Video: Montrealin suomalaiset tulikuumina – Joel Armia rankaisi alivoimalla

NHL TV-lähetykset: 
• Viaplay 
esitää kaikki NHL-ottelut kaudella 2018-19. Voit tilata Viaplayn täältä.

Lue myös:
Video: Esimakua tulevasta? Patrik Laine pamautti kauden avausmaalinsa

 

Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjät ovat kovassa iskussa. Avausottelussa Jesperi Kotkaniemi kirjautti NHL-uransa ensimmäisen syöttöpisteen. Artturi Lehkonen puolestaan isko koko NHL-kauden ensimmäisen maalin.

Viime yön ottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan oli Joel Armian vuoro loistaa. Winnipeg Jetsistä vaihtokaupassa siirtynyt laitahyökkääjä pääsi iskemään kauden avausmaalinsa alivoimalla. Komean lätyn maaliin tarjoili työmyyrä Paul Byron, joka teki ottelussa tehot 2+1.

Tavallisesti Byronilta ei ole nähty vastaavanlaisia tehoja. Alkusyksystä Montreal aiheuttikin ihmetystä, kun se sorvasi 14 miljoonan dollarin arvoisen ja neljän kauden mittaisen sopimuksen 29-vuotiaan alempien ketjujen hyökkääjänsä kanssa. Muutaman ottelukierroksen jälkeen pitkä sopimus ei enää näytäkään niin huonolta.

Myös Artturi Lehkonen oli kovalla pelipäällä. Ottelun ensimmäisessä erässä Lehkonen antoi keskialueella selän takaa syötön Byronille, joka pääsi iskemään maalin läpiajosta. Lehkonen oli myös syöttäjänä Byronin toisessa maalissa ottelun toisessa erässä.

Kahden pelatun ottelun jälkeen Lehkosella on kasassa tehot 1+2. Parhaalla kaudellaan Montrealin suomalaislaituri on tehnyt 28 tehopistettä.

https://www.youtube.com/watch?v=7bFHc87FbZQ&t=2s

Tältä näytti Joel Armian kauden ensimmäinen maali.

 

https://www.youtube.com/watch?v=EGuy1RNDvGc

Lehkonen syöttää Byronin läpiajoon.