”Venäjän Google” esittää kaikki NHL-pelit maksutta

Alexander Ovechin vieraili elokuussa Kiinassa NHL:n lähettiläänä. 

 

Venäjällä asuville jääkiekon ystäville koittaa pian mukavat ajat, kun hakukonejätti Yandex aloittaa ilmaiset live streamit NHL-otteluista lokakuussa. NHL ja Yandex, jota pidetään Venäjän Googlena, kertoivat uudesta monivuotisesta televisiointisopimuksesta myöhään keskiviikkona.  

Aiemmin NHL-otteluita on voinut seurata Venäjällä maksullisen Eurosportin välityksellä. Vanhaan sopimukseen sisältyi vain 15 ottelua per viikko, mutta Yandex lupaa kolminkertaistaa esitettävien pelien määrän. NHL:n varatoimitusjohtava David Properin mukaan Yandex oli houkuttelevin sopimuskumppani, koska se tarjoaa parhaan väylän markkinoida liigaa Venäjällä. Venäjäksi selostettujen otteluiden lisäksi Yandex tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa Alexander Ovechinin, Nikita Kucherovin ja Jevgeni Malkinin kaltaisten venäläisten NHL-pelaajien elämään kaukalon ulkopuolella.  

Tuore Yandex-sopimus on jatkoa NHL:n pyrkimyksille tehdä tuotettaan tutuksi Pohjois-Amerikan ulkopuolella. Viime kaudella lanseerasi European Game of the Weekin, jonka varhaisen alkamisajan tavoitteena oli palvella eurooppalaisia tv-katsojia. Myös Helsingissä nähty Global Series saa jatkoa, kun Chicago Blackhawks ja Philadelphia Flyers kohtaavat Prahassa ja Buffalo Sabres sekä Tampa Bay Lightning Tukholmassa. NHL:n kiinnostuksen kohteena on myös yhä enemmän Kiina, jossa Alexander Ovetskin vieraili elokuussa sarjan lähettiläänä.

Suomessa NHL:n tv-oikeudet omistaa kauden 2020-21 loppuun asti Nordic Entertainment group, jonka kanavia ovat Viasat, Viplay ja Viafree. Viaplay esittää kaikki NHL-pelit kaudella 2019-20, joka alkaa 3. lokakuuta 2019.