Yhdeksän ennustusta NBA-kaudesta

Keskiviikkona 18. lokakuuta kello 03:00 Cleveland Cavaliers – Boston Celtics

Maksullinen HD-striimi: NBA League Pass -> Lue lisää
Ilmainen striimi: Betsafe – > Lue lisää

 

Huippukiinnostava NBA-kausi starttaa ensi yönä! Kurkistimme toimistolta löytyneeseen kristallipalloon ja teimme yhdeksän ennustusta tulevasta kaudesta. Kuka on MVP? Kenen naama päätyy meemiin?

1. Kaksi Bullsin pelaajaa taistelee henkilökohtaisista palkinnoista

Bulls on ollut asiantuntijoiden papereissa lähes yksimielinen valinta NBA:n huonoimmaksi joukkueeksi. Washington Postin mukaan Chicagossa ei ole yhtään liigan top-100 pelaajaa, mikä kertoo paljon joukkueen laadusta. Tästä huolimatta kaksi härkää taistelee tulevalla kaudella NBA:n henkilökohtaisista palkinnoista.

Toinen pelaajista on tietenkin Lauri ”The Finnisher” Markkanen. HoNsU-kasvatti saa todella paljon vastuuta koko kauden ajan, riippumatta siitä kulkeeko peli vai ei – chicagolaisilla ei ole mikään kiire menestyä vielä hetkeen.

Bullsin taktiikka perustuu tulevalla sesongilla myös entistä enemmän kolmen pisteen heittoihin, mikä sopii heittovoimaiselle Markkaselle kuin juusto kinkun päälle. Suomalaisella on siis oiva mahdollisuus taistella Vuoden tulokkaan palkinnosta, vaikka esim. Betsafe (kerroin 21) tai Veikkaus (kerroin 18) ei Markkasta suurimpien suosikkien joukkoon laskekaan.

Toinen suuren yleisön tietoisuuteen nouseva Bulls-peluri on Justin Holiday, jolla on mahdollisuus eniten kehittyneimmän pelaajan (Most Improved Player) pystiin. Urallaan vain 13 NBA-ottelua aloittanut entinen Unkarin liigan mestari oli harjoituskaudella illasta toiseen joukkueensa varmin pisteiden tekijä.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=24&v=GbXxcE45tEw

Holiday oli harjoituskauden ottelussa Clevelandia vastaan ilmiliekeissä.

 

Holiday voi alkukaudesta hyvinkin kuluttaa sukkaa jopa 20 pisteen keskiarvolla. Kun Zach Lavine palaa sairasosastolta, Holidayn vastuu vähentynee aavistuksen. Silti jättimäinen parannus viime kauden 7,7:n pisteen keskiarvoon on todennäköinen.

2. Franky Smokes saa enemmän lempinimiä kuin Knicks voittoja

Tämä on oikeastaan aika helppo yhtälö: Uusi takamies (Frank Ntilikina), jolla on vaikea nimi + New Yorkin median kekseliäs otsikkomankeli + umpisurkea Knicks.

Toki noin 30 lempinimeä kaudessa on French Sinatrallekin jo aikamoinen saavutus, mutta hyvään alkuun on jo päästy.

3. Liigassa nähdään ennätysmäärä ”loukkaantumisia”

NBA kehitti kauden alla uuden säännön, joka kieltää tietyin ehdoin tähtipelaajien lepuuttamisen sakkojen uhalla. Esimerkiksi viime kauden ottelussa San Antonio Spursia vastaan Golden State Warriors päätti lepuuttaa kaikkia tähtiään, eikä tätä katseltu liigan toimistolla hyvällä.

Normaali luonnonlaki on kuitenkin se, että kun uusi sääntö kehittään, seuraava askel on keksiä tapa kiertää se. Älkää siis yllättykö, kun tällä kaudella jokainen tähtipelaaja kärsii kerran jos toisenkin pienistä ”nivusvammoista” ja ”selkäkrampeista”.

4. Lob City on jälleen liigan viihdyttävin joukkue

Los Angeles Clippers oli pitkään NBA:n yksi hauskimmista joukkueista, mutta viime kauden aikana ilo näytti kadonneen Doc Riversin miehistön otteista. Point God Chris Paulin siirto Houstoniin teki Clippersistä heikomman, mutta myös vapautuneemman ryhmän.

https://www.youtube.com/watch?v=HOYbem4W_0w

Parasta tottua tällaiseen touhuun Clippersin peleissä.

 

Jo harjoituskaudella näytti, että joukkueella oli kentällä hauskempaa kuin aikoihin. Syöttövelho Miloš Teodosić on sellainen taitelija, että viihdearvo on taattu illasta toiseen. Huhut Lob Cityn kuolemasta ovat vahvasti liioiteltuja.

