Winnipeg Jets – Vegas Golden Knights tänään prime timessä!

Winnipeg Jets - Vegas Golden Knights sunnuntai 20.5.2018

Sunnuntai 20.5. klo 22:00 Winnipeg Jets – Vegas Golden Knights

Ottelun esittävät:
• TV & suoratoisto: Viasat ja Viaplay → Tilaa täältä

NHL:n laajennusjoukkue Vegas Golden Knights otti lauantaiaamuna harppauksen kohti Stanley Cupin finaaleita voittamalla Winnipeg Jetsin maalein 3-2. Voiton myötä Golden Knights siirtyi paras seitsemästä ottelusarjassa 3-1 johtoon, mikä tarkoittaa sitä, että Jets pelaa tästä eteenpäin jokaisen ottelun veitsi kurkulla.

Sunnuntaina Golden Knights pääsee syöttämään ensimmäisestä ottelupallosta suomalaiskatsojan kannalta otolliseen aikaan, sillä Lännen konfrenssin viides finaali alkaa jo kello 22:00. Viasat jääkiekko HD ja Viaplay esittävän Winnipegin Bll MTS Placessa pelaavan ottelun suorana. NHL-ottelun alkulämmittelyksi voi katsoa ensimmäisen Ruotsin ja Sveitsin kohtaamisesta jääkiekon MM-kisojen finaalissa.

Vedonlyöntiyhtiöiden arvioissa Golden Knights lähtee altavastaajana sunnuntaina otteluun siitä huolimatta, että kotiedulla ei ole ollut suurta merkitystä tämän kevään pudotuspeleissä. Ennen sunnuntain matsia kotijoukkue on poistunut kaukalosta voittajana 37 kertaa ja vierailija peräti 40 kertaa. Playoffien toisella kierroksellä Winnipeg otti neljästä Nashville-sarjan voitostaan vain yhden kotijäällään. Samaan aikaan Golden Knightsilla on kaikista joukkueista pudotuspelien paras kotisaldo voitoin 8-1. NordicBet tarjoaa Vegasin vierasvoitolle 2.95 kertoimen Winnipegin saadessa 2.17 kotikertoimen.

Jetsin Patrik Laine on ottelussa heti joukkuetoveri Mark Scheifelen jälkeen todennäköisin maalintekijä 2.65 kertoimella. Suomalainen on päässyt pöllyttämään Vegasin verkkoa pudotuspeleissä kahdesti ylivoimalla. Tasakentällisin Laine ei ole rekisteröinyt pisteitä. NordicBetin kertoimista ja vedonlyönnistä voi lukea lisää tästä.

 

Mihin ottelu ratkeaa

Tilastollisesti ensimmäisen maalin merkitys vaikuttaa olevan suuri. Sekä Golden Knightsin että Jets ovat voittaneet kahdeksan ja hävinneet vain yhden tehtyään ensimmäisen maalin playoff-ottelussa. Kolme kertaa putkeen Winnipegin lyönyt Vegas on tehnyt kaikissa voittamissaan peleissä avausosuman.

Toisaalta Golden Knightsilla näyttää olevan myös kyky tukahduttaan Jetsin momentumi. Kolmessa edellisessä pelissä LVK on siirtynyt uudestaan johtoon vain korkeintaan kahden vaihdon kuluessa Winnipegin tasoitusosumasta. Todennäköisesti vierasjoukkue tarvitsee jälleen huippupelin Marc-Andre Fleuryltä. Winnipeg on vienyt sarjan jokaisessa ottelussa laukaukset keskimäärin viiden kudin marginaalilla, mutta Fleury on päästänyt voitto-otteluissa vain 1.67 kiekkoa selkänsä taakse .951 torjuntaprosentilla.

 

Lue lisää