Kymppi tulikuuman Pelsun puolesta tuo 99 euron palautuksen

Torstai 21.3. klo 18:30 Pelicans – HIFK, neljännesfinaalien Game 1

TV-lähetykset: Telia

SM-liigan runkosarjan perusteella torstaina käynnistyvässä Pelicansin ja HIFK:n välisessä neljännesfinaalisarjassa on vain yksi suosikki. Lahden Pelicans nimittäin kuittasi nimiinsä seurojen keskinäiset ottelut runkosarjassa puhtaasti 4-0. Kysymys ei ole yhden kauden ihmeestä, sillä viime sesongilla kohtaamiset merkittiin Pelicansin hyväksi 3-1. Suomenkielinen peliyhtiö Coolbet on laskenut pudotuspelisarjan avaukseen Pelsun kotivoitolle markkinoiden huippua edustavan kertoimen. Jos sinulla ei vielä ole kyseisen yhtiön pelitiliä, voit uutena asiakkaana tehdä vain kympin sijoituksella Pelicansin puolesta lähes satasen tilin. Katso oheet jutun lopusta.

Pelicans Liigan kuumimpia joukkueita 

Päättynyt runkosarja oli lahtelaisittain napakymppi. Viimeisellä kierroksella Sportin 5-1 voittanut Pelicans sijoittui 104 pisteellään sarjataulukossa heti Kärppien ja Tapparan jälkeen kolmanneksi, mikä tarkoittaa sitä, että pussinokat pääsee aloittamaan neljännnesfinaalit kotikaukalossaan vasta toista kertaa seuran historiassa. 

Kuten säälipleijareissa nähtiin on kotiedulla valtava merkitys pienten marginaalien otteluissa. Pelicansille kotiyleisön tuki on valtava voimavara. Runkosarjassa Ville Niemisen ryhmä oli heti ylivoimaisella materiaalilla jyräävän Kärppien jälkeen paras kotijoukkue jääden Isku Areenalla vain kuusi kertaa ilman pisteitä. HIFK ei puolestaan kuuluu sarjan parhaisiin vierasjoukkueisiin, sillä 30 matkapelistä kertyi vain kahdeksan kolmen pisteen arvoisa voittoa. 

HIFK:n paketti edelleen sekaisin? 

Siinä missä tasaisen varmaa työtä tehnyt Ville Nieminen on yksi suosikeista voittamaan parhaalle valmentajalle kuuluvan Kalevi Numminen -palkinnon, on helsinkiläisten pelinjohto ollut kauden aikana pahasti sekaisin. HIFK oli tammikuussa ennen Ari-Pekka Selinin potkuja aivan hukassa ennen kuin Jarno Pikkarainen onnistui tuomaan punapaitojen tekemiseen kaivatun rytminvaihdoksen.  

On kuitenkin epätodennäköistä, että päävalmentajan erottaminen on lääke HIFK:n ogelmiin. Tosiasia on se, että runkosarjan kuudessija on nimivahvalta joukkueelta heikko suoritus. Puoli kautta TPS:n ykkösenä toiminut Pikkaraisella on vielä paljon todistettavaa päävalmentajana. Pystyykö tunteella elävä "Pike" pitäämään päänsä kylmänä fyysisessä sarjassa. Jos päävalmentajalla kiehuu, on jäällä typerien ylilyöntien vaara ilmeinen. 

Arvio sarjasta 

Syksyllä Pelicansin arvioitiin sijoittavan runkosarjan päätteeksi SM-liigan keskikastiin, mutta kauden mittaan ryhmä on kasvanut joukkueena ja yksilöinä tavalla, joka ansaitsee kaiken mahdollisen hehkutuksen. Puolustajien pistepörssin voittanut Oliwer Kaski, Severi Lahtinen sekä kapteeni Hannes Björninen ovat esimerkkejä pelaajista, jotka ovat kehittyneet huimasti Niemisen valmennuksessa. Jotain Pelicansin positiviisesta ilmapiiristä kertoo se, että kesken kauden liikkuvaan junaan hypännyt mielialapelaajana tunnettu Juhamatti Aaltonen on löytänyt Lahdessa jälleen peli-ilonsa. Samaa ei voi sanoa tammikuussa Ässistä HIFK:n vaihtaneesta Sakari Salmisesta, jonka tähti himmeni matkalla Porista Helsinkiin.  

Tilastollisesti HIFK pelasi runkosarjan tehokkainta ylivoimaa Pelicansin ollessa Tepsin jälkeen toiseksi tehokkain. Helsinkiläisten YV-osaaminen joutuu kuitenkin tiukkaan testiin, sillä sai alivoimapelinsä kuntoon kauden loppua kohden eikä pussinokille tehty ainuttakaan ylivoimamaalia runkosarjan neljässä viimeisessä ottelussa. HIFK:n veskaripari Atte Engren – Markus Ruusu ovat esiintyneet ailahtelevasti, kun taas Pelicansin Jussi Olkinuora ja Jakub Skarek ovat illasta toiseen pitäneet huolen siitä, että homma ei ainakaan kaadu maalivahtipeliin. Kärppien jälkeen eniten maaleja tehnyt Pelicans ei ole pelkästään luisteluun pohjaava asennejoukkue, vaan siltä löytyy myös huimasti yksilötaitoa ja erikoistilanneosaamista. Runkosarjassa alisuorittaneen HIFK:n pitäisi nostaa roimasti tasoaan, jos se aikoo jatkaa Pelicansin kustannuksella välieriin. Pelicans jatkoon otteluvoitoin 4-1. 

Kymppi Pelicansin puolesta voi tuoda 99 euron tilin

Suomenkielinen peliyhtiö Coolbet tarjoaa Pelicansin voitolle 1.98 kertoimen. Jos lyöt vetoa Pelicansin voiton puolesta sekä hyödynnät yhtiön talletuskampanjan, voit tehdä 10 euron sijoituksella lähes 100 euron pelitilin. Huom. talletuskampanja koskee vain uusia suomalaisia asiakkaita.

Toimi näin:

  1. Siirry kampanjasivulle ja lue ehdot → täältä.
  2. Valitse sivulta TALLETA 10 € – PELAA 50 € ja tee talletus, minkä jälkeen saat 50 € pelattavaksi.
  3. Pelaa koko pelikassa tulikuumaan Lahden Pelicansin voiton puolesta.
  4. Jos Pelicans voittaa, saat vain 10 € sijoitukselle lähes 99 euron (50 € x 1,98) palautuksen.