5. Mike Malone on vuoden valmentaja

Denver Nuggetsin käskijä Mike Malone ei kuulu suosikkien Vuoden valmentaja -arviossa, mutta selvä reitti pystiin on nähtävissä. Toisin kuin moni muu suunnilleen samantasoinen joukkue, Denver ei pursua mainoksista tuttuja supertähtiä.

Nuggets sai toki kesällä riveihinsä Paul Millsapin, mutta hänkään ei kuulu liigan kansikuvapoikiin. Näin ollen valmentaja Malone saanee kunnian edelliskausia paremmasta menestyksestä pelaajien sijaan.

6. Kawhi Leonard voittaa MVP-palkinnon

Tämä on kaikkea muuta kuin rohkea ennustus, mutta Kawhi Leonard vaikuttaa kerta kaikkiaan optimaaliselta ehdokkaalta liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Toisin kuin lähes kaikkia muita huippuja, Leonardia ei ole siunattu tähtistatuksen joukkuekaverilla. Näin ollen kukaan pelitoveri ei jaa ääniä Leonardin kanssa MVP-kisassa, jos Spurs porskuttaa jälleen kerran 60 voiton kauteen.

Pienen varjon tälle ennustukselle heittää Leonardin reisivamma, mikä estänee laiturin pelaamisen ainakin ensimmäisessä ottelussa Minnesotaa vastaan.

Alkukauden poissaolo voi kuitenkin kääntyä Leonardin eduksi MVP-jahdissa – jos Spurs kompuroi pahasti ilman kultakimpalettaan, äänestäjät näkevät kuinka arvokas ”The Claw” joukkueelleen todella on.

Jo viime kaudella Leonard oli MVP-äänestyksen kolmas, eikä 26-vuotiaan pelimiehen kehityskäyrä pitäisi mennä ainakaan alaspäin.

7. Grumpy JR Smith päätyy meemiksi

LeBron James junaili kauden alla bestiksensä Dwyane Waden Clevalandiin eikä aikaakaan, kun hyytynyt Heat-legenda nappasi paikan avausviisikosta. Tämä ei miellyttänyt penkille pudotettua JR Smithiä, joka ilmoitti olevansa turhautunut päätöksestä.

Smith on ollut koko NBA-uransa ajan melkoinen otsikkomagneetti, eikä tämä kausi ole poikkeus. On väistämätöntä, että yksi areenoiden kymmenistä kameroista bongaa kuviin penkillä mököttävän JRn ja uusi meemi on valmis.

8. Ykkösvaraus Markelle Fultzin kaudesta tulee tuskien taival

Markelle Fultzista tulee vielä jokin päivä loistava NBA-pelaaja. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että tulokaskaudesta kirkkaissa valoissa tulee tuskainen. 76ersin takamies kärsii olkapäävammasta, mikä sai Fultzin muuttamaan vapaaheittotyyliänsä harjoituskaudella. Oheisesta videosta jokainen voi nähdä, ettei jälki ollut kaunista.

https://www.youtube.com/embed/vJ1wo3rzf14

Jopa Shaq heitti vapaaheittoja kauniimmin kuin Fultz harjoistuskaudella.

 

Washingtonin yliopiston tuotos ei ollut NCAA-peleissäkään kummoinen vapaaheittäjä. Fultzia puolustettaneen siis korin alla poikkeuksellisen kovaa, eikä yksikään kori tule helpolla.

Fultz ei myöskään onnistunut preseasonilla raivaamaan paikkaansa avausviisikkoon vaan joutuu aloittamaan kauden keskikertaisen Jerryd Baylessin varamiehenä. Fultz on tulevaisuus, mutta tulevaisuus ei ole nyt.

9. Warriors voittaa 70 ottelua

Jos etsit Googlesta hakusanoilla ”epäreilut jaot” sinut pitäisi ohjata suoraan Golden State Warriorsin kotisivuille. GSW kärsi viime kaudella 17 pudotuspeleissä vain yhden tappion ja on vahvistunut entisestään kesällä.

Omri Casspi, Nick Young ja Chicagosta reilulla kolmella miljoonalla taalalla ryöstetty rookie Jordan Bell tuovat penkille entisestään syvyyttä. Warriorsilla olisi kaikki mahdollisuudet rikkoa oma absurdi 73 runkosarjavoiton ennätyksensä, mutta todennäköisesti ryhmällä ei ole intoa jyrätä runkosarjaa ihan nasta laudassa.

Lue lisää 

 

TVmatsit.com on Suomen suositun TV-urheilun opas.