Voitto Liechtensteinista ja lomalle

Teemu Pukki iski lauantaina kaksi maalia Bosnian verkkoon. 

Tiistai 11.6. klo 21:45 Liechtenstein – Suomi 
TV:
Viafree, Viaplay ja Viasat Jalkapallo HD

 

Huuhkajien mainiosti käynnistynyt EM-karsintamatka jatkuu tänään vierasottelulla Liechtensteinia vastaan. Tehtävä on Vaduzin Rheinpark Stadionilla on selkeä: kolme pistettä ja lomille. Voiton myötä Huuhkajien etumatka Kreikkaan ja Bosnia-Hertsegovinaan säilyisi vähintään kahdessa pisteessä, kun EM-karsinta jää tämän illan kierroksen jälkeen kolmen kuukauden kesätauolle. 

Upeasti Bosnian Tampereella 2-0 voittanut Suomi on Liechtensteinia vastaan uudenlaisen haasteen edessä, sillä joukkueiden välinen tasoero on poikkeuksellisen suuri. FIFA:n rankingissa Sveitsin ja Itävallan kainalossa sijaitseva vain vajaan neljänkymmenentuhannen asukkaan ruhtinaskunta löytyy vasta sijalta 182. Liechtenstein on hävinnyt kolme ensimmäistä karsintapeliään yhteismaalierolla 11-0. Erityisen murheellisia ovat olleet kaksi viimeisintä vierasottelua Italiaa ja Armeniaa vastaan, joissa oma verkko on soinut yhdeksän kertaa. 

Kotonaan Liechtenstein on pelannut kohtuullisesti häviten maaliskuussa Kreikalle vain 2-0. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva tekee varmasti kaikkensa, että joukkue ei lähtee nöyrästi Liechtenstein otteluun. Suomella ei ole nimittäin ole varaa kompastua karsintalohkon heittopussiin, sillä sekä Kreikan että Bosnian-Hertsegovinan voi odottaa ottavan täydet kuusi pistettä Liechtenstenilta. Vielä pahempi asia olisi kuitenkin se, että pistemenetys katkaisisi Huuhkajien ympärillä olevan positiivisen kierteen.  

Illan otteluun Suomi saa pientä etu siitä, että lentoyhteydet toimivat hyvin Helsingin ja Sveitsin välillä. Huuhkajat matkusti sunnuntaina Zürichiin, josta matka bussilla läheiseen St. Gallenin kaupunkiin. Lauantaina Armenian Jerevanissa kohdannut Liechtenstein on joutunut tekemään matkaan huomattavasti pitempään. Myös Liechtensteinin ykkösveskari Benjamin Buchel puuttuu kokoonpanosta Huuhkajia vastaan.

Suomen kokoonpano muuttuu hiukan tämän illan otteluun. Jukka Raitala korvannee oikeana puolustajana Tampereella loukkaantuneen Albin Granlundin. Myös lievästi loukkaantunut Simon Skrabb saattaa menettää paikkansa avauskokoonpanossa, jolloin oikealla laidalla pelaisi Lassi Lappalainen tai Pyry Soiri