdeksan viikon aikana. Jalkapallofanille tiuha pelitahti tietää myöhäisiä iltoja tiistaisin ja keskiviikkoisin. Tämän viikon huippuottelu pelataan keskiviikkona Juventuksen ja Barcelonan välillä, mutta tiistai-ilta tarjoaa myös mukavaa naposteltavaa.

Katso tästä kertoimet illan Mestarien liigan otteluihin!

Atletico Madrid – Salzburg

Harva osasi odottaa Atletico Madridin täydellistä sulamista avauskierroksen pelissä Bayern Müncheniä vastaan. Vaikka vastassa oli hallitseva mestari ja yksi Euroopan parhaista, oli Diego Simeonen joukkueen peli yllättävän aneemista ja saamatonta.

Avauskierroksen tappion myöstä Atletico on pakkovoiton edessä omalla kotistadionillaan Itävallan mestaria vastaan. Red Bull Salzburg ei ole mikään heppoinen vastus, sillä se on selvittänyt tämän kauden kaikki 10 otteluaan ilman yhtään tappiota. Mestarien liigan avauskierroksella se tosin jäi – ehkä hieman yllättäen – tasapeliin Lokomotiv Moskovaa vastaan.

Viime kaudella 24 liigamaalia paukuttanut Patson Daka on aloittanut tämänkin kauden uskomattoman tehokkaasti. 22-vuotias zambialainen on tykittänyt peräti 6 maalia viidessä pelaamassaan ottelussa. Atleticon puolustus on kuitenkin ollut alkukaudella huipputiivis – lukuun ottamatta Bayern München -peliä – sillä se on päästänyt La Ligassa vain yhden maalin viidessä pelaamassaan ottelussa.

Lokomotiv Moskova- Bayern München

Hallitseva mestari oli murskaavan ylivoimainen viikko sitten kotikentällään Atletico Madridia vastaan. Säväyttävä 4–0-voitto oli alkuminuuteista lähtien saksalaisjoukkueen ylivoimaa, ja tällä kertaa joukkueen ei tarvinnut tukeutua Robert Lewandowskin maaleihin.

Viime viikonloppuna Euroopan kovin maalintekijä oli jälleen maalivireessä, kun Bayern murskasi Eintracht Frankfurtin tylysti 5-0 Lewandowskin hattutempun ryydittämänä. On siis päivänselvää, että Moskovassa Bayern on suursuosikki, mutta murskalukemia Moskovassa tuskin nähdään.

Lokomotiv selviytyi suoraan Mestarien liigan lohkovaiheeseen, kun se sijoittui viime kauden Venäjän liigassa kakkoseksi. Nyt sen on neljäntenä kuusi pistettä paikallisvastustaja Spartakia perässä.

Mestarien liigan avauskierroksella Lokomotiv taisteli hienon tasapelin Salzburgissa. Vaikka se hävisi viime viikonloppuna liigapelinsä, on joukkue hyvässä vireessä ja taistelee tälläkin kaudella maansa mestaruudesta. Viime kauden maalitykin Aleksei Miranchukin lähtö Atalantaan oli kova isku Marko Nikolicin valmentamalle ryhmälle. Vastuu maalinteosta on nyt pitkälti 32-vuotiaan Ederin ja Celta Vigossa viime kaudella piipahtaneen Fedor Smolovin varassa.

Mönchengladbach – Real Madrid

Real Madrid matkustaa Saksaan El Clasicon valtiaana. Federico Valverden, Sergio Ramosin ja Luka Modricin maalit johdattivat Ralin 3-1-voittoon Barcelonasta, ja joukkueen puolustuspeli oli etenkin toisella jaksolla loisteliasta.

Mestarien liigassa Realilla ei ole varaa toiseen lipsahdukseen. Zinedine Zidane otti syyt niskoilleen käsittämättömästä kotitappiosta Shakhtaria vastaan, ja joukkueen on parannettava peliä huomattavasti viikon takaisesta, sillä Mönchengladbach on kova luu kotikentällään.

Saksalaisjoukkue oli yltää superyllätykseen San Sirolla, kun Inter pystyi vasta viimeisellä minuutilla nappaamaan tasapelin lohkon avausottelussa.

Mönchengladbachin pelit ovat olleet alkukaudella hyvin hyökkäysvoittoisia, sillä se on tehnyt vähintään yhden maalin jokaisessa liigapelissään. Avauskierroksen Dortmund-tappion jälkeen se on niittänyt viisi peräkkäistä peliä ilman tappiota ja erityisesti 28-vuotias Jonas Hofmann on kovassa maalivireessä. Toinen peräkkäinen tappio Realille upottaisi espanjalaisjoukkueen syvään kuoppaan, varsinkin kun sen pitää kohdata italialaisjätti Inter myöhemmin syksyllä kahteen otteeseen.

Liverpool – FC Midtjylland

Tanskalaisseurandebyytti viikko sitten Mestarien liigan lohkovaiheessa oli murheellinen. Atalanta höykytti Midtjyllandia peräti 4–0, ja kotitappio oli luonnollisesti suuri pettymys tanskalaisille. Meno ei helpotu toisella kierroksella, kun se matkaa typötyhjälle Anfieldille.

Celta Vigosta hankittu Tanskan maajoukkuepelaaja Pione Sisto on Midtjyllandin vaarallisimpia pelaajia ja 25-vuotias hyökkääjä teki viikonloppuna tärkeän maalin 3–2-voitossa Bröndbyä vastaan. Liverpool on kuinkin eri tason vastustaja kuin Tanskan Superliigan joukkueet, joten nyt maalit ovat varmasti tiukassa.

Jurgen Klopp löysi Virgil van Dijkin korvaajaksi puolustuksen keskustaan Fabinhon, joka oli aiheuttaa rangaistuspotkun myöhäisellä taklauksellaan viikonloppuna Sheffield Unitedia vastaan. Kloppin ryhmä on toipunut hyvin murskatappiostaan Aston Villaa vastaan, ja nyt sillä on hyvä mahdollisuus ottaa toinen peräkkäinen voitto D-lohkossa selkeästi heikompaa tanskalaisryhmää vastaan.

Marseille – Manchester City

Pep Guardiolan valmennustaidot ovat kovassa puntarissa, kun Manchester Cityn peli on edelleen nihkeää ja tuloksetonta. Joukkue on Valioliigassa vasta 13. sijalla, mikä on häpeällisen huono sijoitus Guardiolan tähtisikermälle. Mestarien liigan avauskierroksella se sentään tyylitteli komean voiton Portosta, mutta nyt vastassa on Andre Villas-Boasin Marseille.

Välimeren rannikolla sijaitseva stadion ei ole helppo paikka vierasjoukkueille. Marseille on hyvässä vireessä eikä sen tähtipelaaja Dimitr Payet ole edes vielä löytänyt huippuvirettään. Vaikka Marseille haki viikonloppuna 5 000 katsojan edessä vierasvoiton Lorientista, on se Mestarien liigassa jo nyt paineiden alla. Toinen peräkkäinen tappio veisi sen kauemmaksi jatkopeleistä, joten kotijoukkue laittaa kaiken peliin tiistai-illan kamppailussa.

Tiistain Mestarien liigan ottelut:

klo 19.55 Lokomotiv Moskova – Bayern München

klo 19.55   Shakhtar Donetsk – Inter

klo 22.00   Atletico Madrid – Salzburg

klo 22.00 Mönchengladbach – Real Madrid

klo 22.00 Porto – Olympiakos

klo 22.00 Marseille – Manchester City

klo 22.00 Liverpool – Midtjylland

klo 22.00 Atalanta – Ajax